powered by Surfing Waves

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Τρεις υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνουν να γελιοποιηθούν προκειμένου να σώσουν την ΒΙΠΕ Μαντουδίου






Τι έλεγε ο Ευβοϊκός  ΣΥΡΙΖΑ για την ΒΙΠΕ πριν λίγα χρόνια;

Βαγγέλης Αποστόλου 24/9/2012: Να απορρίψετε το αίτημα ίδρυσης παράνομης ΒΙ.ΠΕ. στην Εύβοια;

Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης 28/12/2016: χαρακτηρισμός της ΒΙ.ΠΕ. Μαντουδίου ως β’ τύπου.

Από ότι φαίνεται οι απόψεις των τοπικών του ΣΥΡΙΖΑ είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στον αναχρονιστικό καπιταλιστικό προσανατολισμό των υπουργών του που ξεπερνά τα όρια του νομίμου για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα και η ασυδοσία του κρατικοδίαιτου κεφαλαίου.





από  την σελίδα του kireas.org

Με Αναδρομική Παράταση Προθεσμίας Σώζουν Από Αυτοδίκαια Ανάκληση Την ΒΙΠΕ Μαντουδίου Τρεις Υπουργοί Του ΣΥΡΙΖΑ




Αναδρομική παράταση ενός έτους της προθεσμίας να κοινοποιήσει πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 έδωσαν τρεις υπουργοί στην εταιρεία ανάπτυξης της ΒΙΠΕ Μαντουδίου (γνωστής σαν ΕΠΠΑ Μαντουδίου ή ΤΕΡΝΑ). Η απόφαση υπογράφηκε στις 28/12/2017 ( 3 μέρες πριν το τέλος της προθεσμίας) και είναι εκτελεστέα από σήμερα (19.1.2017) που δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια.

Η ΤΕΡΝΑ (ΕΠΠ Α Μαντουδίου) πήρε έγκριση για την ΒΙΠΕ στις 21.12.2012 και η εταιρεία έπρεπε να κοινοποιήσει την πράξη εφαρμογής μέχρι τις 21.12.2014. Αντ’ αυτού οι αστέρες του Υπουργείου επανεκκίνησαν το ρολοϊ για άλλα δυο χρόνια με τροποποίηση τις απόφασης έγκρισης της ΒΙΠΕ στις 23-12-2014. Η ΕΠΠΑ Μαντουδίου θα έπρεπε να είχε κοινοποιήσει την πράξη εφαρμογής μέχρι στις 23-12-2016. Δεν το έπραξαν. Η ανώτατη επιτρεπόμενη παράταση από το νόμο είναι ένα έτος (μέχρι 23-12-2017). 5 ημέρες πριν την ψήφιση  της απόφασης παράτασης.

Σε περίπτωση που περάσει άπρακτη αυτή η προθεσμίας αυτή ανακαλείται αυτοδικαίως η απόφαση έγκρισης ανάπτυξης της ΒΙΠΕ (ή του ΕΠΠ Α Μαντουδίου). Η αυτοδίκαιη ανάκληση διαπιστώνεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Με την ίδια απόφαση ή όμοιά της, η ΕΠΠΑ Μαντουδίου κηρύσσεται έκπτωτη και έχει υποχρέωση να επιστρέψει τις επιχορηγήσεις που έλαβε (άρθρα 53 και 61 του ν. 3982/2011)

Οι τρεις υπουργοί (Χαρίτσης, Φάμμελος και Σταθάκης) με ένα χρόνο και πέντε ημέρες καθυστέρηση μας θύμισαν ποιος κάνει κουμάντο σε αυτό το τόπο και ότι οι νόμοι (και οι υπουργοί) υποκλίνονται στις ανάγκες των μεγαλο-εργολάβων και του κεφαλαίου. Η αιτιολογία που έδωσαν οι τρεις άνδρες ήταν «η μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διοικητικών διαδικασιών έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης και, κατά συνέπεια, εξάντλησης του χρονικού περιθωρίου για την ολοκλήρωση και έγκριση της πράξης εφαρμογής». Σημειωτέον ότι η πολεοδομική μελέτη της ΒΙΠΕ εγκρίθηκε στις 31.12.2016.





Σύμφωνα με Άρθρο 52 παρα. 1 του ν. 3982/2011 μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του έγκρισης ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου, τα Επιχειρηματικά Πάρκα πρέπει να πολεοδομηθούν.

Η πολεοδομική μελέτη εγκρίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος. Η εφαρμογή της πολεοδομικής μελέτης πραγματοποιείται με την κατάρτιση από την Εταιρία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΠΠΑ Μαντουδίου στην συγκεκριμένη περίπτωση) της πράξης εφαρμογής, η οποία εγκρίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής κοινοποιείται από την Εταιρία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού στην αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας μέσα σε δύο (2) έτη από τη δημοσίευση της απόφασης έγκρισης ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου ( παρ 1 του άρθρου 47 του ν. 3982/2011 ). Παράταση της προθεσμίας αυτής μπορεί να δοθεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μόνον για σοβαρούς λόγους και για χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά το ένα (1) έτος.



Η απόφαση

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%95%CE%911465%CE%A7%CE%998-1%CE%A1%CE%A0?inline=true



Σχετικά

Εγκρίθηκε Η Πολεοδομική Μελέτη για την ΒΙΠΕ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.