powered by Surfing Waves

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Μετά τον Καλυβιώτη ποιός;

Με την αντιδραστική στάση των 9 αποστατών στο δημοτικό συμβούλιο, την  έλλειψη προτάσεων όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα και άλλα θέματα,  την στείρα ενασχόληση τους με ασήμαντα θέματα  όπως η μετακίνηση  των 4 δημ. υπαλλήλων, τις κατεξοχήν λαϊκίστικες τοπικιστικές κορώνες που εξαπολύονται συχνά πυκνά στα δημοτικά συμβούλια και την μιαρή όχι και τόσο σιωπηλή συμμαχία με τον συνδυασμό που ο κόσμος τους ψήφισε για να αντικαταστήσουν,  ο δήμος μας έχει γίνει έρμαιο των διαθέσεων τους. Το μόνο που φαίνεται να θέλουν είναι να πάρουν την δημοτική εξουσία στα χέρια τους. Δεν έχουν καμιά πρόθεση να παραιτηθούν και  δεν αντιλαμβανονται  ότι  ο λόγος που τους  ψηφίσαμε ήταν για να απαλαγούμε από την δυσωδία και την αποσάθρωση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και από τα φαντάσματα του παρελθόντος τα  οποία κάποιοι από αυτούς ασυλόγιστα υμνολογούν στα ΜΜΕ.

Από τις δηλώσεις τους,  την κριτική τους και γενικότερα την  στάση τους στα δημοτικά, πέρα από την δυσαρέσκειά τους είναι δύσκολο  για κάποιον να διακρίνει  την προγραμματική  τους διαφοροποίηση από τον δήμαρχο ή τι νέο θα φέρει ένα νέο σχήμα που θα προκύψει από τους αποστάτες. Τόσο σε θέματα αξιών, αρχών όσο και δεξιοτήτων,  ηγετικών ικανοτήτων και προοπτικών για το δήμο.

Το υποθετικό ερώτημα είναι αν αποφασίσει να παραιτηθεί ό  κ. Καλυβιώτης  από Δήμαρχος με ποιο τρόπο οι 9 θα βοηθήσουν το δήμο; Τι παραπάνω έχουν να προσφέρουν οι 9+1 αποστάτες; Ποιος από την ομάδας τους έχει τις ικανότητες να ηγηθεί του δήμου;


Η διαδικασία  προβλεπει ότι αν η θέση του δημάρχου μείνει κενή, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών αφότου κενώθηκε, οι σύμβουλοι του  συνδυασμού του κ. Καλυβιώτη  πρέπει να συνέλθουν σε ειδική συνεδρίαση και εκλέξουν με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των συμβούλων του συνδυασμού, έναν από αυτούς, ως δήμαρχο. Δηλαδή, στην υποθετική περίπτωση παραίτησης του κ.Καλυβιώτη ένας από τους 9+1 θα εκλεχθεί δημαρχος.

Δημοσκόπηση

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.