powered by Surfing Waves

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Με web application αυτόματες μεταβολές σε δημοτικά τέλη και φόρους


EKDDA2 (2)Μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή που θα υλοποιεί αυτόματα μεταβολές σε δημοτικά τέλη και φόρους αναμένεται να τεθεί σύντομα σε λειτουργία σε όλους τους δήμους της χώρας  στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού  και της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών τους.
Με τη νέα διαδικασία, μέσω web application, θα μπορούν όλοι οι δήμοι να εισάγουν από τα γραφεία τους τα αρχεία μεταβολών, να ελέγχουν τις λανθασμένες εγγραφές και να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.
«Στόχος μας είναι τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλουν οι πολίτες να είναι δίκαια, να υπάρχει ισοκατανομή και τα οφέλη να επιστρέφουν στους πολίτες» επισήμανε ο  πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μιλώντας στην  πρώτη εκπαιδευτική ενημέρωση υπαλλήλων  των δήμων της Περιφέρειας Αττικής και Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Όπως υπογράμμισε ο κ.  Πατούλης «το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ υιοθέτησε τη χρησιμοποίηση αυτής  της διαδικτυακής εφαρμογής από τους δήμους, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από συνεργασία με την Επιτροπή Οργάνωσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των δήμων και της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών τους, με την χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών».
Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η σχετική διαδικασία ήταν αρκετά χρονοβόρα καθώς τα στοιχεία αποστέλλονταν με CD στον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνέχεια περνούσαν στο σύστημα για να ενσωματωθούν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Η ΚΕΔΕ μαζί με το ΔΕΔΔΗΕ θα διοργανώσει εκπαιδευτικούς κύκλους ανά περιφέρεια, με στόχο να ενημερωθούν οι χρήστες για τον τρόπο λειτουργίας της νέας διαδικτυακής εφαρμογής, αλλά και να καταγραφούν και να επιλυθούν τυχόν δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν.
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των χρηστών και της χορήγησης κωδικών πρόσβασης στην εφαρμογή, θα καταργηθεί η σημερινή διαδικασία. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε συνεργασία μας με το ΔΕΔΔΗΕ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.