powered by Surfing Waves

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Από τους σχολιαστές μας: "Τα σκουπίδια μαζεύονται σε λίγες ώρες, ο καπνός και το θειάφι από το πετ κοκ μετά από χρόνια θα κάνουν πουρί στα πνευμόνια των κατοίκων "






 Απάντηση σχολιαστή στην ανάρτηση " Γ. Παπαδήμος : "Προσπαθούν με απειλές και εκβιασμούς να κρατήσουν το κόσμο κοιμισμένο" την οποία αναδημοσιεύουμε


Την ίδια ανάρτηση έβαλε το Καντζουρικό μπλογκ του Μαντουδίου με την λεζάντα "τριτοκοσμική κατάσταση" και κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Δεν διαφωνώ. Η διαφωνία μου είναι ότι τα σκουπίδια μαζεύονται σε λίγες ώρες ο καπνός και το θειάφι από το πετ κοκ που μετά από χρόνια θα κάνει πουρί στα πνευμόνια των κατοίκων δεν είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία; αφήσατε το κηρεα.οργ να βγάλει τα κάστανα από την θράκα. Το κατζουρομπλόγκ άχνα. Ο Τριάντης δεν άκουσε τίποτα; που ήταν αυτός ο ναρκωμένος από ψεύτικες υποσχέσεις κόσμος που θα έπρεπε να πετάξει τους αλήτες του Δημοτικού συμβουλίου από το Πήδημα της Αρετής. Ο Τριάντης θέλει ακούω να βάλει στο συνδυασμό του και τους "παραγωγικούς" για τα συμφέροντα της Τέρνα πετ-κοκιτες. Αυτούς που μας έφεραν μια εστία μόνιμης και τοξικής για τα πνευμόνια μας ρύπανσης 900 μέτρα από το σπίτι μας. Τα μικροσωματίδια θείου δεν φωτογραφίζονται και δεν προσφέρουν το θέαμα που προσφέρουν οι ωραίες φωτογραφίες του κ. Παπαδήμου κάνουν όμως μεγαλύτερη ζημιά στην υγεία και την ανάπτυξη.
Όσο για ανάπτυξη μέσω των Σποράδων θα είναι δύσκολη με την φορτωμένη με θειάφι αιθάλη που θα αναπνέουν οι επιβάτες του Πρωτέα που βιαστικά βιαστικά θα θέλουν να περάσουν από το Μαντούδι και το Κυμάσι θα επιταχύνουν τα αυτοκίνητα τους και θα κλείνουν τα τζάμια.ενω εμείς θα αναρωτιόμαστε γιατί δεν κάθονται στην περιοχή.

Καλό θα ήταν η παράταξη Τριάντη εκτός από την συλλογή των σκουπιδιών και την διασκέδαση με δημοτικούς χορούς να μας πει πως θα αντιμετωπίσει αυτά τα πιο σοβαρά θέματα



________________

ΣΗΜ. Τι είναι το Πετ-Κοκ;

Το πετ-κοκ παραπροϊόν της απόσταξης του πετρελαίου με αυξημένη περιεκτικότητα σε θείο που κατά την καύση του απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα οξείδια του θείου και του άνθρακα, πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, βαρέα μέταλλα (βανάδιο και νικέλιο), τέφρα, αναπνεύσιμα μικροσωματίδια κ.ά. Από περιβαλλοντική άποψη, η υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, καθώς επίσης και οι ποσότητες βαρέων μετάλλων που υπάρχουν στην τέφρα αποτελούν πολύ σημαντικούς κινδύνους για τις περιοχές οι οποίες γειτνιάζουν με τις εστίες καύσης που χρησιμοποιούν pet-coke.
Το παραγόμενο διοξείδιο του θείου έχει τοξικές δράσεις (βρογχίτιδα, βρογχόσπασμος), ενώ θεωρείται και πιθανό καρκινογόνο.
Το βανάδιο επίσης προκαλεί τοξικές δράσεις, κυρίως στα μάτια και την ανώτερη αναπνευστική οδό.
Η συστηματική έκθεση σε τοξικά μέταλλα, μεταξύ των οποίων και το βανάδιο, μπορεί να προκαλέσει οξείες και χρόνιες νόσους του αναπνευστικού (εμφύσημα, καρκίνος πνεύμονα, ίνωση, άσθμα).
Το νικέλιο, ο σίδηρος και ο χαλκός μπορούν, σε τοξικές δόσεις, να προκαλέσουν διάφορες τοξικές δράσεις, μεταξύ των οποίων και καρκινογένεση.
Τέλος ο στοιχειακός άνθρακας (αιθάλη) και ειδικά σε λεπτό διαμερισμό, όπως γίνεται το υλικό προ της καύσης, είναι υπαίτιος πρόκλησης χρόνιας βρογχίτιδας, άσθματος ακόμη και πνευμονοκονίωσης (σωματίδια PM 10).
πηγή: petcoke.wordpress.com

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.