powered by Surfing Waves

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΚΝΕ Ευβοίας για την καταστροφή στο ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Μαντουδίου








 Σε ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Εύβοιας της ΚΝΕ τονίζει:




Μια ματιά μόνο φτάνει για να καταλάβει κανείς ότι το σχολείο πλέον είναι ακατάλληλο. Οι αίθουσες είναι πλημμυρισμένες όχι μόνο από το νερό, αλλά και από το πετρέλαιο καθώς έχει σπάσει ο λέβητας. Ο εξοπλισμός των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ έχει βραχεί και υπάρχει πιθανότητα να έχει καταστραφεί. Παράλληλα γεννιούνται ερωτήματα σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών, το πότε θα μπουν οι μαθητές στις αίθουσες για μάθημα και αν θα υπάρξει νέο κονδύλιο για το πετρέλαιο που χύθηκε ή θα αφήσουν μέσα στο χειμώνα τους μαθητές να παγώνουν.

Για όλα αυτά δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση! Μάλιστα δεν έχει καν ξεκινήσει η αποκατάσταση του κτιρίου. Τέσσερις μέρες μετά τις πλημμύρες δύο εργαζόμενοι κυριολεκτικά «πάλευαν» να καθαρίσουν το πάτωμα του σχολείου από το πετρέλαιο και τη λάσπη με δύο σκούπες και μια σφουγγαρίστρα!!!

Ενώ δεν δίνουν ουσιαστικές λύσεις ανακούφισης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς κάνουν μεγάλη προσπάθεια να πείσουν ότι φταίνε τα έντονα καιρικά φαινόμενα.


«Δεν μασάμε!! Είναι παράλογο το 2018 που η τεχνολογία και η επιστήμη έχει φτάσει στα ύψη να φοβόμαστε μη γίνουμε θύματα των έντονων καιρικών φαινομένων. Η ένταση των καιρικών φαινομένων δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση των ποταμιών της περιοχής που υπερχείλισαν γιατί είναι παρατημένα. Η καταστροφή, λοιπόν, του σχολείου δεν είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών, είναι έγκλημα της πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες. Που δίνει ζεστό χρήμα στους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και στους πολεμικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και δεν δίνει δεκάρα για τις ανάγκες των μαθητών και των εργαζομένων!

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση. Έντονα καιρικά φαινόμενα θα συμβαίνουν πάντα και ο χειμώνας έρχεται...

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση θα μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας την επόμενη καταστροφή;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση καθαριότητα και απολύμανση του σχολικού κτιρίου.
  • Άμεση αποκατάσταση των ζημιών.
  • Να αποκατασταθεί με ασφάλεια ο λέβητας του πετρελαίου και να γεμίσει.
  • Αποκατάσταση του εργαστηριακού εξοπλισμού.
  • Μέριμνα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα χωρίς άλλη καθυστέρηση.
  • Να γίνει επιστημονικός έλεγχος για τη στατικότητα και τη διάβρωση του κτιρίου και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.