powered by Surfing Waves

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Από τον Άννα στον Καϊάφα στέλνει το Δημοτικό Συμβούλιο την εύρεση χώρου φιλοξενίας προσφύγων



Στις 29η Μαρτίου στην  τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήκε  το αίτημα της πολιτείας  προς το Δήμο για την αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων. Στην συνεδρίαση  παρόντες ήταν 22 Δημοτικοί Συμβουλοι  και από τα δημοσιευμένα πρακτικά  της συνεδρίασης είναι κραυγαλέα η  μικροψυχία του Δημοτικού Συμβουλίου και ο παρελκυστικός τακτικισμός την εύρεση χώρου για τους πρόσφυγες..

 Τα επίσημα πρακτικά της Συνεδρίασης από το Διαύγεια


Σχεδιασμός αντιμετώπισης προσφυγικής κατάστασης.
O Δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα αναφέρθηκε α) στο από 16-3-2016 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα «Αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης τροφίμων β) στο αρίθμ. πρωτ. 661/7-3-2016 έγγραφο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Τμ. Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Εύβοιας με θέμα «Παροχή στοιχείων» και γ) στην αρίθμ. 11/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας η οποία ομόφωνα εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει άμεσα σε ένα σχέδιο φιλοξενίας προσφύγων ώστε
αν προκύψει θέμα ο Δήμος να είναι έτοιμος για την άμεση παραλαβή των προσφύγων και την φροντίδα διαμονής τους ανάλογα με τον προβλεπόμενο χρόνο και τον ορισμό υπευθύνου που θα είναι αρμόδιος για την επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργεία, Γιατρούς ,Μ.Κ.Ο, κλπ).

Το δημοτικό συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη τα ανωτέρω και τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:

Στεργίου Ιωάννης: Για να συζητηθεί σήμερα το θέμα θα πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένη εισήγηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι σε κάθε ενότητα να συγκαλέσουν τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να εξετασθούν οι δυνατότητες και οι προθέσεις της τοπικής
κοινωνίας και να επανέλθουμε σε επόμενο συμβούλιο για την λήψη απόφασης.

Ψαρρού Ελπίδα: Θα πρέπει να γίνει συζήτηση με τους προέδρους των  τοπικών κοινοτήτων ,να υποδειχθούν οι πιθανές θέσεις και μετά να συζητήσουμε το θέμα.

Τάρλας Κυριάκος: Πρέπει να ρωτηθεί η τοπική κοινωνία και να εκφραστούν οι απόψεις των τοπικών συμβουλίων.

Αρβανίτης Παναγιώτης: Να γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή, δηλαδή οι αρχηγοί των παρατάξεων να αποτελέσουν επιτροπή και με την άμεση σύγκληση του τοπικού συμβουλίου και αποκλειστικό θέμα αυτό να ειπωθούν οι απόψεις τους. Κατόπιν θα καταλήξουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Αυτή την στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε σε πιο συγκεκριμένες προτάσεις.

Βούλγαρης Αναστάσιος: Προτείνω να μη πάρουμε απόφαση και να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μαζί με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και να παρθεί από κοινού απόφαση.

ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
α)Την αναβολή συζήτησης του θέματος «Σχεδιασμός αντιμετώπισης προσφυγικής κατάστασης»

β) Να ζητηθεί από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων με αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων να υποδείξουν κατάλληλους χώρους στα διοικητικά τους όρια, που θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, σε περίπτωση που προκύψει θέμα.


ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Χατζής Ανδρέας Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου
Στέφου Κυριακή Αντιπρόεδρος «
Αλεξίου Δημήτριος Γραμματέας «
Γεωργάκαινα Ελένη Μέλος «
Γιαννιός Κων/νος « «
Κατσούρας Δημήτριος « «
Κουτσουράς Σταύρος « «
Αρβανίτης Παναγιώτης « «
Χαλιούλιας Ιωάννης « «
Περήφανου Νίκη « «
Τάρλας Κυριάκος « «
Δανέλης Ιωάννης « «
Βούλγαρης Αναστάσιος « «
Αλατζάς Ευάγγελος « «
Σεσοντή Μαρία « «
Στεργίου Ιωάννης « «
Ψαρρού Ελπίδα « «
Κανελλόπουλος Ιωάννης « «
Μουργιάς Ιωάννης « «
Καντζούρας Ιωάννης « «
Φλώκου-
Κωνσταντάκη Σοφία « «
Παζάρας Βασίλειος

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.