powered by Surfing Waves

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

10 νέες οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού για το "Βοήθεια στο Σπίτι" στο δήμο μας



Από το Πρακτικό 01/22 – 01 - 2019 της συνεδρίασης της Εκτελεστικής

Επιτροπής του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.\




ΘΕΜΑ: Εισήγηση Εκτελεστικής Επιτροπής για τροποποίηση του Ο.Ε.Υ.

και σύσταση θέσεων μόνιμου προσωπικού για ένταξη του Προγράμματος

‘Βοήθεια στο Σπίτι’ σε οργανική μονάδα του Δήμου.




Στη Λίμνη, σήμερα, Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Λίμνης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση (λόγω καταληκτικής ημερομηνίας 31/01/2019)η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας,ύστερα από την 508 / 22 – 01 - 2019 πρόσκληση του Προέδρου, που επιδόθηκε
νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Ν.3852/10.

Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο τεσσάρων (4) μελώνβρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω τέσσερα (4) μέλη:




ΠΑΡΟΝΤΕΣ

1. Χρήστος Καλυβιώτης, Πρόεδρος/Δήμαρχος

2. Δημήτριος Κατσούρας, Μέλος/Αντιδήμαρχος

3. Γεωργάκαινα Ελένη, Μέλος/Αντιδήμαρχος

4. Ιωάννης Χαλιούλιας, Μέλος/Αντιδήμαρχος




Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Μαθά Αθηνά, Δημοτική υπάλληλος.
Η επιτροπή, ομόφωνα αποφάσισε για το έκτακτο της συνεδρίασης, λόγωκαταληκτικής προθεσμίας που θα πρέπει μέχρι 31/01/2019 να έχει υποβληθεί στην Α.Δ.Θ.Σ.Ε. η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,για την ένταξη του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ στις οργανικές μονάδεςτου Δήμου, σύμφωνα με το ν.4583/2018.

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής:
Στο άρθρο 63 στ’ του ν.3852/2010 ορίζεται ότι μία από τις αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι και η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του σχεδίου του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών.

Με το άρθρο 10 του ν.3584/2007 ορίζονται τα εξής:

«1. Με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας των οποίων οι υπάλληλοι κρίνονται για την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων των κατά περίπτωση οργανικών μονάδων, ανάλογα με την ειδικότητα του κλάδου και το αντικείμενο των συγκεκριμένων οργανικών μονάδων.

2. Με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού ή Διοικητικού Συμβουλίου ψηφίζονται οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων, Κοινοτήτων, Δημοτικών και Κοινοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Ιδρυμάτων και Συνδέσμων Δήμων και Δήμων και Κοινοτήτων, αντίστοιχα. Η απόφαση εγκρίνεται με πράξη του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας ύστερα από γνώμη του οικείου
Υπηρεσιακού Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3. Η σύσταση θέσεων προσωπικού με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίαςτων Ο.Τ.Α. γίνεται μετά από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών και με την προϋπόθεση ότι για τη σύσταση κάθε νέας οργανικής θέσης θα πρέπει ο μέσος όρος των τακτικών εσόδων των δύο τελευταίων ετών να είναι διπλάσιος του ποσού στο οποίο ανέρχεται η ετήσια δαπάνη του βασικού μισθού του καταληκτικούκλιμακίου των προτεινόμενων νέων θέσεων πολλαπλασιαζόμενης της δαπάνηςαυτής επί δύο.

4. Με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, σε Δήμους που έχουν πληθυσμό 50.000 κατοίκους και άνω, καθώς και σε Συνδέσμους με συνολικό πληθυσμό των μελών τους πάνω από 300.000 κατοίκους μπορεί να συσταθεί μία Γενική Διεύθυνση. Ειδικά στο Δήμο Αθηναίων μπορεί να συσταθούν μέχρι τρεις Γενικές Διευθύνσεις, για δε τους Δήμους Πειραιώς, Νικαίας, Περιστερίου, Καλλιθέας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ηρακλείου Κρήτης, Πάτρας, Βόλου και Ιωαννίνων, μέχριδύο Γενικές Διευθύνσεις.

5. Τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Ο.Τ.Α. γίνεται με την ανωτέρω διαδικασία. Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση των Οργανισμών κατά το τελευταίο εξάμηνο της Δημοτικής ή Κοινοτικής περιόδου, με εξαίρεση την περίπτωση ανάθεσης ή μεταβίβασης νέων αρμοδιοτήτων και σε συμμόρφωση με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

6. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, για την κάλυψη αναγκών των Ο.Τ.Α., απαιτείται η πρόσληψη υπαλλήλων κλάδων που δεν προβλέπονται από τις σχετικές ρυθμίσεις, η ονομασία του κλάδου καθορίζεται με βάση τη λειτουργία που θα καλυφθεί και τα σχετικά τυπικά προσόντα.

7. Για την κατάρτιση ή τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας των Ιδρυμάτων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, απαιτείται και σύμφωνη γνώμη του οικείου Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου.

8. Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που συγχωνεύονται σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, μπορεί να οργανώνονται σε επίπεδο Διεύθυνσης ή αυτοτελούς Τμήματος ανάλογα με τον αριθμό των υπηρετούντων τακτικών υπαλλήλων. Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που δεν συγχωνεύονται σε ένα Νομικό Πρόσωπο και των οποίων ο αριθμός των υπηρετούντων τακτικών υπαλλήλων είναι μέχρι δέκα (10) μπορεί να οργανώνονται σε επίπεδο αυτοτελούς Γραφείου.»

Το από 22/01/2019 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) έγγραφο του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας, με θέμα: «Ένταξη του Προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ σε οργανικές μονάδες των Ο.Τ.Α. α΄βαθμού.»

Με το άρθρο 91 του ν. 4583/2018 (ΦΕΚ 212 Α΄) προβλέπεται η ένταξη τουΠρογράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και η στελέχωση αυτών με μόνιμο προσωπικό.

Στην ανωτέρω ρύθμιση υπάγονται οι ΟΤΑ α΄ βαθμού οι οποίοι είτε άμεσα είτε μέσω των νομικών τους προσώπων


α) συμβλήθηκαν το έτος 2011 με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) και

β) κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, ήτοι την 18-12-2018, απασχολούν προσωπικό για την παροχή των υπηρεσιών του συγκεκριμένου προγράμματος, με ενεργές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, που παρατάθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 153 του ν. 4483/2017 μέχρι 31-12-2019.

Οι Δήμοι που εντάσσονται κατά τα ανωτέρω στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης και είτε έχουν κενές οργανικές θέσεις στους οικείους ΟΤΑ, είτε οι προβλεπόμενες θέσεις δεν επαρκούν, δύνανται να προβούν άμεσα στη λήψη απόφασης του οικείου Συμβουλίου για την τροποποίηση των οργανισμών τους και τη σύσταση οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού ιδίων κλάδων και κατηγοριών και ιδίου αριθμού με τις θέσεις του προσωπικού ΙΔΟΧ που απασχολείται στον οικείο Δήμο στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κατά την έναρξη ισχύος της εν θέματι διάταξης, ήτοι στις 18-12-2018.

Πλέον των ανωτέρω οργανικών θέσεων και για την κάλυψη επίσης αναγκών του Προγράμματος μπορούν να συνιστώνται και οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, αριθμού ίσου με το 7% αυτών, σε κλάδους και κατηγορίεςεπιλογής του οικείου ΟΤΑ και πάντως συναφείς με την παροχή υπηρεσιών του Προγράμματος. Οι επιπλέον αυτές θέσεις θα καλυφθούν από κοινωνικά προστατευόμενες ομάδες, κατά τις αναλογίες που ορίζεται στο άρθρο 3 του ν.2643/1998.

Η μισθολογική δαπάνη του προσωπικού που στελεχώνει τις ανωτέρω οργανικές θα καλύπτεται από ειδική πίστωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο Δήμο μας συντρέχουν σωρευτικά οι προϋποθέσεις της ανωτέρω διάταξης δεδομένου ότι υλοποιεί το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και απασχολεί συνολικά εννέα (9) άτομα με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίες ανανεώνονται κατόπιν συνεχών παρατάσεω ν του προγράμματος με πιο πρόσφατη την παράταση που δόθηκε μέχρι 31-12-2019, σύμφωνα με το άρθρο 153 του ν. 4483/2017 (107 Α΄).

Ειδικότερα απασχολούνται άτομα στις εξής ειδικότητες

α/α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

1 ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΤΟΥΡΓΩΝ (Με πτυχίο Τμήματος Κοινωνιολογίας) 1

2 ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 2

3 ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 1

4 ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2

5 ΥΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ 3

ΣΥΝΟΛΟ 9

Προκειμένου να ενταχθεί το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στις οργανικές μονάδες του Δήμου και για τη στελέχωση αυτών με μόνιμο προσωπικό προτείνω την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. του Δήμου ως εξής:

Α. Να συσταθούν εννέα (9) νέες οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού ως εξής:

α/α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΛΑΔΟΣ/ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

1 ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΤΟΥΡΓΩΝ (Με πτυχίο Τμήματος Κοινωνιολογίας) 1

2 ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 2

3 ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 1

4 ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2

5 ΥΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ 3

ΣΥΝΟΛΟ 9

B. Επιπλέον προτείνεται η σύσταση μίας νέας οργανικής θέσης μόνιμου προσωπικού οι οποία θα καλυφθεί από κοινωνικά προστατευόμενες ομάδες,κατά τις αναλογίες και με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 3 του ν.2643/1998 (220 Α΄), ως εξής:

α/α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ/

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

1 YE ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ 1


Η Εκτελεστική Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη :

1. Τις διατάξεις του άρθρου 63 του ν.3852/2010

2. Tις διατάξεις του άρθρου 91 του ν. 4583/2018.

3. Τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 3584/2007.

4. Την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1921/11-01-2019.

5. Το από 22/01/2019 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) έγγραφο του ΤμήματοςΑνθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας.

6. Το γεγονός ότι στο Δήμο μας υλοποιείται το Πρόγραμμα «Βοήθεια στοΣπίτι» μέσω της ΕΕΤΑΑ.

7. Το γεγονός ότι ο Δήμος μας απασχολεί συνολικά εννέα (9) άτομα με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίες ανανεώνονται κατόπιν συνεχών παρατάσεων του προγράμματος με πιο πρόσφατη την παράταση που δόθηκε μέχρι 31-12-2019, σύμφωνα με το άρθρο 153 τουν. 4483/2017 (107 Α΄).

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, την τροποποίηση του άρθρου 19 τουΟ.Ε.Υ. του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας (ΦΕΚ 2092/Β/21-09-2011) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ως εξής:

Α. Να συσταθούν εννέα (9) νέες οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού ως εξής:

α/α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ/

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

1 ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΤΟΥΡΓΩΝ (Με πτυχίο Τμήματος Κοινωνιολογίας) 1

2 ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 2

3 ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 1

4 ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2

5 ΥΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ 3

ΣΥΝΟΛΟ 9



B. Να συσταθεί μία νέα οργανική θέσης μόνιμου προσωπικού η οποία θα καλυφθεί από κοινωνικά προστατευόμενες ομάδες, κατά τις αναλογίες και με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 3 του ν. 2643/1998 (220 Α΄), ως εξής:

α/α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ/

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ


1 YE ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ 1


Η μισθολογική δαπάνη του προσωπικού, ειδικά για το έτος 2019, καλύπτεται από τις πιστώσεις του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που προβλέπονται στην παρ. 2 του άρθρου 153 του ν. 4483/2017, οι οποίες μεταφέρονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και αποδίδονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στους δικαιούχους Δήμους .

Από το έτος 2020 και εφεξής, εγγράφεται ειδική πίστωση στον προϋπολογισμότου Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αποδίδεται με απόφαση του ΥπουργούΕσωτερικών στους δικαιούχους Δήμους.

Διαβάστε επίσης


Οδηγίες για την ένταξη του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των δήμων και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.