powered by Surfing Waves

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Προκήρυξη θέσεων εποπτών ΟΤΑ




Δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η Προκήρυξη – πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (1ΕΟ/2018) για την υποβολή υποψηφιοτήτων πλήρωσης θέσεων Εποπτών ΟΤΑ, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 216 παρ. 7 του Ν. 3852/2010, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Συγκεκριμένα οι προκηρυσσόμενες θέσεις είναι:

α. Επόπτης ΟΤΑ Αττικής, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια της Περιφέρειας Αττικής, με έδρα την Αθήνα,

β. Επόπτης ΟΤΑ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λάρισα,

γ. Επόπτης ΟΤΑ Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τα Ιωάννινα,

δ. Επόπτης ΟΤΑ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με έδρα την Πάτρα,

ε. Επόπτης ΟΤΑ Αιγαίου, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, με έδρα τον Πειραιά,

στ. Επόπτης ΟΤΑ Κρήτης, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια της Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο,

ζ. Επόπτης ΟΤΑ Μακεδονίας – Θράκης, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Τα καθήκοντα των εποπτών ΟΤΑ είναι ο έλεγχος νομιμότητας των πράξεων των δήμων, των περιφερειών και των νομικών τους προσώπων, καθώς και ο πειθαρχικός έλεγχος των αιρετών.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τις προς πλήρωση θέσεις δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν:

α. Όσοι υπηρετούν στο δημόσιο τομέα (τακτικοί μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), ανεξαρτήτως του αν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, εφόσον διαθέτουν σωρευτικά τα εξής προσόντα:
i) πτυχίο νομικού τμήματος ή οικονομικών επιστημών ή πολιτικών επιστημών ή δημόσιας διοίκησης ελληνικού Α.Ε.Ι. ή ισότιμο της αλλοδαπής, (ΚΩΔ: 201) ii) διδακτορικό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ελληνικού Α.Ε.Ι. ή ισότιμο της αλλοδαπής σε οποιονδήποτε κλάδο του δικαίου ή δεκαετής δικηγορική εμπειρία και

iii) άριστη ή πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας.

β. Όσοι δεν υπηρετούν στον δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένων των υπηρετούντων στο δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου, κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ. 1 περ. α’ του ν. 4369/2016 (Α΄33), εφόσον διαθέτουν τα προσόντα της προηγούμενης παραγράφου, ανεξαρτήτως του αν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης. Κάθε υποψήφιος δύναται να υποβάλλει αίτηση για μία μόνο Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ.



ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ – ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ – ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας:
Όσοι δεν μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4369/2016 (Α’ 33). Επισημαίνεται ότι η πραγματοποίηση της σχετικής εγγραφής δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης υποψηφιότητας.
Όσοι έχουν διατελέσει αιρετοί, έως και πέντε (5) χρόνια πριν την έκδοση της σχετικής προκήρυξης σε οποιοδήποτε αυτοδιοικητικό αξίωμα εντός των ορίων της χωρικής αρμοδιότητας της οικείας Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ στην οποία υποβάλλουν υποψηφιότητα, ακόμα και αν παραιτηθούν του αιρετού αξιώματός τους.
Οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας αρχίζει την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 08:00 π.μ και λήγει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 14:00 μ.μ.

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Με την αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, προκειμένου οι υποψήφιοι να αξιολογηθούν πληρέστερα κατά τη διαδικασία επιλογής από το ΕΣΕΔ. Οδηγίες για τη συμπλήρωση ή υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) στη διαδρομή: «Βοήθεια > Εγχειρίδια Χρήσης».

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Η επιλογή των υποψηφίων πραγματοποιείται από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ) του άρθρου 10 του ν. 4369/2016 (Α’ 33).
Το ΕΣΕΔ ελέγχει, αρχικά, τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων Εποπτών ΟΤΑ και αποκλείει εκείνους που δεν πληρούν τους όρους που θέτουν η κείμενη νομοθεσία και η προκήρυξη.
Κατόπιν, το ΕΣΕΔ αξιολογεί τους υποψήφιους Επόπτες ΟΤΑ ως προς τα τυπικά τους προσόντα, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στα βιογραφικά τους σημειώματα, κατατάσσοντάς τους σε σειρά προτεραιότητας ανά προκηρυχθείσα θέση.

Στη συνέχεια, καλεί τους επικρατέστερους να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των αναφερομένων στο βιογραφικό τους σημείωμα προσόντων.

Η διαδικασία της παρούσας παραγράφου ολοκληρώνεται εντός προθεσμίας ενός (1) μήνα από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ – ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Τα κριτήρια επιλογής, καθώς και οι σχετικοί κανόνες μοριοδότησης προβλέπονται στο άρθρο 4 της ΥΑ 43878/ 2018 (ΦΕΚ Β’ 3655).

ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Οι Επόπτες ΟΤΑ διορίζονται με θητεία τεσσάρων (4) ετών, έχοντας δικαίωμα ανανέωσης της, ενώ καταλαμβάνουν θέση προσωπικού της κατηγορίας Ειδικών Θέσεων με βαθμό 1ο . Η απασχόλησή τους είναι αποκλειστική καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Μετά τη λήξη ή την παύση της θητείας τους, οι Επόπτες ΟΤΑ επανέρχονται στο φορέα που υπηρετούσαν, εφόσον πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ – ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
Οι προϋποθέσεις και τα προσόντα επιλογής θα πρέπει να συντρέχουν κατά την ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας. 2. Τα κωλύματα υποψηφιότητας δεν πρέπει να συντρέχουν σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας επιλογής, καθώς και κατά το χρόνο διορισμού των επιλεγέντων.

Προκήρυξη

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.