powered by Surfing Waves

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Πιλοτικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος στο αρχαίο θέατρο Ερέτριας από τις 21 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου




Τις πύλες του για το κοινό θα ανοίξει μετά από τέσσερις δεκαετίες το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού φεστιβάλ αρχαίου δράματος στη Στερεά Ελλάδα.

Το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε φάση αναστήλωσης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, ανοίγει τις πύλες του ξανά μετά από σαράντα χρόνια, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, συγκεκριμένα από τις 21 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, σε ένα πιλοτικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος.

Το φεστιβάλ αποτελεί καρπό μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Ερέτριας, στο Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, που επίσης χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας σε πρεμιέρα έργα και των τριών αρχαίων τραγικών μας, ως εξής:

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ.

* Ελένη του Ευριπίδη του Θεάτρου Χαλκίδας σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ.

* Οιδίποδας Τύραννος του Σοφοκλή με συνεργασία της εταιρείας «Λάιος» της Θήβας και του συλλόγου «Δήλια Δρώμενα» της Τανάγρας και την θεαηπική ομάδα «Σχήμα Αλιάρτου», σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ.

* Πέρσες του Αισχύλου από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και θεάματος του Παντείου σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάγκου Ανδρεάδη.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.