powered by Surfing Waves

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Στήριξη στους ρητινοκαλλιεργητές


«Η ρητινοκαλλιέργεια είναι πολύτιμη για τη χώρα και η κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να στηρίξει τους ρητινοκαλλιεργητές στη Βόρειο Εύβοια που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά», τονίζει, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο
Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Λίμνη, όπου έχει συναντήσεις με φορείς περιοχής.

«Η δουλειά του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να προστατέψουμε τα πρανή από τη διάβρωση, να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες και φυσικά τους ρητινοκαλλιεργητές. Τόσο μεγάλη καταστροφή σε ρητινοκαλλιέργεια δεν είχαμε ποτέ», σημειώνει και εκτιμά ότι σύντομα θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά στην ανάκαμψη της πληγείσας δασικής περιοχής.


Παράλληλα, ο κ. Τσιρώνης υπογραμμίζει ότι οι άνυδρες χρονιές, όπως η φετινή, και η απουσία υγρασίας, αποτελούν το χειρότερο δυνατό συνδυασμό για τα δάση και τονίζει ότι η πραγματική πρόληψη για τις πυρκαγιές είναι να «ζωντανέψουν τα βουνά μας, να μπούνε μέσα οι κτηνοτρόφοι, να ζει το βουνό, να ζούνε άνθρωποι από το βουνό, να παίρνουν τα ξύλα, να ξυλεύουν. Να ζωντανέψει το βουνό. Αυτή είναι η πραγματική πρόληψη».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.