powered by Surfing Waves

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ιδιωτικοποείται η δημοτική καθαριότητα

Ο δήμος μας ξοδεύει περίπου 1,5 εκατομμύρια Ευρώ κάθε χρόνο στην καθαριότητα απο τα οποία περίπου τα μισά (690 χιλιάδες ευρώ) είναι οι δαπάνες προσωπικού. Αυτός ο τομέας προσανατολίζεται προς ιδιωτικοποίηση λογω μνημονίου 2, αν και οι μικροί δήμοι δεν κινδυνεύουν άμεσα.


Σύμφωνα με  πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ρέππα «Λογικό να παραχωρηθεί σε ιδιώτες ο τομέας καθαριότητας». Σε συνέντευξη του στην «Ισοτιμία», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Ρέππας τονίζει χαρακτηριστικά: «Είναι λογικό τομείς που δεν είναι νευραλγικοί για το εθνικό συμφέρον να κρίνονται με αυστηρούς όρους κόστους-ωφέλειας. Πέραν των τομέων που αυτονοήτως ανήκουν και συγκροτούν ένα σύγχρονο κράτος όλες οι άλλες δομές πρέπει να αξιολογηθούν. Μόνον έτσι το κράτος θα υπηρετεί παρά θα επιβαρύνει τον πολίτη και θα διευκολύνει και θα στηρίζει αντί να δυσκολεύει και να αποθαρρύνει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

Από τις μεγάλες πόλεις αναμένεται να ξεκινήσει η είσοδος των ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά την ψήφιση του μνημονίου 2. Εκεί θα υπάρξουν οι μεγάλες περικοπές στοναριθμό των συμβασιούχων προκειμένου να φτάσουν στο 50%, όπως επιτάσσει η συμφωνία της χώρας μας με τους δανειστές της. το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλείται να αντλήσει από τη «δεξαμενή» των 20.000 συμβασιούχων τους 7.000 που θα απομακρυνθούν.

Σε ποιους τομείς εργάζονται οι περίπου 20.000 συμβασιούχοι των δήμων:

- 10.000 στην καθαριότητα

- 3.000 στους παιδικούς σταθμούς, με συμβάσεις 10-11 μηνών

- 1.600 στους παιδικούς σταθμούς μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ

- 1.700 στα δημοτικά ωδεία, και

3.700 σε «λοιπές ειδικότητες» όπως μηχανικοί ασφαλείας, γιατροί εργασίας, ναυαγοσώστες, υπάλληλοι ΚΕΠ, λογιστές κ.λπ.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, από την Καθαριότητα θα πρέπει να αποχωρήσουν 5.000-6.000 συμβασιούχοι, ενώ από τις υπόλοιπες ειδικότητες είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να φτάσουμε τον αριθμό των 2.000 ατόμων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.