powered by Surfing Waves

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη της ΤΕΡΝΑ για επιφανειακή εξόρυξη σε 712 στέμματα στον Αρχάγγελο και Μπομπακά


από kireas.org

Εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη επιφανειακής εκμετάλλευσης μεταλλείου μαγνησίτη σε συνολική έκταση 711,9 στρ. στις θέσεις Αρχάγγελος-Μπομπακάς της Τ.Κ Σπαθαρίου, Δ.Ε Μαντουδίου - Λίμνης – Αγ. Άννας της Π.Ε Εύβοιας της εταιρείας “ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε”.




Την ευθύνη για την ορθότητα και ακρίβεια των τεχνικών στοιχείων και υπολογισμών, που περιέχει η μελέτη, έχουν σύμφωνα με το άρθρο 19 του Κ.Μ.Λ.Ε. οι μελετητές για τα αντίστοιχα κεφάλαια, που υπογράφουν, η δε έγκριση αυτή χορηγείται με τους παρακάτω όρους, η παράβαση των οποίων θα έχει σαν συνέπεια την επιβολή των υπό του νόμου προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων ή και την ανάκληση της παρούσας Απόφασης.
1. Τα στοιχεία της μελέτης και των σχεδιαγραμμάτων, που την συνοδεύουν, υπόκεινται σε έλεγχο από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου και τα λοιπά αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Κράτους.
2. Την ευθύνη για την πιστή εφαρμογή της μελέτης αυτής στο σύνολό της έχουν η εκμεταλλεύτρια εταιρία, ο κατά περίπτωση υπεύθυνος επιβλέπων μηχανικός μεταλλείων και τα λοιπά στελέχη της ιεραρχίας του έργου.
3. Σε περίπτωση, που θα διαπιστωθεί ότι η πιο πάνω μελέτη δεν εφαρμόζεται ή ότι τα στοιχεία, που περιέχει δεν είναι ακριβή, η έγκριση αυτή μπορεί να ανακληθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου.
4. Η έγκριση αυτή μπορεί να ανακληθεί και για λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος και δεν απαλλάσσει την εκμεταλλεύτρια εταιρία από οποιαδήποτε προβλεπόμενη από τις κείμενες διατάξεις λήψη εγκρίσεων, αδειών κλπ. από το Υπουργείο μας ή από άλλες αρμόδιες γι’ αυτές Υπηρεσίες, για την πραγματοποίηση των εργασιών και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων που αναφέρονται στη μελέτη.
5. Η έγκριση της μελέτης αυτής γίνεται με την προϋπόθεση ότι η εκμεταλλεύτρια εταιρία θα φροντίζει πάντοτε για τη σύνταξη και ενημέρωση του «Εγγράφου Ασφαλείας και Υγείας», σύμφωνα με το πρότυπο του Παραρτήματος 1 του ΚΜΛΕ.
6. Η έγκριση αυτή σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται αναγνώριση δικαιωμάτων κυριότητος ή άλλων εμπραγμάτου φύσεως στο χώρο στον οποίο αναφέρεται.
7. Η μελέτη αυτή μπορεί να τροποποιηθεί ή να συμπληρωθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
8. Σε περίπτωση που, κατά το στάδιο της τροποποίησης ή της ανανέωσης της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, τεθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες όροι, εξ αιτίας των οποίων μεταβληθούν ουσιαστικά οι συνθήκες εκμετάλλευσης (π.χ. αποθέματα, εξοπλισμός κ.λ.π.), σε σχέση με όσα προβλέπονται στη μελέτη αυτή, τότε η εκμεταλλεύτρια εταιρεία οφείλει να υποβάλει για έγκριση στην Υπηρεσία μας τροποποιητικό, κατά τα ανωτέρω, τεύχος της τεχνικής μελέτης.
9. Να τηρούνται οι όροι και περιορισμοί που που τέθηκαν με το υπό στοιχείο (7) του σκεπτικού της παρούσας.
10. Η παρούσα Απόφαση παύει ισχύουσα με τη λήξη ισχύος της ΚΥΑ έγκρισης περιβαλλοντικών όρων υπό στοιχείο (6) του σκεπτικού.
11. Η παρούσα Απόφαση δύναται να ανακληθεί για λόγους ασφαλείας των εργαζομένων και περιοίκων και προστασίας του περιβάλλοντος.



Χάρτης χώρων επεμβάσεως στο google

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.