powered by Surfing Waves

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών

Πηγή: Αυγή

Το ύψος της έκτακτης χρηματοδότησης εξετάζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να ενισχυθούν οι πυρόπληκτες περιοχές σε Εύβοια, Κρήτη και Χίο. Πρόκειται για τους δήμους Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας, Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης και Χίου στις περιοχές Βέσσα, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων και Πυργίου.

Σύμφωνα με την καταγραφή, οι κατεστραμμένες εκτάσεις στον δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας ξεπερνούν τα 30.000 στρέμματα, όπως και στον δήμο Βασιλείου Ρεθύμνης. Ενώ στη Χίο εκτιμώνται σε 35.000 - 40.000 στρέμματα. Οι δήμοι Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας, Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης καθώς και η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχουν αποστείλει ήδη αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 75.000 ευρώ, 150.000 ευρώ και 800.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στη Χίο, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ολοκλήρωσε χθες την καταγραφή στις κατεστραμμένες υποδομές και έχοντας εκτιμήσει τη ζημιά, ζητεί 700.000 ευρώ για την αποκατάσταση δρόμων μήκους 5 χιλιομέτρων, ασφαλτοστρώσεων και αποκατάσταση πρανών και 100.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. Από την πλευρά του ο Δήμος Χίου εντείνει τις προσπάθειες για καταγραφή των καταστροφών. Να σημειωθεί ότι στις φωτιές του 2012, που έπληξαν τη Χίο, ο δήμος είχε λάβει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ.


Σύσκεψη με Β. Αποστόλου για την αποκατάσταση της παραγωγής

Σημαντική είναι και η καταστροφή της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στο νησί και για το ζήτημα θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, στις 11 π.μ. σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου και τον αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου για θέματα αγροτικής Πολιτικής Κ. Αδαμίδη. “Η ανακούφιση των πληγέντων πρέπει να γίνει χωρίς ένα λεπτό καθυστέρηση”, τονίζει στην “Α” η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χρ. Καλογήρου, διαβεβαιώνοντας: “Είμαστε σε εγρήγορση και κινούμαστε συντονισμένα κατ’ αρμοδιότητα”.


Ζητεί ενίσχυση των πόρων για φυσικές καταστροφές ο Παν. Κουρουμπλής

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά δήμοι και περιφέρειες που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα. Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, που προέκυψαν τον χειμώνα, αλλά και των πυρκαγιών, που έχουν καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις, ο υπουργός Εσωτερικών, Παν. Κουρουμπλής, από τις 8 Ιουλίου έχει καταθέσει αίτημα στο υπουργείο Οικονομίας για επέκταση του ορίου πληρωμών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τα έτη 2017-2019 κατά 30 εκατ. ευρώ συνολικά, τα οποία κατανέμονται ισόποσα κατ’ έτος.

Δεν πρέπει, βέβαια, να ξεχνάμε την αυταπάρνηση του πυροσβεστικού σώματος, η οποία αποδείχθηκε για άλλη μια φορά. Ωστόσο, σημαντικές παραμένουν οι ελλείψεις σε εξοπλισμό. Για την ενίσχυση της ασφάλειας των πληρωμάτων και των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος προ ημερών ο αντιστράτηγος, Γ. Καρατζιάς αποδέχθηκε χορηγία της Goodyear Dunlop Ελλάς. Η χορηγία αφορά 5 σετ ειδικών ελαστικών (20 ελαστικά), προκειμένου να επανέλθουν στην ενεργό δράση βαρέα οχήματα μικτής χρήσης τύπου UNIMOG & ALTEGO 4x4 (χωρητικότητας 2,5-5 τόνων ύδατος κατάλληλων για αποστολές κυρίως σε δασικές, δύσβατες περιοχές) που μέχρι τώρα ήταν παροπλισμένα ή υπολειτουργούσαν λόγω φθοράς των ελαστικών τους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.