powered by Surfing Waves

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Αγροτικές κινητοποιήσεις στο Μαντούδι σήμερα



Από παλαιότερη κινητοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου
Από παλαιότερη κινητοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου
 



Συγκέντρωση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών την Παρασκευή 26 Γενάρη διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Μαντουδίου και θα μιλήσει ο Γιώργος Γκικόπουλος, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Μπλόκων.

Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής, για συμμετοχή και συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις και στον αγώνα των αγροτών της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Και αυτή η μάχη στρέφεται ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και γενικότερα των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απέναντι στα μπλόκα που θα στήσουμε θα βρίσκονται και αυτή τη φορά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη. Οι μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν' αρπάξουν τη γη και το βιος μας.

Αγωνιστικά στο πλευρό μας θέλουμε να είναι ξανά οι σύμμαχοί μας, εργαζόμενοι, μικροί ΕΒΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους.

Με το που ανακοινώθηκε ότι ξεκινάμε νέες κινητοποιήσεις άρχισε η επίθεση, στην οποία συμμετέχουν η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της, τα κόμματα που δεν θέλουν τέτοιου είδους αγροτικούς - λαϊκούς αγώνες, ΜΜΕ που εξυπηρετούν ύποπτες και ύπουλες μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες, εκπρόσωποι των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών. Στόχο έχουν να συκοφαντήσουν το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, να υπονομεύσουν τη μαζικότητα και τη δυναμική των μπλόκων, να υποκινήσουν τον λεγόμενο "κοινωνικό αυτοματισμό" κατά των αγωνιζόμενων αγροτών. Την περιμέναμε αυτή την επίθεση, δεν μας φοβίζει και με την συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, είμαστε σε θέση να την αντιμετωπίσουμε.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν αποκλείει κανέναν μικρομεσαίο αγρότη από τις κινητοποιήσεις, αρκεί να συμφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων - διεκδικήσεων, το οποίο έχει διαμορφωθεί και καθοριστεί σε συνεδριάσεις και συνελεύσεις των οργάνων του και μετά από διεξοδική και γόνιμη συζήτηση στα χωριά με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα, δίκαια κι αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.