powered by Surfing Waves

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ζητούν επανασύσταση του δήμου Αιδηψού




Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, θα επιδιώξουν να έχουν σήμερα Δευτέρα, τα μέλη της επιτροπής Αγώνα Αιδηψιωτών που διεκδικούν το «σπάσιμο» του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και την επανασύσταση του δήμου Αιδηψού.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους σημειώνουν:

Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού με έδρα την Ιστιαία, αποτελούμενος από δύο ετερόκλητους πόλους, έναν αμιγώς τουριστικό και έναν αμιγώς αγροτικό, που απαιτούν εντελώς διαφορετική πολεοδομική, οικονομική και πολιτική διαχείριση, συνιστά ένα δύσκαμπτο και οξύμωρο σχήμα δημοτικής διοίκησης, που εν τω προκειμένω δημιουργεί συνθήκες εγκατάλειψης και απαξίας για την ιστορική λουτρόπολη, με βαριές συνέπειες για την τοπική οικονομία και τους τουριστικούς πόρους του κράτους.

Η διαπίστωση ανήκει στους δημότες του τέως Δήμου Αιδηψού, κατοίκους Αθήνας, που την Τετάρτη το βράδυ, 9/1/2019, συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για τα προβλήματα που δημιουργεί η απουσία του Δήμου.

Η επιστροφή του Δήμου Αιδηψού στην φυσική του έδρα, αποτελεί πάνδημο αίτημα. Όχι μόνον για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες των αδικιών του Καλλικράτη αλλά διότι η πρώτη και μεγαλύτερη εκπρόσωπος του Ιαματικού Τουρισμού της Ελλάδας, η Αιδηψός , χαρακτηρισμένη ως ιστορική πόλη με προεδρικό διάταγμα, το δικαιούται!

Πριν πάρουν τις αποφάσεις τους στο υπουργείο των Εσωτερικών, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για τις Καλλικρατικές διορθώσεις, ας πάρουν υπ’ όψιν τους τα άρθρα του Συντάγματος για την προστασία και ιδιαίτερη μεταχείριση των ιστορικών πόλεων και εκείνων περί ισότητας, καθώς και τις νομολογίες του Σ.τ.Ε. για το δικαίωμα αυτοδιοίκησης της Αιδηψού!

Η επιτροπή Αγώνα Αιδηψιωτών για την επανασύσταση του Δήμου

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.