powered by Surfing Waves

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μείον 29% η τακτική επιχορήγηση του δήμου για το μήνα Ιούλιο







Απο τα 96 εκατ.  απο τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που αποδόθηκαν στους  δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, για το μήνα Ιουλίου  2012 ο δήμος μας έλαβε  140.537, 25, (μείωση 29% απο τα  196.839,86 ευρώ που πήρε τον Ιούνιο).

  Οι δόσεις του Μαρτίου, Απριλίου , Μαϊου και Ιουνιου 2012 που πηρε ο δήμος απο τους ΚΑΠ ηταν 197, 219  197 και 197 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη μειώνεται κατά 29% επιπλέον η τακτική επιχορήγηση των δήμων για το μήνα Ιούλιο , δηλαδή από τα 135 κε. ευρώ του προηγούμενου μήνα, προσγειώνεται στα 96 εκ. ευρώ.

Όπως εξηγεί με δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών με δεδομένο το μεγάλο περιορισμό των κρατικών πόρων, το υπουργείο έπρεπε να επιλέξει αν θα προτάξει τη συνέχιση της μηνιαίας χρηματοδότησης των ΟΤΑ με 135 εκ. ευρώ για τις λειτουργικές τους δαπάνες ή την άμεση και πλήρη εξόφληση των προνοιακών επιδομάτων του Μαΐου-Ιουνίου.

Τελικώς προκρίθηκε η εξόφληση των επιδομάτων για “προφανείς ηθικούς και κοινωνικούς λόγους”, αν και ο υπουργός διευκρινίζει ότι “δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση των απαιτούμενων κονδυλίων προκειμένου να προστατευθεί η βιωσιμότητα και η αποτελεσματικότητα των ΟΤΑ”, ωστόσο αμέσως μετά παραπέμπει στην εξεύρεσή τους μέσω του εκσυγχρονισμού και της αποτελεσματικότητας των δήμων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέσα στο 2012 οι δήμοι, πέραν των μεγάλων περικοπών που έχουν υποστεί στα έσοδά τους, κατά 60% την τελευταία τριετία, το 2012 έχουν συμβάλει με 185 εκ. ευρώ προκειμένου να καλύψουν κρατικές υποχρεώσεις, όπως είναι η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων.

Η ΚΕΔΕ ήδη έχει δηλώσει και κατά τις τελευταίες συναντήσεις της με τους πολιτικούς αρχηγούς ότι νέες περικοπές σημαίνει στάση πληρωμών για τους δήμους. Αναμένεται αντίδραση της ΚΕΔΕ για της αποφάσεις του υπουργού.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.