powered by Surfing Waves

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Έκπτωση σε καταναλωτές ρεύματος που διαμένουν σε περιοχές που λειτουργούν ΑΠΕ

ανεμογεννήτριεςΜε Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 31 Δεκεμβρίου προσδιορίζονται οι όροι και οι διαδικασίες για την καθιέρωση ειδικής έκπτωσης σε καταναλωτές ρεύματος οι οποίοι είναι κάτοικοι περιοχών που λειτουργούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μεταξύ άλλων στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται από τους υπουργούς ΠΕΚΑ και Εσωτερικών προβλέπεται ότι θα υπάρχει ειδική έκπτωση επί της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.). Η έκπτωση θα αποδίδεται στους κατόχους Άδειας Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των δήμων, στους οποίους λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε.. η απόδοση θα γίνεται μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Τυχόν αναδρομικές χρεοπιστώσεις των παραγωγών Α.Π.Ε., που ενδεχομένως θα προκύψουν, θα υπολογίζονται κατά το έτος που γίνεται η τιμολόγησή τους. Δικαιούχοι της πίστωσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ενεργή σύνδεση εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας του Δήμου όπου λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε. και εντός όλου του Δήμου, στην περίπτωση που δεν αποτελείται από Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες.
Αναλυτικά η ΚΥΑ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.