powered by Surfing Waves

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Αποστόλου και Σίμος επισκέφτηκαν το Μαντούδι


Βαγγέλης Αποστόλου

Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας και Πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπου και συναντήθηκε διαδοχικά με τους Αντιδημάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων Μαντουδίου Κ. Χαλιούλια , Αγίας Άννας κ. Γεωργάκαινα και Λίμνης κ. Καντζούρα καθώς και με το Δήμαρχο κ. Καλυβιώτη.

Κύρια θέματα αυτών των συναντήσεων ήταν
1) η άμεση αξιοποίηση των 850.000 ευρώ που δόθηκαν ως έκτακτη ενίσχυση στο Δήμο από το Υπουργείο Εσωτερικών και
2) τα μέτρα στήριξης που είχαν ζητήσει από τη Κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2/10/2018.


Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση :
« Οι εκτιμήσεις των ζημιών στον αγροτικό χώρο προχωρούν ικανοποιητικά . Ήδη έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις για το σύνολο των ζημιών στην ζωική παραγωγή (κυρίως μελισσοκομία) και έχει γίνει μια πρώτη εκτίμηση. Στη φυτική παραγωγή οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα γίνονται οι σχετικές εκτιμήσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.
Η αποκατάσταση του κεντρικού οδικού δικτύου γίνεται με γρήγορους ρυθμούς. Για τους υπόλοιπους δρόμους , επικοινωνίας των οικισμών και αγροτικούς ο Δήμος βρίσκεται σε επαφή με την Περιφέρεια για την εκτίμηση και την αποκατάσταση. Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης σύντομα θα εξεταστούν και θα υπάρξει άμεσα απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών».




Σίμος Κεδίκογλου

Την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 Σιμος Κεδικογλου επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο Μαντουδίου, έχοντας προγραμματίσει τη διανομή εμφιαλωμένων νερών σε ευπαθείς οικογένειες, ενώ είχε την ευκαιρία να επιβλέψει και την πορεία των έργων αποκατάστασης των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία.

Ο Σίμος Κεδίκογλου συναντήθηκε, επίσης, με κλιμάκιο γιατρών, που ήδη βρισκόταν στην περιοχή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τους να προσφέρουν δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις στους κατοίκους, εκφράζοντας τις βαθύτερες ευχαριστίες του για την πολύτιμη προσφορά τους.






























0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.