powered by Surfing Waves

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Ο kireas.org για το 2015: Το μέλλον δεν είναι δώρο. Είναι επίτευγμα


Tο μήνυμα του συλλόγου kireas.org

 Το μέλλον δεν είναι δώρο. Είναι επίτευγμα

Με την έλευση του 2015 ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του  Συλλόγου Περιβάλλον & Πολιτισμός kireas.org, στέλνουν τις καλλίτερες ευχές τους στα μέλη του συλλόγου και τις οικογένειές τους , στους φίλους,  στους συνεργάτες, στους φορείς και  στους δημότες  που  συμπαραστάθηκαν  και βοήθησαν σε μια σειρά δράσεων σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.

Η αρχή της καινούργιας χρονιάς, βρίσκει την μικρή μας κοινωνία  να  προσπαθεί  να επουλώσει τις πληγές  που άφησε πίσω της  η  ολέθρια τετράχρονη  θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής και η  ανελέητη οικονομική κρίση.    Η αλλαγή Δημοτικής Αρχής το 2014 δημιουργεί  κάποια αισιοδοξία  για το 2015.   Παρά  τις πολλές απογοητεύσεις και αντιξοότητες μέσα στο 2014, ο Σύλλογος μας συνέχισε την δράση  και τις συνεργασίες του και μάλιστα είχε  κάποιες  επιτυχίες. Το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειών μας το 2014  αφορούσε την ΒΙΠΕ και  τις αλλαγές στο  Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής και το νέο περιφερειακό χωροταξικό που ανοίγουν παράθυρα για την δημιουργία ΒΙΠΕ.    Η  υπόθεση της  ακύρωσης της ΒΙΠΕ είναι  στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εκδικαστεί το Φεβρουάριο του 2015.   Όσον αφορά τις χωροταξικές αλλαγές ο kireas.org έχει  κάνει ήδη προσφυγή στο  ΣτΕ για το Γενικό Πολεοδομικό Κηρέως και  παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Περιφερειακό Χωροταξικό Στερεάς για το οποίο είχε συναντήσεις με  τις δημοτικές αρχές της Βορείου Ευβοίας και την Περιφέρεια.   Η αλλαγή της δημοτικής αρχής είχε σαν αποτέλεσμα να παρθούν κάποιες καίριες αποφάσεις  από το Δημοτικό Συμβούλιο που δημιουργούν αισιοδοξία για την αποτροπή δημιουργίας ΒΙΠΕ.

Σε άλλα θέματα οι δράσεις του συλλόγου επικεντρώθηκαν στην προστασία των θαλλασόκρινων, στην ενημέρωση για την Ευβοϊκή Βελανιδιά,  στο θέμα των απορριμμάτων και τις αμοθίνες  της παραλίας της Αγίας Άννας, στην δημιουργία δημοτικού κανονισμού πρασίνου,  στο βιολογικό καθαρισμό Μαντουδίου, στην καταγραφή των  βιομηχανικών στερεών  απορριμμάτων,  στους υγρότοπους του δήμου και τις χωματερές στο Παρασκευόρεμα.  Μάλιστα στο θέμα των παράνομων χωματερών του Παρασκευορέματος , πέτυχε μια θετική δεσμευτική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και σύντομα  θα επιλυθεί.  

Ο kireas.org είναι προσηλωμένος στους στόχους του.  Με επιμονή και  με την στήριξη όλων σας   θα συνεχίσει την δράση του και το 2015.  Ο δρόμος  είναι σίγουρα δύσκολος αλλά με την  βοήθεια σας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις  προκλήσεις του 2015 με γρήγορη δράση,  τόλμη και  φαντασία.  Για ένα καλύτερο χρόνο και για  ένα καλύτερο Δήμο. Όπως έλεγε ο Ουίλλιαμ Μπλέικ  «Το μέλλον δεν είναι δώρο. Είναι επίτευγμα».

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, ευημερία και ευτυχία για το 2015.

Kireas.org

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.