powered by Surfing Waves

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Κατεπείγον θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η μη μετακίνηση 4 δημοτικών υπαλλήλων στην Λίμνη

O κ. Στεργίου ζήτησε να συζητηθεί σαν κατεπείγον το θέμα της μετακίνησης 4 Δημοτικών Υπαλλήλων στην Λίμνη. Δεν μπορούσε να περιμένει  μέχρι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο !  18 Δημοτικοί Σύμβουλοι συμφώνησαν με τον κ. Στεργίου για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του θέματος και έσπευσαν να ψηφίσουν. Αναμεσα τους και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  ο οποίος φέρεται να είπε "ότι αυτό το θέμα ως κατεπείγον διαφαίνεται ότι θα ακυρωθεί γιατί δεν είναι ούτε κατεπείγον, ούτε αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου".

Στις 11-9-2015 ο κ. Στεργίου ζήτησε να συζητηθεί σαν κατεπείγον θέμα εκτός ημερησίας διάταξης
η «λειτουργία δυο υπηρεσιών του Δήμου που εδρεύουν στο Μαντούδι, η  Τεχνική Υπηρεσία και το τμήμα Περιβάλλοντος».

Το  Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, και το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών  συστήθηκαν  στις 25/10/2011 και  12/10/2012  με αποφάσεις του Δημάρχου (Α. Ψαρρού).. σύμφωνα με  τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου  πού ψήφισε του Δημοτικό Συμβούλιο (αποφ. αριθ. 170/2011)  και δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 2092B/21-9-11  τα δύο τμήματα είναι Κεντρικές Υπηρεσίες και έχουν  έδρα την  Λίμνη.  Η απόφαση για την εγκατάσταση των δυο τμημάτων στην Λίμνη  δεν τροποποιήθηκε, παρέμεινε ως έχει  αλλά τα τμήματα ποτέ δεν πήγαν στην Λίμνη.
Τα δύο τμήματα μαζί, σύμφωνα με τις  παραπάνω αποφάσεις συστάσεως τους  απασχολούν τους παρακάτω 4 υπαλλήλους :


Το 2012 η κ.  Μανάρα Ευγενία μετατάχθηκε από το Δήμο μας στο Δήμο Ερέτριας. (ΦΕΚ 146 Γ /10 Φεβρουαρίου 2012).



Το Δημοτικό  Συμβούλιο  ενέκρινε το κατεπείγον του θέματος και συζητήθηκε σαν έκτακτο θέμα εκτός ημερησίας διάταξης.  Μετά την συζήτησητο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τα δυο τμηματα  να παραμείνουν ως έχουν  και να συνεχίσουν ναλειτουργούν όπως σήμερα στο Μαντούδι , μέχρι η νέα δημοτική αρχή φέρει τον καινούργιο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ,με τις όποιες τροποποιήσεις κι απόκοινού το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα και θα αποφασίσει.

Όλες οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται εκτός ημερησίας διάταξης σε τακτική συνεδρίαση, υπόκεινται σε έλεγχο νομιμότητας από τον Ελεγκτή Νομιμότητας (Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης).

Ο Προέδρος του δημοτικού συμβουλίου φέρεται να είπε "ότι αυτό το θέμα ως κατεπείγον διαφαίνεται ότι θα ακυρωθεί γιατί δεν είναι ούτε κατεπείγον, ούτε αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου".


Τι συζητήθηκε;


 Τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης


 Πριν από την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο δημοτικός   σύμβουλος κ. Στεργίου Ιωάννης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της «Λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου που εδρεύουν στην δημοτική κοινότητα Μαντουδίου και συγκεκριμένα της Τεχνικής Υπηρεσίας και του τμήματος Περιβάλλοντος»
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ.7 του ν. 3852/2010
Αποφαίνεται ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Δέκα οκτώ -18-ψήφοι υπέρ (Κουκουρίκος Ηλίας, Κουτσουράς Σταύρος, Γιαννιός Κων/νος, Παναγιώτου Κων/νος,Δανέλης Ιωάννης,ΑρβανίτηςΠαναγιώτης,Χατζής Ανδρέας,Σκομπρής Νικόλαος,Τάρλας Κυριακος,ΑλατζάςΕυάγγελος, Βούλγαρης Αναστάσιος ,Αλεξίου Δημήτριος, Παζάρας Βασίλειος, Μουργιάς Ιωάννης ,Ψαρρού Ελπίδα ,Καντζούρας Ιωάννης, Στέφου Κυριακή,
Στεργίου Ιωάννης)
Τρεις -3-ψήφοι αρνητικοί (Κατσούρας Δημήτριος ,Γεωργάκαινα Ελένη, Παληός Ευστράτιος)
Εγκρίνει το κατεπείγον του θέματος που τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξηςκαι τη συζήτησή του πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτωνπου είναι εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη.

Ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον κ. Δήμαρχο ,που είπε:
«Αφορά υπηρεσιακό θέμα του Δήμου, δεν αφορά το δημοτικό συμβούλιο.Από τον νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, δεν εμπλέκεται το δημοτικό συμβούλιο στην διοίκηση του Δήμου. Κάθε συζήτηση είναι παράνομη.

Επισημαίνω τις ευθύνες του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ,που επιτρέπει να συζητούνται, έστω με την λεγόμενη πλασματική πλειοψηφία,  τέτοια θέματα. Είναι παράνομο ,δεν επιτρέπεται να εισηγηθεί για τους λόγους που θα σας πω στην συνέχεια.

Παρά την μη νομιμότητα του θέματος παραμένω στην συζήτηση και θα εκπλαγείτε από τα λεγόμενα.

Στην απόλυτη κρίση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Στεργίου Ιωάννης, ο οποίος εισηγούμενος το θέμα είπε:
«Αρμόδιο για το θέμα που θα αναφερθώ είναι το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος ως εκτελεστικό όργανο να εκτελεί. Πολλές φορές μας έχει απασχολήσει το θέμα της λειτουργίας των
υπηρεσιών του Δήμου. Ως δημοτικοί σύμβουλοι λειτουργούμε και δρούμε μέσα στην κοινωνία και ο ρόλος μας είναι να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία που υπηρετούμε.
Πολύ έντονα συζητείται το θέμα της μεταφοράς των δύο εναπομεινάντων υπηρεσιών στην δημοτική ενότητας Κηρέως στο Μαντούδι και μιλάω για την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Περιβάλλοντος, που έχει δημιουργήσει σύγχυση στην τοπική κοινωνία και βέβαια και στο ίδιο το υπαλληλικό
προσωπικό του Δήμου.
Για να σταματήσει αυτή η κατάσταση προτείνω να πάρουμε απόφαση και να έχουμε και την δέσμευση του Δημάρχου ,ότι μέχρι να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο η τροποποίηση που θα παρουσιάσει η δημοτική αρχή ,οι  σήμερα, δηλαδή στο Μαντούδι.
Ως δημοτική παράταξη και προηγούμενη δημοτική αρχή είμαστε υπέρ της αποκεντρωμένης λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου ,γιατί έτσι θεωρούμε ότι έπρεπε να είναι για να μην αισθάνεται καμία δημοτική ενότητα αδικημένημετά την Καλλικρατική συνένωση των τριών δήμων.
Αισθάνομαι την υποχρέωση και ζητώ από το σώμα να πάρουμε απόφαση να παραμείνουν μέχρι την τροποποίηση του Οργανισμού ΕσωτερικήςΥπηρεσίας, οι υπηρεσίες στο Μαντούδι ,ως εχουν.

Παζάρας Βασίλειος: Είχα αποφασίσει την Παρασκευή να συναντηθώ με τους υπαλλήλους που εργάζονται στην δημοτική ενότητα Μαντουδίου. Τέτοιες συναντήσεις είχα κάνει και με τους υπαλλήλους των δημοτικών ενοτήτωνΕλυμνίων και Αγ. Άννας.
Σκοπός της επίσκεψης μου ήταν να πληροφορηθώ τα προβλήματα που υπάρχουν, πως μπορεί να αποδώσει καλλίτερα η λειτουργία του Δήμου.Την 1η Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα ανάληψης καθηκόντων του ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεταφορά των υπηρεσιών από το Μαντούδι στη Λίμνη κι αυτή η αναφορά του δημοσιεύθηκε στον Β.Εύβοια από τους κ.κ. Βασιλόπουλο και Σκούρα.
Άρχισε ένας πόλεμος, μια λάσπη και υπήρξε στη συνέχεια διάψευση στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ της Ιστιαίας και θα σας διαβάσω ακριβώς το άρθρο που αναφέρει :
«Το δημοσίευμα είναι ψευδές, παραπληροφορεί τους δημότες μαςκαι δηλητηριάζει τον κοινωνικό ιστό και την συνοχή του Δήμου μας. Σκορπίζει ψευδείς ειδήσεις κι αγγίζει τα όρια ποινικών ευθυνών με ότι αυτό συνεπάγεταιγια την νομιμότητα της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ, από διοικητικής πλευράς,  φορολογικής, νομικής και κυρίως δημοσιογραφικής νομιμότητας και δεοντολογίας.
Η δημοτική αρχή ζητά την ανάκληση του δημοσιεύματος και την συγνώμη από τους κ.κ. Βασιλόπουλο και Σκούρα. Ο Δήμος εφαρμόζει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας στον οποίο
προβλέπεται με σαφήνεια οι υπηρεσίες που θα είναι στην έδρα του Δήμου και οι αποκεντρωμένες με έδρα το Μαντούδι και την Αγ. Άννα. Είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί ο Ο.Ε.Υ ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των δημοτών. Η έλλειψη παραγωγικού έργου στο Δήμο μας οφείλεται στην μη εφαρμογή του αναφερόμενου κανονισμού με αποτέλεσμα να ταλαιπωρεί τους πολίτεςπου έχουν σοβαρά παράπονα. Η νέα δημοτική αρχή σύντομα θα αναθεωρήσει και βελτιώσει τον Ο.Ε.Υ με σκοπό την αναδιοργάνωση του Δήμου που κύριο σκοπό θα έχει την εξυπηρέτηση των δημοτών».

Σκόπευα συγκεντρώνοντας τις υπογραφές του 1/3 των δημοτικών συμβούλων ή σύσσωμης της αντιπολίτευσης να φέρουμε το θέμα γιασυζήτηση, προκειμένου να κάνουμε τις προτάσεις μας και στη συνέχεια να ψηφιστεί ο νέος Ο.Ε.Υ.

Κουτσουράς Σταύρος: Η προηγούμενη δημοτική αρχή όταν ανέλαβε τον Καλλικρατικό Δήμο είχε την ευθύνη να συντάξει ένα Ο.Ε.Υ .Δεν συνέταξε κανένα απλά πήρε τον Ο.Ε.Υ που υπήρχε στο ΦΕΚ ,έκανε μια απλήαντιγραφή και αυτός ίσχυσε για τον Καλλικρατικό Δήμο.Από το 2010 έως
2014 ποτέ δε εφαρμόστηκε ο ΟΕΥ.
 Ήταν μια μεταβατική περίοδος που από την μία πλευρά μπορώ ναδικαιολογήσω την στάση της αφού προσπαθούσε να βρει το δρόμο της.Όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή μέσα σε όσα είχε να κάνει ήταν και οΟΕΥ. Υπήρχαν διάφορες θέσεις και τοποθετήσεις. Ένας Δήμος πρέπει να έχει  όλες τις υπηρεσίες σ΄ένα σημείο για να μπορεί να λειτουργεί και παράλληλα    τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του στις τρεις δημοτικές ενότητες για να εξυπηρετεί τους πολίτες. Υπήρχαν προβληματισμοί και σκέψεις.
Η κατάληξη από όσο γνωρίζω ήταν να δούμε που ο ΟΕΥ στερείται ,που  επιδέχεται επιδιορθώσεις και να το κάνουμε. Άλλωστε μέσα σ΄όλο αυτό τον κυκεώνα των προβλημάτων που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή με τι να πρωτοασχοληθεί.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο ίδιος ο Δήμαρχος σκεπτόμαστε και   προβληματιζόμαστε αν θα πρέπει να συγκεντρώσουμε ή να αποκεντρώσουμε   τις υπηρεσίες. Αλλά δυστυχώς προσκρούομε στην δυστοκία της  καθημερινότητας. Το θέμα απασχολεί την δημοτική αρχή, θα κάνει διαρθρωτικές κινήσεις και θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο να ψηφιστεί. Σε μεγάλους Δήμους οι υπηρεσίες είναι σκορπισμένες σε διάφορες γειτονιές χωρίς να δημιουργείται θέμα.  Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθει για συζήτηση ο τροποποιημένος ΟΕΥ χωρίς να δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν.

Αρβανίτης Παναγιώτης: Ο σημερινός ΟΕΥ είναι αναποτελεσματικός, αναχρονιστικός και υπερσυγκεντρωτικός. Δηλαδή ένα παλιό μοντέλο που δεν μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα στην Διοίκηση του Δήμου. Θα πρέπει να γίνει τροποποίηση του σύντομα, με απόφαση που θα λαμβάνει υπόψη τις κτηριακές εγκαταστάσεις, την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών ,όπως π.χ την    διαδυκτιακή τεχνολογία. Εφαρμόζοντας τον ΟΕΥ οι αντιδήμαρχοι Αγ. Άννας και Μαντουδίου θα έπρεπε να είναι στην Λίμνη, όπως επίσης δεν θα έπρεπε να υπάρχει γραμματέας στο Μαντούδι και στην Αγ. Άννα. Φανταστείτε γιατί ΟΕΥ μιλάμε.

Καντζούρας Ιωάννης: Πριν εκατόν πενήντα χρόνια οι πρόγονοι μας λειτούργησαν και μάλιστα σε πολλούς Δήμους τα βρήκαν και συμβιβάστηκαν.
Και σήμερα το έτος 2015 να παρουσιάζεται η κατάσταση να μην θέλουμε τον κόσμο να παρακολουθεί τα συμβούλια και να γίνονται μόνο στη Λίμνη,η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η Επιτροπή Διαβούλευσης να γίνονται όλα στη Λίμνη.
Με λύπησε το γεγονός ,που ενώ ο Δήμαρχος μιλούσε για διαβουλεύσεις, συζητήσεις των θεμάτων, στην επιτροπή διαβούλευσης συμμετείχαν μόνο τρία ή τέσσερα άτομα.
Βγήκαμε για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και όχι για να κλειστούμε σ΄ένα περίπτερο και να συζητάμε. Στο τέλος θα δικαιωθεί ο πρώην Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός που πήγε την ΔΕΥΑΜΛΑΑ στην Στροφυλιά ,το ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ επίσης στην Στροφυλιά και οργανωμένα πλέον λειτουργούν οι υπηρεσίες.
Θα πρέπει να κάτσουμε και να δούμε πως θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και όχι να τα βάζουμε με τους υπαλλήλους, Πέρα από την δημοτική αρχή  υπάρχουν οι υπάλληλοι και μ΄ αυτούς συνεργαζόμαστε.

Χατζής Ανδρέας: Η κατάσταση στην δημοτική ενότητα Νηλέως πλέον θυμίζει νεκροταφείο και με τον τρόπο που λειτουργούμε θα ακολουθήσει και δεύτερο νεκροταφείο αυτό του Μαντουδίου.

Να σταματήσουμε την κατάσταση εδώ που είναι και συμφωνώ ότι θα πρέπει να προστεθεί κάποια υπηρεσία και στην δημοτική ενότητα Νηλέως για να κρατηθεί και το κτίριο στο οποίο λειτουργεί μόνο το ΚΕΠ και μία υπάλληλος.

Αλεξίου Δημήτριος: Διαπιστώνω ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπεινα ανατρέξουμε στην διόρθωση του ΟΕΥ, να έρθει πρόταση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να τελειώνουμε. Με αυτές τις ατέρμονες συζητήσεις μας, σε άδεια αίθουσα, υποβιβάζουμε από μόνοι μας τα δημοτικά συμβούλια.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Δήμαρχος ,που είπε:
«Το δημοτικό συμβούλιο έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες  διότι καταστρέφεται και η έννοια και ο σκοπός του δημοτικού συμβουλίου όταν έρχονται θέματα που χρονίζουν από το 2011.
Θα συμφωνήσω με την άποψη του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που είπε ότι αυτό το θέμα ως κατεπείγον διαφαίνεται ότι θα ακυρωθεί γιατί δεν είναι ούτε κατεπείγον, ούτε αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα που έθεσε ο κ. Στεργίου ήταν επί λέξη "να εξετάσουμε τις
λειτουργίες των υπηρεσιών Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσίας Περιβάλλοντος που λειτουργούν στο Μαντούδι”. Δεν ήταν αναθεώρηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Υπό την γενική έννοια είναι λογικό να θεωρήσει κανείς ότι συζητείται το θέμα. Είναι διαφορετικό όμως να προτείνεται αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, που είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα.
Μόλις ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή είδε τι συμβαίνει στις υπηρεσίες κι έθεσε θέμα εφαρμογής του Ο.Ε.Υ που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και υπάρχει καταχωρημένη στο ΦΕΚ από το έτος 2011. Παρά ταύτα δεν εφαρμόστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ενώ το
εισηγήθηκε η ίδια και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Ποιος ο λόγος που δεν επέβαλε αυτό που αποφάσισε κι εγκρίθηκε.
Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν περάσει πέντε χρόνια κι αντί να σεβαστούμε την απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου που έτυχε να είναι επίσημο έγγραφο ,με ΦΕΚ, εμείς δεν ενεργήσαμε όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να μην είναι αποτελεσματικές προς
όφελος των δημοτών.

Είναι εύκολο να χαϊδεύουμε τα αυτιά των υπαλλήλων μας. Βεβαίως πρέπε να τους βοηθάμε αλλά ποτέ σε βάρος των δημοτικών συμφερόντων. Δεν είναι πρόβλημα να μετακινηθούν οι υπάλληλοι από την μία πόλη στην άλλη ,σκεφτείτε ότι από την Αγ. Άννα πηγαίνουν στο Μαντούδι ,από το
Μαντούδι στην Αγ. Άννα ,από το Μαντούδι στη Λίμνη, από τη Λίμνη στο Μαντούδι, καθηγητές, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ καθημερινά, στο δημοτικό μας χώρο γιατί αυτή η εξαίρεση. Να μην θέλει κανείς να πάει σ' ένα τόπο που θα είναι οργανωμένες οι υπηρεσίες σύμφωνα με τον ΟΕ Υ και τον νόμο για να είναι οι υπηρεσίες αποτελεσματικές κι ελεγχόμενες.

Πέρσι τον Οκτώβριο το Υπουργείο μας έστειλε έγγραφο να τους γνωρίσουμε για την αποτελεσματικότητα των δομών του Δήμου μας. Μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες μας αδυνατούν να απαντήσουν για τις δομές. Απλά γιατί είναι αδόμητες. Γιατί ο καθένας κάνει ότι θέλει. Και προσπαθώ ένα χρόνο να βάλω τάξη.

Αντιμετωπίζω μια κατάσταση που δεν έχει λογική και δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του τόπου. Αλλά εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα ορισμένων ανθρώπων.

Σέβομαι τον καθέναν, δεν θα ήθελα να μετακινούνται .Είμαστε Δήμος με έκταση 550 τετραγωνικά χιλιόμετρα κι ορεινός κι αν δεν οργανωθούμε δεν θα έχουμε αποτέλεσμα.

Το 2012 ο Δήμος μας είναι καταχωρημένος ως ο τέταρτος καταχρεωμένος Δήμος στην Ελλάδα.

Αν δεν γίνουμε πιο παραγωγικοί στο Δήμο μας ,σε σχέση με τονΚαλλικρατικό Νόμο, δεν θα έχουμε αποτέλεσμα προς όφελος των δημοτών μας.
Μοναδικός μου στόχος είναι η οργάνωση του Δήμου, η αποτελεσματικότητα του και μόνο.
Όλα αυτά που προτείνετε εξυπηρετούν τον Δήμο; Όχι φυσικά, γιατί ο ΟΕΥ έχει βγει μετά από επιστημονικές έρευνες και γνώση της Εταιρείας Τοπικής
Αυτοδιοίκησης κι Ανάπτυξης και δεν πρόκειται το μοντέλο που ισχύει για όλους τους Δήμους της Ελλάδας να αλλάξει και να γίνει αποδεκτό όταν εμείς ως δημοτικό συμβούλιο προβάλλουμε αυτό που νομίζουμε.
Η επιστημονική γνώση λέει ότι οι υπηρεσίες πρέπει να είναι συγκεντρωμένες, το που θα είναι για μένα είναι δευτερεύον θέμα. Να τους πάμε όπου θέλετε στην Αγ. Άννα ή το Μαντούδι ,όπου αποφασισθεί αρκεί να είναι συγκεντρωμένες. Δεν μπορεί ο προϊστάμενος να ψάχνει να βρει τον
υπάλληλο του.

Δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει καταχώρηση προσέλευσης κι αποχώρησης υπαλλήλων. Μόνο η υπηρεσία καθαριότητας έχει κάρτα και χτυπάνε οι υπάλληλοι.

Συμφωνώ στην αποκέντρωση αλλά όχι στην διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να είναι σε χώρο που να συνεργάζονται, δεν μπορεί να είναι απομακρυσμένες. Μόνη εξαίρεση ας είναι μια αυτοδύναμη υπηρεσία.

Υπάρχει κατά νου να φτιάξουμε υπηρεσία Πολεοδομίας ,η οποία είναι ανεξάρτητη από την λειτουργικότητα του Δήμου και θα πάει σε κεντροβαρική θέση στο Δήμο, στο Μαντούδι ή την Αγ. Άννα, αυτοδύναμη. Αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχο δεν ξέρει τι κάνει ο κάθε υπάλληλος και κάνω
μεγάλη προσπάθεια γι΄ αυτό.

Όπως είναι ο σημερινός ΟΕΥ προβλέπει στην έδρα του Δήμου τις υπηρεσίες όλες και προβλέπει επίσης και τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του για την εξυπηρέτηση των πολιτών, που είναι το ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ και υπηρεσίες ληξιαρχείου.

Έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε μέχρι αλλαγής τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Αν ερχόσασταν στη θέση του Δημάρχου θα παραβλέπατε τον κανονισμό και τον νόμο; Θα τον αλλάζατε ,όπως θέλετε ή θα τον εφαρμόζατε;

Μέχρι να αλλάξει κι αν αλλάξει οφείλουμε να οργανώσουμε το Δήμο ώστε να είναι αποτελεσματικός.

Όσο αφορά το ερώτημα του κ.Στεργίου που αφορά την δέσμευση του Δημάρχου για να παραμείνει η υπάρχουσα κατάσταση, σας απαντώ ότι η δέσμευση μου απέναντι σε σας κ.Στεργίου και στο λοιπό δημοτικό συμβούλιο είναι μία, να υπηρετήσω την νομιμότητα να εφαρμοσθεί ο Ο.Ε.Υ. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν μπορώ να δώσω καμία δέσμευση για να είμαι παράνομος και να μην εφαρμόσω τον Ο.Ε.Υ. Μην μου ζητάτε να γίνω παράνομος όπως από το 2011 η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Κουτσουράς Σταύρος: Το θέμα ήρθε για ενημέρωση και όχι για λήψη απόφασης. Όσα εισηγείται ο κ. Στεργίου γιατί δεν τα έκανε τα τέσσερα χρόνια που ήταν αντιδήμαρχος.

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Δέκα έξη -16-ψήφοι θετικοί (Στεργίου Ιωάννης, Στέφου Κυριακή, Καντζούρας Ιωάννης, Μουργιάς Ιωάννης, Ψαρρού Ελπίδα, Παζάρας Βασίλειος, Αλεξίου Δημήτριος, Βούλγαρης Αναστάσιος, Αλατζάς Ευάγγελος, Τάρλας Κυριάκος, Σκομπρής Νικόλαος, Χατζής Ανδρέας, Αρβανίτης
Παναγιώτης, Δανέλης Ιωάννης, Παναγιώτου Κων/νος, Κουκουρίκος Ηλίας) Τρεις -3-ψήφοι αρνητικοί (Κουτσουράς Σταύρος-Παληός Ευστράτιος- Κατσούρας Δημήτριος)
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Οι υπηρεσίες του Δήμου που λειτουργούν αποκεντρωμένα στις δημοτικές ενότητες Νηλέως και Κηρέως να παραμείνουν ως έχουν και να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως σήμερα, μέχρι η νέα δημοτική αρχή φέρει τον καινούργιο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ,με τις όποιες τροποποιήσεις κι από κοινού το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα και θα αποφασίσει.

Η δημοτική σύμβουλος κα Γεωργάκαινα Ελένη διατύπωσε την άποψη:  «Θεωρώ ότι όταν είναι ώριμο σαν θέμα, θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και τότε θα κληθώ να το ψηφίσω. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει τώρα λόγος γι΄αυτό».
Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω:
O Πρόεδρος H Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας
Κουκουρίκος Ηλίας Στέφου Κυριακή Αλεξίου Δημήτριος
ΤΑ ΜΕΛΗ
Γεωργάκαινα Ελένη
Γιαννιός Κων/νος
Κατσούρας Δημήτριος
Κουτσουράς Σταύρος
Παληός Ευστράτιος
Αρβανίτης Παναγιώτης
Παναγιώτου Κων/νος
Σκομπρής Νικόλαος
Τάρλας Κυριάκος
Δανέλης Ιωάννης
Βούλγαρης Αναστάσιος
Αλατζάς Ευάγγελος
Χατζής Ανδρέας
Στεργίου Ιωάννης
Ψαρρού Ελπίδα
Μουργιάς Ιωάννης
Καντζούρας Ιωάννης
Παζάρας Βασίλειος
Aκριβές απόσπασμα
εκ του πρωτοτύπου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ





Η άποψη σου για τις υπηρεσίες του Δήμου μας








0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.