powered by Surfing Waves

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Αλυσοπρίονο για υγιές δέντρο 10 μέτρων στην πλατεία Μετοχίου αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν γλυτώνει το αλυσιοπρίονο αν και η αυτοψία του Τμήματος Τοπικής Οικονομία  διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν  άιτια πού να καθιστούν το  δέντρο προδήλως επικίνδυνο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να  εγκρίνει α) Την αρίθμ. 84/2014 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για κοπή δένδρου στην τοπική κοινότητα Μετοχίου», όπως έχει. και  να αποστελει τηναπόφαση στην Πολεοδομία Ιστιαίας για την σχετική άδεια.

Αυτοψία του Τμήματος Τοπικής Οικονομίας και συγκεκριμένα του γεωπόνου κ. Αρβανίτη Νικόλαου διαπίστωσε ότι «κατόπιν σχετικής αίτηση του Αθανασίου Παπαδημητρίου, με αριθμ. πρωτ. 11230/9-9-2014, διενήργησα αυτοψία στις 20-11-2014 και διαπίστωσα τα εξής : · Στην πλατεία Μετοχίου πλησίον της οικίας του αιτούντα, σε απόσταση  περίπου 5 μέτρων από αυτήν και στο άκρο δημοτικού δρόμου, φύεται δενδρο που το ύψος του ξεπερνάει τα 10 μέτρα. Από τη μακροσκοπική εξέταση που πραγματοποίησα, δεν διαπιστώθηκαν φυτοπαθολογικά συμπτώματα ή άλλες ορατές αιτίες (σπασμένοι ή ξεροί κλάδοι), που να καθιστούν το εν λόγω δένδρο προδήλως επικίνδυνο.
Τυχόν πτώση του δένδρου εξαιτίας σφοδρής ανεμοθύελλας και γενικών ακραίων καιρικών  φαινομένων, μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, λόγω του ύψους και της θέσης αυτού (πλησίον οικίας και άκρο δημοτικού δρόμου).

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.