powered by Surfing Waves

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

8 υποψήφιοι Δήμαρχοι της Εύβοιας τιμούν τα 76 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ με δέσμευση για συνέχιση του αγώνα για δικαιώματα, στη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, στη δουλειά.


Τιμάμε τη σημερινή μέρα, που 76 χρόνια πριν, στις 23 Φλεβάρη 1943, ιδρύθηκε η θρυλική ΕΠΟΝ, η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων. Η ΕΠΟΝ έγραψε απαράμιλλες σελίδες ηρωισμού στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και μετέπειτα.

Στις γραμμές της οργανώθηκαν 600.000 νέοι και νέες, από τους οποίους ένα μεγάλο ποσοστό εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ.
Χιλιάδες ανταρτόπαιδα - αετόπουλα έγιναν φωτεινά παραδείγματα για το λαό και τη νεολαία, φωτίζοντας με τα ιδανικά τους το δρόμο της ανειρήνευτης πάλης ανάμεσα στον εργαζόμενο λαό και τους ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές.
Στελέχωσαν τον ΕΛΑΣ και αργότερα το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, δίνοντας λαμπρό αγώνα και στην κορυφαία φάση της ταξικής πάλης στην ιστορία της πατρίδας μας.
Μέσα στα ζοφερά σκοτάδια της Κατοχής και μαζί με την κλαγγή των όπλων, η ΕΠΟΝ συνταίριαξε το τραγούδι, το χορό το θέατρο, τη μόρφωση. Οι νέοι και οι νέες μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ διαμόρφωσαν δημιουργικό χαρακτήρα που τους οδήγησε στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε όλες της βαθμίδες των γραμμάτων και της Τέχνης.ΜΤαυτόχρονα, η ΕΠΟΝ έδωσε σκληρό αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και να μη λειτουργούν οι τεκέδες που θόλωναν τις νεανικές συνειδήσεις και οδηγούσαν σε επικίνδυνες εξαρτήσεις.
Σήμερα, 76 χρόνια μετά, όλα αυτά αποτελούν πλούτο και παρακαταθήκη για το εργατικό- λαϊκό κίνημα, προσφέρουν υλικό για μελέτη, γνώση της ιστορίας, παραδειγματισμό από τα πάμπολλα ηρωικά παραδείγματα που έχει να επιδείξει η ΕΠΟΝ στην εποχή της.

Τιμάμε τη θρυλική ΕΠΟΝ, με τη συνέχιση του αγώνα σήμερα, για να μπορούν τα παιδιά μας, οι νέοι και οι νέες να ζουν με δικαιώματα, στη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, στη δουλειά.
Οργανώνουμε την εργατική- λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που καταδικάζει τη νεολαία στην ανεργία, στην περιστασιακή απασχόληση, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην ακριβοπληρωμένη μόρφωση και το ανορθολογικό της περιεχόμενο.
Έτσι συνεχίζουμε τους αγώνες του λαού μας και των παιδιών του, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.
Ενάντια στο σύστημα που γεννά το φασισμό- ναζισμό που όπως τότε η πάλη του λαού και της νεολαίας τους έστειλε στα αζήτητα, έτσι και σήμερα το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα με τη δράση του θα τους ξαναστείλει στις τρύπες τους. Με τον αγώνα και την ψήφο για να γκρεμιστούν από την 3η θέση οι φασίστες - εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας από τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, που σπέρνουν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, το τίποτα δε γίνεται. Η ιστορία της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ δείχνει ότι όταν ο λαός θέλει μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρούς αντιπάλους και να βγει νικητής.
Ενάντια στη σπίλωση των ηρωικών αγώνων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική, διαγκωνίζεται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος κρατάει τη σημαία του ΝΑΤΟ πιο ψηλά, και έχει το θράσσος να βαφτίζει τη συμφωνία των Πρεσπών αντιιμπεριαλιστική. Επικαλέστηκαν μάλιστα και το ΕΑΜ, λέγοντάς μας ότι εντάσσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών σε συνέχεια των αγώνων του ΕΑΜ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμφωνία ΟΛΩΝ των κομμάτων που συμπλέουν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, διάφοροι ανεξάρτητοι που βρίσκουν κάθε μέρα και άλλη στέγη, τη ναζιστική εγκληματική συμμορία της ΧΑ, συμφώνησαν την προηγούμενη βδομάδα, μέσω τροπολογίας σε νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας στη δημιουργία «Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης» ναρκωτικών ουσιών.
Με λίγια λόγια δίνουν πράσινο φως στη χρήση των ναρκωτικών, θέλουν τους νέους και τις νέες εξαρτημένους από ουσίες, εγκλωβισμένους σε ψεύτικους παραδείσους, για να μη συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν, μαζί με τους εργαζόμενους γονείς τους να γκρεμίσουν με τον αγώνα τους μνημόνια και αφεντικά που τους καταδικάζουν στη μίζερη ζωή.
Καταδικάζουν τους χρήστες στη διά βίου υποκατάσταση, μέσα σε εποπτευόμενους χώρους, μέχρι το θάνατό τους! Τους αποτρέπουν από τη διεκδίκηση μιας άλλης πορείας στη ζωή τους, οριστικής απεξάρτησης, απαλλαγής από τα ναρκωτικά! Το μόνο δρόμο για να σώσουν τη ζωή τους!

ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ
ΜΟΡΦΩΣΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΦΙ, ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣ
έγραφαν οι ΕΠΟΝιτες στους τοίχους. Αυτό το δρόμο μπορεί και έχει κάθε συμφέρον να ακολουθήσει σήμερα η νέα γενιά με συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο το ΚΚΕ.



Οι ζοφερά σκοτάδια της Κατοχής και μαζί με την κλαγγή των όπλων, η ΕΠΟΝ συνταίριαξε το τραγούδι, το χορό το θέατρο, τη

Γιάννης Τζαβάρας, υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας
Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων
Δημήτρης Παρασκευάς, υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου
Κώστας Κέκης, υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου
Ασημίνα Καραμπέτσου, υποψήφια Δήμαρχος Ερέτριας
Θανάσης Καμαράτος, υποψήφιος Δήμαρχος Ιστιαίας
Στάθης Λιαγκάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ.Άννας
Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς-Εύβοιας

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.