powered by Surfing Waves

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Επιστολή έκκληση Καλυβιώτη προς το Δημοτικό Συμβούλιο πριν την απόρριψη για 3η φορά του Προϋπολογισμού στις 18 Ιανουαρίου



Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 η γαγγραινώδης σύμπραξη αποστατών παράταξης Στεργίου απέρριψε για άλλη μια φορά το προϋπολογισμό του 2018 στα πλαίσια της τακτικής τους να εκτοπίσουν τον κ. Καλυβιώτη και να αναλάβουν αυτοί την δημαρχιακή εξουσία. Μια τακτική πού ακολουθούν εδώ και 3 χρόνια σε βάρος της λειτουργίας του δήμου και ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών. Την ίδια ημέρα, λίγο πριν την συνεδρίαση για συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος σε μια ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του δήμου απέστειλε στο Δημοτικό συμβούλιο την παρακάτω επιστολή. Η επιστολή έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΝTΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Λίμνη Εύβοιας
Τ.Κ. : 340 05 - ΛΙΜΝΗ
Πληροφορίες : Δήμαρχος
Τηλ. : 22270 31603
FAX : 22270 31012
email : dimos@malian.gov.gr


Λίμνη, 18 Ιανουαρίου 2018
 Αρ.πρωτ.: 511



ΠΡΟΣ: Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου
Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Θέμα : «Κατάρτιση και ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Προϋπολογισμού έτους 2018 κατά την συνεδρίασή του την Πέμπτη 18-01-2018 »

Έχοντας υπόψη:

α) Την με αρίθμ. 1/ 08-01-2018 (ΑΔΑ: 75Π8ΩΛ5-ΤΓΥ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
β) Την από 27/11/2017 Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων με χορήγηση προσωρινής διαταγής του Χρήστου Καλυβιώτη, Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας, που συζητήθηκε στις 10/01/2018, για να εφαρμοστούν οι διατάξεις των παρ. 6 & 7, του άρθρου 77, του ν.4172/2013, επειδή για τρίτη (3η) συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος έχει στερηθεί την έγκαιρη ψήφιση του προϋπολογισμού του, όπως αναλυτικά αναφέρεται στην ανωτέρω αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με αποτέλεσμα ο Δήμος να δυσλειτουργεί με σοβαρότατες συνέπειες σε βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών, της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, της πολιτικής προστασίας και γενικότερα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
γ) Το γεγονός ότι, κατά τη συζήτηση στις 28/11/2017 για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, το αίτημα απερρίφθη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας με τη δέσμευση του αντίδικου ότι μέχρι την 10/01/2018 (ημερομηνία συζήτησης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων) θα έχει καταρτιστεί και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2018, σύμφωνα με τις παρ. 6 & 7, του άρθρου 77, του ν.4172/2013.
δ) Το γεγονός ότι, στις 08/01/2017, μετά από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και αναβολές, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός έτους 2018 και λήφθηκε η με αριθμ. 1/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: 75Π8ΩΛ5-ΤΓΥ), η οποία απορρίπτει το σχέδιο του προϋπολογισμού που υποβλήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου με ψήφους δεκατέσσερις (14) κατά και τέσσερις (4) υπέρ (κ.κ. Κατσούρας Δημήτριος, Παληός Ευστράτιος, Γεωργάκαινα Ελένη, Κουκουρίκος Ηλίας).
ε) Το γεγονός ότι, στο αποφασιστικό της εν λόγω απόφασης περιλαμβάνονται τρεις (3) προτάσεις για τροποποίηση του προϋπολογισμού, καμία εκ των οποίων δεν είναι νόμιμη για να εκτελεστεί από την υπηρεσία, καθόσον καμία δεν πληροί την κατά νόμο πλειοψηφία που είναι δέκα (10) ψήφοι υπέρ επί συνόλου δεκαοκτώ ψηφισάντων [(18 ψηφίσαντες Χ 50%)+1 = 10 ψήφοι).
Συγκεκριμένα:
• Την πρώτη πρόταση ψήφισαν επτά (7) Δημοτικοί Σύμβουλοι (κ.κ. Κουτσουράς Σταύρος, Αλατζάς Ευάγγελος, Τάρλας Κυριάκος, Αρβανίτης Παναγιώτης, Γιαννιός Κων/νος, Χατζής Ανδρέας & Σεσοντή Μαρία).
• Τη δεύτερη πρόταση ψήφισαν έξι (6) Δημοτικοί Σύμβουλοι (κ.κ. Στεργίου Ιωάννης, Καντζούρας Ιωάννης, Φλώκου Κωνσταντάκη Σοφία, Στέφου Κυριακή, Κανελλόπουλος Ιωάννης & Μουργιάς Ιωάννης)
• Την τρίτη πρόταση ψήφισε ένας (1) Δημοτικός Σύμβουλος (κ. Παζάρας Βασίλειος).
Αποτέλεσμα της ανωτέρω απόφασης του Δ.Σ. είναι ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δεν μπορούν να προχωρήσουν σε τροποποίηση του σχεδίου προϋπολογισμού έτους 2018 που εισηγήθηκε η υπηρεσία, προκειμένου να υποβληθεί εκ νέου στο Δ.Σ. προς ψήφιση.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ανδρέας Χατζής φέρει ακέραια την ευθύνη που δεν μερίμνησε κατά την συνεδρίαση στις 08/01/2018 να υπάρξει απόφαση στο Δ.Σ. με την απαραίτητη κατά νόμο πλειοψηφία ώστε να είναι δυνατή η «κατάρτιση και ψήφιση» του προϋπολογισμού 2018, δηλαδή να υπάρξει απόφαση την οποία να ψηφίσουν δέκα (10) τουλάχιστον Δημοτικοί Σύμβουλοι, για να είναι νόμιμη και εκτελεστή από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Έτσι μετά, την αριθμ. 1/2018 απόφαση του Δ.Σ. ο Δήμος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και επιβάλλεται ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να μεριμνήσει έστω και καθυστερημένα σύμφωνα με το νόμο για την «κατάρτιση και ψήφιση» του προϋπολογισμού 2018.

Για να υπάρξει αποτέλεσμα κατά την νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 18-01-2018 «Κατάρτισης και ψήφισης του Προϋπολογισμού έτους 2018» θα έπρεπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να ενεργήσει τα αυτονόητα, όπως ο νόμος προβλέπει και συγκεκριμένα:

1. Να συνεργαστεί με τον γραμματέα του Δ.Σ. κ. Παζάρα, τις υπηρεσίες του Δήμου, τους Αντιδημάρχους και τον Δήμαρχο, πράγμα που δεν έκανε αλλά ενεργεί αυθαίρετα χωρίς καμία επιμέλεια και επίγνωση των ευθυνών του.

2. Οι προτάσεις των μελών του Δ.Σ. να είναι νόμιμες , να εφαρμόζονται από τις υπηρεσίες του Δήμου και να εξυπηρετούν τους πολίτες και το Δήμο, και όχι αυθαίρετες παράνομες και μη εφαρμόσιμες όπως είναι σχεδόν στο σύνολό τους οι προτάσεις που αναφέρονται στην επίμαχη με αρ. 1/2018 απόφαση του Δ.Σ.

Επειδή δεν υπήρξε η ανωτέρω επιμέλεια και προετοιμασία από τον Πρόεδρο Δ.Σ για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της συνεδρίασης στις 18-01-2018 προτείνονται τα παρακάτω:

 Να επαναφέρει και εισηγηθεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. το προηγούμενο σχέδιο προϋπολογισμού της υπηρεσίας του Δήμου προς έγκριση στο Δ.Σ.

 Οι όποιες προτάσεις των μελών του Δ.Σ. υπάρξουν, να είναι αιτιολογημένες και να εγκριθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου, εφόσον είναι νόμιμες και εφαρμόσιμες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και να ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό.

 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να ελέγξει την απόφαση που θα ληφθεί, να έχει την κατά νόμο απαιτούμενη πλειοψηφία για να μπορεί να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Εάν εφαρμοστούν τα ανωτέρω θα υπάρξει απόφαση Δ.Σ. προς όφελος των πολιτών.
Σε διαφορετική περίπτωση κάθε άλλη έκβαση θα είναι προσχηματική για ακόμα μία καθυστέρηση έγκρισης του προϋπολογισμού με ότι συνεπάγεται σε βάρος των πολιτών και του Δήμου.

Το παρόν έγγραφο παρακαλώ να αναγνωστεί κατά την έναρξη της συνεδριάσεως και να ενσωματωθεί στα πρακτικά της.




Ο Δήμαρχος
Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Χρήστος Καλυβιώτης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.