powered by Surfing Waves

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Την ισχύ του προληπτικού ελέγχου δαπανών των δήμων και πέραν της 1/1/2019 ζητά η ΚΕΔΕ


Την κατηγορηματική του διαφωνία στην επικείμενη κατάργηση του προληπτικού ελέγχου των δαπανών των δήμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο από 1Ιανουαρίου 2019 εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Η ΚΕΔΕ με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση θα ζητήσει την παράταση της ισχύος του προληπτικού ελέγχου στην οικονομική διαχείριση των Δήμων.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση, με την κατάργηση των προληπτικών ελέγχων θα δημιουργηθούν πρακτικά προβλήματα στη λειτουργία των δήμων. Επιπρόσθετα, όπως υπογραμμίστηκε, οι εργαζόμενοι στους δήμους ήδη διαμηνύουν στις δημοτικές αρχές ότι από τις αρχές του 2019 δεν θα υπογράφουν αποφάσεις που δεν έχουν την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στην εισήγηση του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Η κατάργησή των προληπτικών ελέγχων θα δημιουργήσει μείζονα προβλήματα στους Δήμους, αφού οι υπόλογοι θα τελούν πάντοτε υπό την ανασφάλεια και τον φόβο καταλογισμού τους και μάλιστα με την πάροδο μακρού χρόνου. Μέσω των ελέγχων αυτών διασφαλίζεται η νομιμότητα όλων των ενταλμάτων και των δαπανών μας.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προτεραιότητα, σε συνεργασία με τους θεσμούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου να τηρούνται οι αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας. Παράλληλα όμως είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαδικασία στην έκδοση των αποφάσεων, χωρίς τα εμπόδια της γραφειοκρατίας».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.