powered by Surfing Waves

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Βαλκανικά μαγειρέματα στο Τρίγωνο






Βαλκανικά μαγειρέματα στο Τρίγωνο” είναι το θέμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει από την Παρασκευή 31 Αυγούστου έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στο Σπήλαιο Τριγώνου δήμου Ορεστιάδας, ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Τριγώνου “Η Γαία” σε συνεργασία με το Εμπορικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο Αδριανούπολης, την Ένωση εστιατόρων μαγείρων Σταρα-Ζαγόρας , το Εμπορικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο Στάρα -Ζαγόρας ,με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του Δήμου Ορεστιάδας, του Επιμελητηρίου Έβρου και της Ένωσης πολιτιστικών φορέων Έβρου.


Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην ανάπτυξη του τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής με την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των τοπικών προιόντων.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα γίνει επίδειξη ανοίγματος παραδοσιακού φύλλου από μάστορες Έλληνες ,Βουλγάρους και Τούρκους καθώς και η ανάδειξη των κοινών χαρακτηριστικών τους.

Θα γίνει επίσης, επίδειξη εφαρμογών παραδοσιακού φύλλου στην σύγχρονη γαστρονομία από τον chef της Ελλάδας Φωτιάδη Νικόλαο, της Βουλγαρίας Σβετεζάρ Νένοφ και της Τουρκίας Kemal kilic ενώ θα πραγματοποιηθεί Έκθεση τοπικών προϊόντων από 15 τοπικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα « Κοινές διατροφικές συνήθειες των λαών της περιοχής»

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.