powered by Surfing Waves

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ο Παζάρας ξεσκεπάζει τις ψευδολογίες και το ναυάγιο της συνάντησης των 11 με τον Βαγγέλη Αποστόλου για το ακίνητο στο Κυμάσι

Με καθυστέρηση 1,5 μήνα ο Βασίλης Παζάρας δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για την αποστολή των 11 στις 8/3/11 στο γραφείο του κ. Βαγγέλη Αποστόλου παρουσία του Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Νίκο Ματζάκο για την απόφαση ανάκλησης της παραχώρησης προς το δήμο ακίνητου στο Κυμάσι λόγω μην τήρησης των όρων της δωρεάς. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Στεργίου, Παζαρα, Κατζούρα, Τάρλα, Σκουμπρή, Βουλγαρης, Τριάντη, Ψαραδόπουλο Αλαφάκη, Μπέκο και την κ. Γιούλα Καραγκούνη και είχαν κατάθεση αίτημα ακύρωσης της απόφασης ανάκλησης του υπουργείου. Οι 11 μετέφεραν στον υπουργό ένσταση ακύρωσης που υπέγραφαν 8 Δημ Σύμβουλοι, 3 πρώην Δήμαρχοι και 10 φορείς του Μαντουδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παζάρα η απάντησή του του υπουργού ήταν απορριπτική στο αίτημα της ένστασης των πρώην δημάρχων και των φορέων. Ο υπουργός σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Παζάρα δήλωσε "ότι ανάκληση δεν μπορεί να γίνει, αλλά ούτε και παράτασή της. Εκείνο που μπορεί να γίνει είναι εκ νέου δωρεάν παραχώρηση, αρκεί να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο και με αίτησή του ο Δήμος να μας το ζητήσει, πραγματοποιώντας εντός του 2-3 κοινωφελή έργα χαμηλού κόστους".

Ουσιαστικά ο κ. Παζάρας επιβεβαιώνιε με καθυστέρηση 9 μηνών την ορθότητα της  πρότασης του κ. Καλυβιώτη που απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τις 21/7/15 "ότι μπορούμε να πάρουμε πίσω το χώρο με το άρθρο 200 του Δ.Κ.Κ αλλά θα κλείσει ο κύκλος με την διαπιστωτική πράξη ,θα πάει στο Δημόσιο και θα το ξαναζητήσουμε."

Τα λεγόμενα του κ.Παζάρα διαψεύδουν δημοσιεύματα από ΜΜΕ του χώρου των αποστατών και της παράταξης Στεργίου που έκαναν λόγο για 5 χρόνια παράταση στην απόφαση ανάκλησης της δωρεάς και κάποια μάλιστα είχαν σαν τίτλο "Κατάφεραν να ανακληθεί η απόφαση και το οικόπεδο στο Κυμάσι να παραμείνει στην ιδιοκτησία του Δήμου μας"







Η τοποθέτηση του Βασίλης Παζάρα  στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 12 Απριλίου 2016,


1.για το θέμα «αίτημα παραχώρησης στο Δήμο, του Δημοσίου κτήματος που βρίσκεται στο Κιμάσι Μαντουδίου»
Συζητάμε σήμερα το αίτημα για την παραχώρηση στο Δήμο μας του κτήματος, που βρίσκεται στο Κιμάσι. Συζητάμε γιατί έτσι πρέπει να γίνει.
Διακαής πόθος πιστεύω όλων μας είναι να αποκτήσει ο Δήμος μας το κτήμα, που πήρε πίσω το Δημόσιο, επειδή δεν είχε συντελεστεί ο σκοπός της παραχώρησης, εντός του χρονικού διαστήματος που τέθηκε.

Κύριε Πρόεδρε
Γράφτηκαν αναλήθειες για το θέμα αυτό, οι οποίες προκάλεσαν ανακοινώσεις και αντιπαραθέσεις.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Στις 8 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου μίλησε σε συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε σε καφενείο στο Μαντούδι. Στη συγκέντρωση ήμουν κι εγώ. Του ζητήθηκε από συνδημότες μας, μέσα σε αυτούς ήταν και Δημοτικοί Σύμβουλοι, να κανονίσει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, προκειμένου να συζητηθεί η παραχώρηση του κτήματος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου, στο Υπουργείο Οικονομικών. Παρόντες ήταν ο Υπουργός κ. Αποστόλου, ο Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας κ. Μπατζάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μεταξύ τους και εγώ, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαντουδίου, και άλλοι.
Στη συνάντηση του ζητήθηκε να γίνει ανάκληση της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.
Η απάντησή του ήταν ότι ανάκληση δεν μπορεί να γίνει, αλλά ούτε και παράτασή της.
Εκείνο που μπορεί να γίνει είναι εκ νέου δωρεάν παραχώρηση, αρκεί να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο και με αίτησή του ο Δήμος να μας το ζητήσει, πραγματοποιώντας εντός του 2-3 κοινωφελή έργα χαμηλού κόστους.
Κύριε Πρόεδρε
Έτσι έχουν τα γεγονότα. Για επιβεβαίωση των λεγομένων μου, ζητάω από τους Δημοτικούς Συμβούλους που παρευρίσκονταν στη συνάντηση να τοποθετηθούν.
Έχοντας στα χέρια μου την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου, εξεπλάγην όταν διάβασα ότι προτάθηκε ως λύση από το Γενικό Γραμματέα κ. Μπατζάκο, να παραταθεί για 5 χρόνια η εφαρμογή της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.
Σας ρωτώ κ. Πρόεδρε
- Πως γίνεται ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος γνωρίζει το έγγραφο που στάλθηκε στο Δήμο μας από την Υπηρεσία που προΐσταται και που του διανεμήθηκε εσωτερικά, να λέει στη συνάντησή μας άλλα από αυτά που αυτό αναφέρει.

Τελειώνοντας κ. Πρόεδρε να πάρουμε απόφαση ότι θέλουμε να μας παραχωρηθεί το κτήμα, να το ζητήσει ο Δήμος μας δεσμευόμενος ότι θα εκτελέσει εντός του 2-3 κοινωφελή έργα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.