powered by Surfing Waves

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Κωστόπουλος: «Από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών η πυρκαγιά στη Β. Εύβοια»

πηγή: euro2day.gr

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια Γιώργος Κωστόπουλος περιγράφει τη μάχη που δώσανε συντονισμένα, Πυροσβεστική, Αυτοδιοίκηση, Δασαρχείο, Λιμενικό, Αστυνομία, για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά.
 
«Από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών η πυρκαγιά στη Β. Εύβοια»
Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια Γιώργος Κωστόπουλος περιγράφει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την μάχη που δώσανε συντονισμένα, Πυροσβεστική, Αυτοδιοίκηση, Δασαρχείο, Λιμενικό, Αστυνομία, για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά στη Λίμνη, «από τις πιο δύσκολες των τελευταίων χρόνων», όπως χαρακτηριστικά λέει. Και «καταφέραμε να μην έχουμε ανθρώπινα θύματα» συμπληρώνει σε άλλο σημείο.

Σημειώνει, επίσης, ότι όσον αφορά τις διαδικασίες πρόληψης, ο Δήμος Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. 'Αννας «λειτουργεί πιλοτικά με άριστο τρόπο» και «έχουμε καταφέρει να έχουμε φτιάξει τα καλύτερα δυνατά σχέδια αντιμετώπισης οποιασδήποτε κρίσης».

Ωστόσο επισημαίνει ότι «πάντα μπορεί να συμβεί κάποιο λάθος, είτε εσκεμμένο, είτε από αστοχία» και η μορφολογία της περιοχής, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, τον αέρα, τις θέσεις, δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης.

«Το πολύ πυκνό δάσος, που δεν είναι τόσο εύκολο να ελέγξεις αν σου ξεφύγει λιγάκι στην αρχή η φωτιά απλώνεται μετά τόσο γρήγορα που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί», λέει.

Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρεται και στη σημασία των εθελοντικών ομάδων, με «στοιχειώδη οργάνωση και εξοπλισμό, εμπειρία, εκπαίδευση», που δυστυχώς λόγω οικονομικών δυσκολιών των κατοίκων της περιοχής, λείπουν από τη Βόρεια Εύβοια.

«Αυτό που μας σώζει στη Βόρεια Εύβοια είναι οι ρητινοσυλλέκτες όλοι αυτοί που εργάζονται μέσα στο δάσος», «με όποια προσωπική εμπειρία έχουν προσπαθούν κάθε φορά να βοηθήσουν στη φωτιά», «όμως δεν έχουν τον σωστό εξοπλισμό», σημειώνει.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο στην πρόληψη, και ίσως να ρίξουμε περισσότερα χρήματα στην πρόληψη- τα οποία θα είναι ένα ελάχιστο ποσό μπροστά σε αυτά που ρίχνουμε για την καταστολή, για την αποκατάσταση όλων αυτών των ζημιών». 
 
 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.