powered by Surfing Waves

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Επιτροπή πλημμυροπαθών: Ως εδώ! Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν!



20 ημέρες μετά τις πλημμύρες και …
 Το Σπαθάρι, το Μετόχι, τα Καλύβια παραμένουν χωρίς πόσιμο νερό
 Η καταγραφή των ζημιών στα χωράφια ακόμα δεν ξεκίνησε και ακόμα και για τις αιτήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων για τις ζημιές μας χαρατσώνουν στον ΕΛΓΑ που λέει ότι θα αποζημιώσει
από Φλεβάρη- Μάρτη του 2019 και βλέπουμε…
 Όσοι από εμάς δεν μπορούμε- γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε- την ασφάλιση στον ΕΛΓΑ ή χρωστάμε έστω μια δόση, μας λένε ότι δεν έχουμε δικαίωμα για αποζημίωση
 Τα ποτάμια και τα ρέματα παραμένουν ακαθάριστα με άμεσο κίνδυνο για μεγαλύτερες καταστροφές στις επόμενες βροχές γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά
 Τα σχολεία εξακολουθούν να μη λειτουργούν με τους μαθητές να διεκδικούν να πάνε στα μαθήματά τους
 Το οδικό δίκτυο αποκαταστάθηκε με «μπαλώματα» για τα μάτια του κόσμου, οι αγροτικοί δρόμοι παραμένουν δύσβατοι και αποκαθίστανται με πολύ αργούς ρυθμούς
 Το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής παραμένει με σοβαρές ζημιές με τους πυροσβέστες να μη μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους…

Κυβερνητικοί παράγοντες περιδιαβαίνουν κοροϊδεύοντας ότι όλα πάνε καλά και θα αποζημιωθούν οι αγρότες που έκαναν αίτηση, που χαρατσώθηκαν και για αυτή, από το 2019. Δηλαδή, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι… Κανείς μας δεν έχει δει κάποια ανακούφιση από την έκτακτη ενίσχυση που έταξε η κυβέρνηση για το Δήμο…
Η περιφέρεια αποσύρει τα μηχανήματα για το ξεμπάζωμα των φερτών υλικών σε αυλές σπιτιών, στάβλων κλπ. λέγοντας ότι είναι ευθύνη των ανθρώπων που καταστράφηκαν να το κάνουν, ενώ οι πιστώσεις που χορηγεί για το οδικό δίκτυο είναι μακριά από τις ανάγκες της συνολικής μελέτης και εκσυγχρονισμού του.

ΩΣ ΕΔΩ!
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ!

Στις 8 Οκτώβρη συστήσαμε την Επιτροπή Πλημμυροπαθών της Βορειοκεντρικής Εύβοιας και κάναμε συνεχείς προσπάθειες να συναντηθούμε με τα αρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών και την Περιφέρεια και να πάρουμε απαντήσεις και δεσμεύσεις για τα αιτήματά μας.

Με δική τους ευθύνη Υπουργεία και Περιφέρεια, με χίλιες δυο δικαιολογίες και τερτίπια αρνούνται να συνομιλήσουν μαζί μας! Τα Υπουργεία της κυβέρνησης Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών δε μπήκαν στον κόπο ούτε ραντεβού να μας κλείσουν παρά την καθημερινή μας επιμονή. Η Περιφέρεια ούτε καν απάντησε στο αίτημά μας για συνάντηση, ούτε καν μπαίνει στον κόπο να συνεδριάσει έκτακτα το Περιφερειακό Συμβούλιο για να ληφθούν μέτρα προστασίας της ζωής και του βιος μας!

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΦΙΕΣΤΕΣ, ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ
ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ…
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΑΣ ΓΥΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ…

Επιβεβαιώθηκαν όσα λέγαμε αμέσως μετά την πλημμύρα, πως όταν φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από την περιοχή μας, αυτοί που ευθύνονται για τις καταστροφές γιατί δεν είχαν κάνει όλα τα απαραίτητα έργα να αντιμετωπιστούν τα καιρικά φαινόμενα και μετά μας χτυπούσαν την πλάτη για συμπαράσταση σήμερα μας κοροϊδεύουν. Αυτοί μπορεί να έφυγαν, όμως εμείς και τα τεράστια προβλήματα που έχουμε είμαστε εδώ και μας γίνεται ο βίος αβίοτος.

Μας λένε να περιμένουμε και ότι όλα θα γίνουν…
Εμείς όμως δε μπορούμε να περιμένουμε γιατί δε μπορούμε να επιβιώσουμε με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ο χειμώνας είναι μπροστά και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.
Τώρα όλοι μαζί αγρότες- κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες- έμποροι, εργαζόμενοι, μαθητές, γονείς, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να πάρουμε την υπόθεση της προστασίας της ίδιας μας της ζωής, του βιος μας στα χέρια μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ!

Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια, το Δήμο, τον ΕΛΓΑ:
 Εδώ και τώρα να αποζημιωθούν 100%- χωρίς όρους, προϋποθέσεις, αστερίσκους και χαράτσια στον ΕΛΓΑ- όλοι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και άλλοι παραγωγοί που έχουν υποστεί καταστροφή στην παραγωγή, τις αποθήκες, τα εργαλεία και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, στα ζώα και τις ζωοτροφές, τα μελίσσια κλπ.
 Να αποζημιωθούν στο 100% οι καταστροφές που υπάρχουν σε σπίτια (οικοσυσκευές και λοιπό οικιακό εξοπλισμό), μαγαζιά, μικρές επιχειρήσεις.
 Να αποκατασταθούν άμεσα οι δρόμοι, το αγροτικό δίκτυο, που έχουν κοπεί και καταστραφεί, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Να εκπονηθεί μελέτη για το συνολικό εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου.
 Να υπάρξει άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους (διάνοιξη και εμβάθυνση του Κηρέα, κατασκευή προστατευτικών τοιχίων, καθαρισμός παραποτάμων και ρεμάτων κ.α.).
 Να γίνουν άμεσα τα αναγκαία αντιδιαβρωτικά έργα και φράγματα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους.
 Να αποκατασταθούν οι ζημιές και να λειτουργήσουν άμεσα τα σχολεία του Μαντουδίου.
 Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
 Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού και τηλεφώνου σε λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
 Αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου και καθαρισμός των δασικών δρόμων για να έχουν πρόσβαση οι ρητινοκαλλιεργητές στη συλλογή της ρητίνης.
 Καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών στους κάμπους της περιοχής Μαντουδίου. Αντιπλημμυρικά έργα στήριξης των χωραφιών και επιχωμάτωση στα πραγματικά τους όρια των χωραφιών που έχουν παρασυρθεί.
 Αναστολή πληρωμών των αγροτικών τιμολογίων της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του χρόνου.
 Αναστολή πληρωμής του ΕΛΓΑ. Να πληρωθεί μετά την καταβολή των αποζημιώσεων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ- ΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ,
ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ, ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ!

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.