powered by Surfing Waves

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

250 εκατ. ευρώ περικοπές σε δήμους και περιφέρειες απο το μνημονιο 2


250 εκατ. ευρώ θα είναι οι απώλειες για δήμους και περιφέρειες με την εφαρμογή του μνημονίου 2.

1) Τη μείωση κατά 140 εκατ. ευρώ της ΣΑΤΑ που αφορά τις επενδυτικές δαπάνες των δήμων (άρθρο 2):

2) 59 εκατ. ευρώ από τα 600,4 εκατ. ευρώ των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των περιφερειών για τα οποία γίνεται προσπάθεια να αφορούν λειτουργικές και όχι επενδυτικές δαπάνες.

3) 61 εκατ. ευρώ από την κατά 50% μείωση των 20.000 συμβασιούχων σε δήμους (κυρίως) και περιφέρειες. Ήδη πάντως, έχει επιτευχθεί συμφωνία με το υπουργείο Εργασίας ώστε οι 3.000 από τις 10.000 που πρόκειται να φύγουν να καλυφθούν από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, γεγονός που επιτυγχάνει για φέτος εξοικονόμηση 23 εκατ. ευρώ.

4) 17εκατ. ευρώ από το κόψιμο των αποζημιώσεων κατα  10% (απο 1.1.12) των αιρετών (περιφέρειαρχες, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων) για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των περιφερειακών ή δημοτικών συμβουλίων και των οικονομικών επιτροπών, καθώς και της επιτροπής ποιότητας ζωής των δήμων ή των διοικητικών επιτροπών του άρθρου 164 του ν. 3852/2010 των περιφερειών (όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 παρ. 1 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών).

5)  17εκατ. ευρώ  απο τη μη καταβολή αντιμισθίας από 1.1.13 στους αντιδημάρχους που επρόκειτο να καταργηθούν Να σημειωθεί ότι καταργήθηκε το πρώτο άρθρο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο προέβλεπε σημαντική μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων και, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξοικονομούσε 35 εκατ. ευρώ ετησίως. Τα ποσά απο την μη μείωση των αντιδημαρχων θα εξοικονομηθούν απο περαιτέρω μειώσεις των συμβασιούχων

5) Την αύξηση κατά 147 εκατ. ευρώ των πιστώσεων για συγχρηματοδοτούμενα με την Ε.Ε. έργα
Το πολυνομοσχεδίο του υπουργείου Εσωτερικών

http://www.aftodioikisi.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.