powered by Surfing Waves

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Συλλυπητήρια αυτοδιοικητικων για την κοίμηση του Σισανίου και Σιατίστης



Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας για την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κυρού Παύλου.
Η πλούσια κοινωνική του δράση, η μεγάλη του προσφορά στην Ελλάδα, στο εξωτερικό και κυρίως
στην τοπική μας κοινωνία, θα εμπνέουν για πάντα τα πνευματικά του τέκνα και θα φωτίζουν τον δρόμο όλων εμάς, που ευτυχήσαμε να τον γνωρίσουμε και να λάβουμε την ευλογία του.

Η τοπική μας κοινωνία διακατέχεται από βαθιά θλίψη και αισθήματα οδύνης, για την αιφνίδια απώλεια του πνευματικού μας πατέρα και καθοδηγητή.

Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία μας και στους οικείους του.

Ο Δήμαρχος

Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας

Χρήστος Καλυβιώτης


_____


Βαθειά και μεγάλη θλίψη προκάλεσε στην τοπική μας κοινωνία η απρόσμενη κοίμηση το μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, ο οποίος διηκόνησε για εικοσιπέντε και πλέον χρόνια στην ενορία του Μαντουδίου και την ευρύτερη περιοχή.

Κατά την μακράν του παραμονή στην περιοχή επιτέλεσε ένα σημαντικό ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Η βοήθεια και παρηγορία του στους έχοντες ανάγκη διαρκής και ουσιαστική.
Η αγάπη του για τους ανθρώπους και την περιοχή μας μεγάλη κάτι που απεδείκνυε με την συνεχή του παρουσία στις θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Το πέρασμά του, το έργο του και η προσφορά του θα παραμείνουν ανεξίτηλα στις μνήμες όλων μας.
Πατέρα Παύλο, σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες για μας.
Αιωνία σου η Μνήμη.

Γιάννης Στεργίου
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας


______

Ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας ήταν ο αγαπημένος τόπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου. Ειδικά η πόλη του Μαντουδίου είχε την τύχη να έχει κοντά της τον πατέρα Παύλο για τουλάχιστον 25 συναπτά έτη. Όλη η ευρύτερη περιοχή του Δήμου
γνώριζε τον πατέρα Παύλο υπό την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων η θρησκευτική θεολογική και κοινωνική δράση.
Μετέπειτα ως Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης ο πατήρ Παύλος αδιαλείπτως επισκεπτόταν το νομό της Εύβοιας και ποτέ δεν παρέλειπε να βρεθεί κοντά μας.
Με συγκίνηση μεταφέρων τη βαθύτατη θλίψη των δημοτικών συμβούλων, πολιτών του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας που προκάλεσε η κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, του αγαπητού μας πατρός Παύλου.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος κατά την επίσκεψή του στο Δήμο μας στην πόλη του Μαντουδίου το Σεπτέμβριο του 2018 για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου είχε πει στους πιστούς, ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που έρχομαι στο Μαντούδι. Όλοι μας πιστεύουμε ότι από ψηλά θα είναι πάντα κοντά μας και θα προσεύχεται για όλους μας.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας.

______

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την αιφνίδιο είδηση του μακαριστού του Σιατίστη και Σισανίου Παύλου (Ιωάννου).Ως παπάς και Αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής Μαντουδίου επί 30 χρόνια εκτός από την ποιμαντική δραστηριότητα συμμετείχε σε όλες τις λαϊκές συνελεύσεις και συμβούλια
της Κοινότητας Μαντουδίου για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και εργατικών προβλημάτων.Ήταν συνεργάτης μας.Μετά από παρότρυνση του παρέδωσα στον πρώην πρωθυπουργό κ.Ανδρέα Παπανδρέου το Μάρτιο του 1995 τα αιτήματα της κοινότητάς Μαντουδίου μαζί με την επιστολή του πατρός Παύλου μετά από σύσκεψη των ιερέων της περιοχής 16 Μαρτίου 1995 μεταφέροντας την αγωνία αλλά και ταυτόχρονα την αγανάκτηση του λαού της περιοχής μας μπροστά στην συνεχή εγκατάλειψη και τον διαρκή εμπαιγμό του για πολλά χρόνια εκ μέρους της πολιτείας. Προς τιμήν του στις 28 Φεβρουαρίου του 2006 στην Αθήνα στην χειροτονία ως Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστη παρευρεθήκαμε εκπρόσωποι του Δημοτικού συμβουλίου του πρώην Δήμου Κηρέως καθώς και εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής Μαντουδίου.Επίσης και στις 4 Μαρτίου του 2006 στην ενθρόνιση του στη Σιάτιστα.Ο πατήρ Παύλος ήταν προσφιλής μαχητικός και αγαπητός.Το έργο της διακονίας του αποτελεί για εμάς παράδειγμα προς μίμηση.Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Αιωνία του η μνήμη.

Γιώργος Τριάντης

____
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 1971.

Το 1973 χειροτονείται Διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων τον Μακαριστό Νικόλαο και τοποθετείται στο Μαντούδι.

Τον Νοέμβριο του 1974, χειροτονείται πρεσβύτερος και λαμβάνει το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου για μια εικοσιπενταετία.

Στην περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.

Από το έτος 1998, κλήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και προσωπικά από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο που τον εκτιμούσε ιδιαιτέρως να αναλάβει τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.

Επίσης του ανετέθηκε η Διεύθυνση Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας.

Για πολλά χρόνια ήταν παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».

Για τριάντα και πλέον έτη ασχολήθηκε με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα κλήθηκε να μιλήσει σε σχολές γονέων, ιερατικά και νεανικά συνέδρια σε πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου.

Την 28η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, η χειροτονία του έγινε στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Ιδιαίτερη μέριμνά του ήταν η καλλιέργεια των ιερατικών και μοναχικών κλήσεων.

Στα 13 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητροπόλη Σισανίου και Σιατίστης ανεγέρθηκαν και ανακαινίσθηκαν πολλοί ιεροί ναοί, ιδρύθηκαν νέες ενορίες, χειροτονήθηκαν νέοι κληρικοί.

Ήταν συγγραφέας βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο.

Αφήνει τεράστιο κενό στην Εκκλησία μας!





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.