powered by Surfing Waves

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

kireas.org: Γιατί κ. Χατζή το θέμα μας δεν έχει μπει ακόμη προς συζήτηση;




Επιστολή του kireas.org στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας

Κύριε  Χατζή,

ΘΕΜΑ:  Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της πρότασης μας για τοποθέτηση προσωρινής τιμητικής πλάκας στο πλατανόδασος Μαντουδιου για τα 2.000 θύματα της σφαγής του 1823.

Στις 12 Ιουλίου 2018 ο σύλλογος μας σας ζήτησε επίσημα να μας δοθεί άδεια από το δημοτικό συμβούλιο να τοποθετήσουμε με δικά μας έξοδα μια προσωρινή τιμητική πλάκα στο πλατανόδασος Μαντουδιου, οπού έγινε η μεγαλύτερη σφαγή του 1823 μέχρι την ανέγερση κανονικού μνημείου από το δήμο. Να σας υπενθυμίσουμε ότι στις 23 Ιουλίου, ήταν η 195η επέτειος της σφαγής 2.000 αθώων ψυχών στο Μαντούδι και τα Αχμέτ Αγά (σημερινό Προκόπι) από τα οθωμανικά στρατεύματα. Με απόφαση του (απ. 115 /2013 ΑΔΑ ΒΕΝΕΩΛ5-ΣΕΜ) το Δημοτικό Συμβούλιο καθιέρωσε την 23η Ιουλίου σαν Ημέρα πένθους και μνήμης του Ματωμένου Καλοκαιριού του 1823 και αποφάσισε την ανέγερση μνημείου των θυμάτων της σφαγής. Φέτος και για πέντε συνεχή χρόνια τώρα η ημέρα αυτή πέρασε απαρατήρητη και ατίμητη από τις τοπικές αρχές.

Έχουν γίνει 3 δημοτικά συμβούλια, με λίγα θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη και το θέμα μας δεν έχει μπει ακόμη προς συζήτηση. Προς τι αυτή η μεγάλη καθυστέρηση; Επειδή η σύνταξη της ημερησίας διάταξης είναι δική σας αρμοδιότητα, θα το εκτιμούσαμε αν μπορείτε να μας ενημερώσετε πότε προτίθεστε να το βάλετε σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαστε στην διάθεση σας για τυχόν διευκρινίσεις και περαιτέρω πληροφορίες μας ζητήσετε.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.