powered by Surfing Waves

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Μετά το WiFi φιάσκο της περιόδου Ενωτιάδη και του προγράμματος Σαμαρά, μπορεί να πάρουμε δωρεάν WiFi με λεφτά της ΕΕ.


ΕΕ: 120 εκ. ευρώ για δωρεάν WiFi σε χιλιάδες δήμους της Ευρώπης έως το 2020


Πρόσκληση στους δήμους σε όλη την Ευρώπη να ξεκινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου να επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση της ΕΕ για τη δημιουργία δημόσιων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο απηύθυνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υλοποιώντας την εξαγγελία του προέδρου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το Σεπτέμβριο 2016 για «δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στα κυριότερα κέντρα της δημόσιας ζωής», η Επιτροπή εγκαινίασε σήμερα τη δικτυακή πύλη WiFi4EU.

Από τώρα, οι δήμοι σε όλη την Ευρώπη καλούνται να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους ενόψει της πρώτης πρόσκλησης υποβολής σχεδίων στα μέσα Μαΐου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη σχετική χρηματοδότηση της ΕΕ.

Οι δήμοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια WiFi4EU για την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού Wi-Fi (σημείων ασύρματης πρόσβασης) στα κέντρα της τοπικής δημόσιας ζωής τα οποία έχουν επιλέξει. Το κόστος συντήρησης του δικτύου θα καλυφθεί από τον δήμο.

«Η πρωτοβουλία WiFi4EU θα προσφέρει σε χιλιάδες Ευρωπαίους δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους σε όλη την ΕΕ. Χάρη στο πρόγραμμα WiFi4EU, οι τοπικές κοινότητες θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τη συνδεσιμότητα πιο κοντά στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να επωφεληθούν πλήρως από τις απεριόριστες δυνατότητες της ψηφιοποίησης. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο βήμα προς την υλοποίηση της ψηφιακής ενιαίας αγοράς», δήλωσε σχετικά η επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, θα διατεθούν 120 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι το 2020 για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού για δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν Wi-Fi σε έως και 8.000 δήμους σε όλα τα κράτη-μέλη, καθώς και στη Νορβηγία και την Ισλανδία. Τα χρηματοδοτούμενα από την πρωτοβουλία WiFi4EU δίκτυα θα είναι δωρεάν, απαλλαγμένα από διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Χρηματοδότηση θα παρασχεθεί μόνο σε δίκτυα που δεν επικαλύπτουν ιδιωτική ή δημόσια δωρεάν παροχή πρόσβασης που ήδη υπάρχει και έχει παρόμοια ποιότητα στον ίδιο δημόσιο χώρο.



Τα βήματα για την υποβολή αίτησης για κουπόνι WiFi4EU: Στάδιο εγγραφής: από τις 20 Μαρτίου 2018 οι δήμοι θα πρέπει να εγγραφούν στην πύλη www.WiFi4EU.eu.

Στάδιο αίτησης: η πρώτη πρόσκληση θα δημοσιευτεί στα μέσα Μαΐου του 2018 και οι εγγεγραμμένοι δήμοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη παρτίδα 1 000 κουπονιών WiFi4EU (αξίας 15.000 ευρώ το καθένα). Τα κουπόνια θα διανεμηθούν κατά σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στάδιο κατανομής: διασφαλίζοντας γεωγραφική ισορροπία, η Επιτροπή θα ανακοινώσει τους 1.000 δήμους που θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω της πρώτης πρόσκλησης. Κάθε συμμετέχουσα χώρα θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια.

Κατά τα επόμενα δύο έτη, θα δημοσιευτούν τέσσερις ακόμη προσκλήσεις WiFi4EU.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.