powered by Surfing Waves

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι από το δήμο μας προτάθηκαν για υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

16 ονόματα πρότεινε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, προς την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για υποψηφίους στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
(με αλφαβητική σειρά και ανα περιοχή)

1) Ακριώτης Γιώργος (Κεντρική Εύβοια), Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

2) Αλεξίου Δημήτρης (Βόρεια Εύβοια)

3) Αποστόλου Βαγγέλης (Κεντρική Εύβοια), Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα

4) Βαρδαρός Σταμάτης (Κεντρική Εύβοια), Πολιτικός επιστήμονας

5) Γέραλης Αναστάσιος (Νότια Εύβοια), πρώην ελεύθερος επαγγελματίας

6) Γεωργακόπουλος Δημήτρης (Κεντρική Εύβοια), Δημοτικός υπάλληλος και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων

7) Καλιανέζος Ανδρέας (Βόρεια Εύβοια)

8) Καράπα Αγγελική (Νότια Εύβοια)

9) Κορατζάνης Γεώργιος (Νότια Εύβοια)

10) Λιβανίου Ζωή (Κεντρική Εύβοια), Πρόεδρος του Θεάτρου Χαλκίδας και ηθοποιός

11) Μπερμπάτης Παναγιώτης (Νότια Εύβοια)

12) Νίκα Χαρά (Κεντρική Εύβοια), Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευβοίας

13) Παππάς Κώστας (Κεντρική Εύβοια)

14) Σιόλιας Νίκος (Κεντρική Εύβοια), Εκπαιδευτικός και Διευθυντής στο Γυμνάσιο Βασιλικού

15) Τήνιος Ιωάννης (Κεντρική Εύβοια), Ιατρός - Ορθοπεδικός

16) Φωκάς Δημήτρης (Κεντρική Εύβοια)


Η Νομαρχιακή Επιτροπή έστειλε τις προτάσεις της στην Κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίων, η οποία με τη σειρά της θα συνδιαμορφώσει τις τελικές λίστες.
Η κεντρική επιτροπή με βάση αυτή τη λίστα, θα στείλει πίσω προς διαβούλευση μια ενδεχομένως τροποποιημένη σε ένα βαθμό λίστα, στην οποία θα περιέχονται και οι προτάσεις της, λαμβάνοντας υπ’ όψιν γεωγραφικά, κοινωνικά ηλικιακά και πολιτικά κριτήρια.
Εν τω μεταξύ αποφασίστηκε έκτακτα η διενέργεια Διαρκούς Συνεδρίου αυτό το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Γενάρη στην Αθήνα, με το βλέμμα στραμμένο στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου. Η ιδιαιτερότητα του “διαρκούς” συνεδρίου είναι το ότι θα γίνει με την αντιπροσώπευση του προηγούμενου, λόγω του ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για εσωτερικές διαδικασίες.

Όλη η εγκύκλιος του γρ.της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημ.Βίτσα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων

πηγή: agriniotimes.gr

Χωρίς τίποτα να είναι σίγουρο μέρα με την μέρα αυξάνονται οι πιθανότητες η βουλή να μην βγάλει νέο πρόεδρο της δημοκρατίας και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Η επερχόμενη εκλογική μάχη θα είναι καθοριστική για την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αριστερά. Η ευθύνη που αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τα καθοδηγητικά του όργανα, είναι ιστορική. Με αυτό το μέτρο ευθύνης και σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να προετοιμαστούμε και στο ζήτημα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων. Με ευθύνη εκλογικής νίκης και μετεκλογικής επιτυχίας. Τα κεντρικά όργανα θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα των εκλογικών συνεργασιών.Σε κάθε περίπτωση όμως έχουμε ήδη μιλήσει για ψηφοδέλτια ισχυρά και ανοιχτά στην κοινωνία. Ψηφοδέλτια με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνωστά και με απήχηση στην κοινωνία, με αγωνιστές που εργάστηκαν μαζί μας ή παράλληλα, για την ανατροπή του μνημονίου, ανθρώπους γνωστούς από την δράση τους στην κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, που θέλουν να προσθέσουν και προσφέρουν με την συμμετοχή τους στην εκλογική νίκη και την ανατροπή με φιλοδοξία, αλλά χωρίς ιδιοτέλεια.
Η επιλογή είναι δύσκολη και οι διαθεσιμότητες πολλές. Και στο παρελθόν, ιδιαίτερα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δημιουργήθηκαν τριβές και είναι σίγουρο πως στο τέλος θα υπάρξουν και πικρίες. Όμως η όλη διαδικασία πρέπει να διακρίνεται από δημοκρατία, διαφάνεια, αλλά και ηγετική ευθύνη.

Για το λόγο αυτό συνεδρίασε η ΠΓ και η γραμματεία του οργανωτικού γραφείου με την συμμετοχή του σύντροφου Γραμματέα της ΚΕ και αποφάσισε να προχωρήσουμε ως εξής:

1. Συγκροτείται κεντρική επιτροπή ψηφοδελτίων στην οποία μετέχουν ο Πρόεδρος του κόμματος, ο Γραμματέας της ΚΕ, ο υπεύθυνος οργανωτικού και οι 3 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος. Η επιτροπή μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της προσπαθεί να αποφασίζει με συναίνεση, συνεργάζεται με την γραμματεία του οργανωτικού γραφείου για την σύνδεσή της με τις ΝΕ και εισηγείται στην ΠΓ.

2. Οι Ν.Ε. σε συνεργασία με τις Ο.Μ. συγκροτούν κατάλογο υποψηφίων (με δεδομένη την ποσόστωση γυναικών) μέχρι τις 29/12. Στον κατάλογο αυτό υπάρχουν:
α. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να είναι υποψήφιοι/ες.
β. Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να είναι υποψήφιοι/ες.
γ. Άλλες προτάσεις από κινήματα και θεσμούς.

3. Στους συντονιστές των Ν.Ε. αποστέλλεται και κάθε άλλη πρόταση που έχει γίνει και αφορά την περιοχή τους (αυτοπρόταση – πρόταση από κλαδική οργάνωση, από οργάνωση του εξωτερικού, από μέλος της Κ.Ε. κλπ.)

4. Σε μια πρώτη συζήτηση αμέσως μετά τις 29/12 η Ν.Ε. αξιολογεί τις προτάσεις και συγκροτεί πρόταση με 2πλάσιο το πολύ αριθμό, από τον τελικό του ψηφοδελτίου και την αποστέλλει (μαζί με όλους/ες τους προτεινόμενους/ες) στην επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων.

5. Η επιτροπή συγκροτεί την τελική πρότασή της για το ψηφοδέλτιο και την αποστλλει για έγκριση στην Ν.Ε. Η πρότασή της δεν μπορεί να περιλαμβάνει λιγότερο από το 70% της πρότασης της Ν.Ε. Η πρόταση της επιτροπής προς την Ν.Ε. είναι αιτιολογημένη.

6. Η απόφαση της ΝΕ αποστέλλεται στην ΚΕ προς έγκριση σύμφωνα με όσα αναφέρει το καταστατικό.

7. Ειδικά για τα ψηφοδέλτια των Α’, Β’ Αθήνας, Αττικής και Α’, Β’ Θεσσαλονίκης, οι αντίστοιχες Ν.Ε. στέλνουν τις προτάσεις τους και η επιτροπή μετά από διαβούλευση με τους συντονιστές των ΝΕ οριστικοποιεί την πρόταση προς την Π.Γ. Η ΠΓ αποστέλλει την τελική πρόταση για τις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες προς την ΚΕ.

8. Οι ήδη εκλεγμένοι βουλευτές (άνδρες και γυναίκες) θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια αν και οι ίδιοι το επιθυμούν σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της ΚΕ.

9. Συγκεντρωτικά η διαδικασία εκκινεί από αύριο 20/12. Οι υποψηφιότητες συγκεντρώνονται μέχρι τις 29/12. Αμέσως μετά και αφού προκηρυχθούν εκλογές γίνεται η συνεδρίαση της ΝΕ που θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες και θα στείλει πρόταση με έως και διπλάσιο από τον τελικό αριθμό υποψηφίων στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Ακολουθεί η συγκρότηση της τελικής αιτιολογημένης πρότασης από την Κεντρική επιτροπή ψηφοδελτίων και η απόφαση της ΠΓ εντός λίγων ημερών οπότε η ΝΕ παίρνει την τελική απόφαση και την αποστέλλει προς την ΚΕ. Στόχος μας είναι σε 7 μέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών το σύνολο των ψηφοδελτίων να εγκριθεί από την ΚΕ και να κατατεθεί.

10. Ακόμα το διάστημα από αύριο και μέχρι τις 29 οι ΝΕ και τα συντονιστικά των ΟΜ πυκνώνουν τις εξωστρεφείς δράσεις των οργανώσεών μας σύμφωνα και με το προηγούμενο σημείωμά μας, λύνουν το ζήτημα των εκλογικών αντιπροσώπων και ενημερώνουν τα μέλη τους να τακτοποιήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα (ετεροδημότες). Οι επόμενες μέρες είναι μέρες πανελλαδικής δράσης των οργανώσεών μας με εξορμήσεις, περιοδείες, πικετοφορίες και μοιράσματα μέσα στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμα και δράσεις έξω από τις πρωτεύουσες των νομών.


Ο γραμματέας της ΚΕ
Δημήτρης Βίτσας
Ο υπεύθυνος της Γρ. Οργανωτικού
Τάσος Κορωνάκης

 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.