powered by Surfing Waves

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Καλυβιώτης: "οι υπηρεσίες του δήμου αδυνατούν να απαντήσουν στο υπουργείο για την αποτελεσματικότητα τους, γιατί είναι αδόμητες. Ο καθένας κάνει ότι θέλει"

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε τις 11/9/15 ο δήμαρχος κ.   Καλυβιωτης  δήλωσε ανάμεσα στα άλλα: "Πέρσι τον Οκτώβριο το Υπουργείο μας έστειλε έγγραφο να τους γνωρίσουμε για την αποτελεσματικότητα των δομών του Δήμου μας. Μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες μας αδυνατούν να απαντήσουν για τις δομές. Απλά γιατί είναι αδόμητες. Γιατί ο καθένας κάνει ότι θέλει. Και προσπαθώ ένα χρόνο να βάλω τάξη. ¨..................
Δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει καταχώρηση προσέλευσης κι αποχώρησης υπαλλήλων. Μόνο η υπηρεσία καθαριότητας έχει κάρτα και χτυπάνε οι υπάλληλοι."

 Ολόκληρη η τοποθέτηση

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν περάσει πέντε χρόνια κι αντί να σεβαστούμε την απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου πουέτυχε να είναι επίσημο έγγραφο ,με ΦΕΚ, εμείς δεν ενεργήσαμε όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να μην είναι αποτελεσματικές προς όφελος των δημοτών.
Είναι εύκολο να χαϊδεύουμε τα αυτιά των υπαλλήλων μας. Βεβαίως πρέπει να τους βοηθάμε αλλά ποτέ σε βάρος των δημοτικών συμφερόντων.Δεν είναι πρόβλημα να μετακινηθούν οι υπάλληλοι από την μία πόλη στηνάλλη ,σκεφτείτε ότι από την Αγ. Άννα πηγαίνουν στο Μαντούδι ,από το Μαντούδι στην Αγ. Άννα ,από το Μαντούδι στη Λίμνη, από τη Λίμνη στο Μαντούδι, καθηγητές, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ καθημερινά, στο δημοτικό μας χώρο γιατί αυτή η εξαίρεση. Να μην θέλει κανείς να πάει σ' ένα τόπο που θα είναι οργανωμένες οι υπηρεσίες σύμφωνα με τον ΟΕ Υ και τον νόμο για να είναι οι υπηρεσίες αποτελεσματικές κι ελεγχόμενες.

Πέρσι τον Οκτώβριο το Υπουργείο μας έστειλε έγγραφο να τους γνωρίσουμε για την αποτελεσματικότητα των δομών του Δήμου μας. Μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες μας αδυνατούν να απαντήσουν για τις δομές. Απλά γιατί είναι αδόμητες. Γιατί ο καθένας κάνει ότι θέλει. Και προσπαθώ ένα χρόνο να βάλω τάξη.
Αντιμετωπίζω μια κατάσταση που δεν έχει λογική και δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του τόπου. Αλλά εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα ορισμένων ανθρώπων.

Σέβομαι τον καθέναν, δεν θα ήθελα να μετακινούνται .Είμαστε Δήμος με έκταση 550 τετραγωνικά χιλιόμετρα κι ορεινός κι αν δεν οργανωθούμε δεν θα έχουμε αποτέλεσμα.
Το 2012 ο Δήμος μας είναι καταχωρημένος ως ο τέταρτος καταχρεωμένος Δήμος στην Ελλάδα.
Αν δεν γίνουμε πιο παραγωγικοί στο Δήμο μας ,σε σχέση με τον Καλλικρατικό Νόμο, δεν θα έχουμε αποτέλεσμα προς όφελος των δημοτώνμας.

Μοναδικός μου στόχος είναι η οργάνωση του Δήμου, η αποτελεσματικότητα του και μόνο.
Όλα αυτά που προτείνετε εξυπηρετούν τον Δήμο; Όχι φυσικά, γιατί ο ΟΕ Υ έχει βγει μετά από επιστημονικές έρευνες και γνώση της Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι Ανάπτυξης και δεν πρόκειται το μοντέλο που ισχύει για όλους τους Δήμους της Ελλάδας να αλλάξει και να γίνει αποδεκτό όταν εμείς ως δημοτικό συμβούλιο προβάλλουμε αυτό που νομίζουμε.
Η επιστημονική γνώση λέει ότι οι υπηρεσίες πρέπει να είναι συγκεντρωμένες, το που θα είναι για μένα είναι δευτερεύον θέμα. Να τους πάμε όπου θέλετε στην Αγ. Άννα ή το Μαντούδι ,όπου αποφασισθεί αρκεί να είναι συγκεντρωμένες. Δεν μπορεί ο προϊστάμενος να ψάχνει να βρει τον υπάλληλο του.

Δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει καταχώρηση προσέλευσης κι αποχώρησης υπαλλήλων. Μόνο η υπηρεσία καθαριότητας έχει κάρτα και χτυπάνε οι υπάλληλοι.
Συμφωνώ στην αποκέντρωση αλλά όχι στην διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να είναι σε χώρο που να συνεργάζονται, δεν μπορεί να είναι απομακρυσμένες. Μόνη εξαίρεση ας είναιμια αυτοδύναμη υπηρεσία.
Υπάρχει κατά νου να φτιάξουμε υπηρεσία Πολεοδομίας ,η οποία είναι ανεξάρτητη από την λειτουργικότητα του Δήμου και θα πάει σε κεντροβαρική θέση στο Δήμο, στο Μαντούδι ή την Αγ. Άννα, αυτοδύναμη.
Αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος δεν ξέρει τι κάνει ο κάθε υπάλληλος και κάνω μεγάλη προσπάθεια γι' αυτό.
Όπως είναι ο σημερινός ΟΕΥ προβλέπει στην έδρα του Δήμου τις υπηρεσίες όλες και προβλέπει επίσης και τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του για την εξυπηρέτηση των πολιτών, που είναι το ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ και υπηρεσίες ληξιαρχείου.
Έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε μέχρι αλλαγής τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. Αν ερχόσασταν στη θέση του Δημάρχου θα παραβλέπατε τον κανονισμό και τον νόμο; Θα τον αλλάζατε ,όπως θέλετε ή θα τον εφαρμόζατε; Μέχρι να αλλάξει κι αν αλλάξει οφείλουμε να οργανώσουμε το Δήμο ώστε να είναι αποτελεσματικός.



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.