powered by Surfing Waves

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Δημήτρης Αλεξίου: "Με θλίψη σας γνωρίζω πως αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εκφράζει και από σήμερα δεν επιθυμώ καμία οργανική σχέση μαζί του"



Επιστολή παραίτησης του  Δημ. Συμβούλου  Δημήτρη Αλεξίου  στην Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας.

«Αγαπητοί σύντροφοι, παρακολουθώ με μεγάλη λύπη, πίκρα αλλά και αγανάκτηση μαζί, την πορεία διάσπασης και διχοτόμησης του ΣΥΡΙΖΑ με κύρια ευθύνη της ηγεσίας του. Ακόμη και τη σύγκληση συνεδρίου που εξήγγειλε το ίδιο το κόμμα, την αθέτησε. Στο συνέδριο είχα την άποψη πως θα βρίσκαμε κάποια λύση.

Η πορεία διάσπασης δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», αλλά μια μακρόσυρτη διαδικασία που επεβλήθη από τα επάνω, από την ηγετική ομάδα, που αποφάσισε να στρίψει τη πιο κρίσιμη στιγμή το τιμόνι προς γνωστά μονοπάτια εξωραϊσμού «διαχείρισης και βελτίωσης» του αστικού συστήματος.

Έτσι, αποφάσεις, εξαγγελίες, δεσμεύσεις και προγράμματα πετάχτηκαν στο «κάλαθο των αχρήστων». Ότι δημιουργήσαμε από κοινού με πολύ κόπο τα τελευταία 25 χρόνια γκρεμίστηκε μέσα σε λίγους μήνες, σαν χάρτινος πύργος. Βαθμιαία η ηγετική ομάδα απονεύρωσε τη λειτουργία της οργάνωσης, ακινητοποίησε την παρέμβαση της βάσης και μπλόκαρε, τη δυνατότητα έγκαιρης και έγκυρης παρέμβασης σε όλα τα όργανα κατά το κρίσιμο στάδιο της διαπραγμάτευσης. Δεν πήραμε μέρος και δεν συμμετείχαμε στη προβληματική της διαπραγμάτευσης.

Η δεξαμενή σκέψης της οργάνωσης -εμείς τα μέλη και στελέχη- δεν χρησιμοποιηθήκαμε. Η κοινωνία μιλούσε, γέμιζε πλατείες, στήριζε, διεκδικούσε, η ηγεσία όμως δεν άκουγε. Φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Κρίμα! Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να ανοίξει νέους δρόμους στην Ελληνική κοινωνία. Με ευθύνη της ηγεσίας του δεν το έπραξε. Ο λαός μας εμπιστεύτηκε με 36/% να εφαρμόσουμε το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας. Να καταργήσουμε τα μνημόνια, να αποδοθεί η δικαιοσύνη και να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας. Να ανατάξουμε την οικονομία. Είχαμε το ηθικό πλεονέκτημα και κοστολογημένο πρόγραμμα να τα κάνουμε πράξη. Δεν τολμήσαμε.

Καλλιεργήσαμε μεγάλες προσδοκίες στον χειμαζόμενο λαό, που μας εμπιστεύτηκε και μας ζητούσε μόνο: «Μην μας απογοητεύσετε και εσείς».

Και όμως μέσα σε εφτά μήνες συντελέστηκε η μεγαλύτερη μετάλλαξη που έγινε ποτέ σε ελληνικό κόμμα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκε στο κατάλογο των μνημονιακών κομμάτων! Από ανατροπέας των μνημονίων έγινε υπερασπιστής των. Από την 5 /7 και στη συνέχεια, ότι και να λέει ο «ΣΥΡΙΖΑ» είναι για επικοινωνιακή διαχείριση της μεγάλης μετάλλαξής του. Το δημοψήφισμα πια μπορεί να το δει κανείς και ως επικοινωνιακό τρικ. Ως δείγμα διγλωσσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε μια ακίνδυνη σοσιαλδημοκρατία και πήρε διαζύγιο με την προοπτική του σοσιαλισμού.

Προσγειώθηκε αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πραγματιστής. Έφερε το 3ο μνημόνιο προσθέτοντας το στα προηγούμενα δυο και θα παλέψει τώρα, λέει, να αμβλυνθούν οι συνέπειές του. «Να σε κάψω Γιάννη μου να σ’ αλείψω λάδι».

Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η λύση του Ελληνικού προβλήματος, δηλώνει ο Σόϊμπλε και η παρέα του. Στο μεταξύ: Από σήμερα οι συντάξεις είναι μειωμένες κατά 3-4% και οι επικουρικές κατά 6%. Την Τρίτη ανοίγουν τα σχολεία με 25.000 αδιόριστους αναπληρωτές, η αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού προ των πυλών, σύνταξη στα 67 …η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ σε εφαρμογή, τον άλλο μήνα έρχεται η 1η Δόση του ΕΝΦΙΑ… οι πρώτες κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς από 1.000 ευρώ και πάνω είναι γεγονός… τα κόκκινα δάνεια έρχονται, τα 14 αεροδρόμια πατάξανε στους Γερμανούς …η κυριαρχία της χώρας δεν υφίσταται, η βουλή πρέπει να ενημερώνει «θεσμούς» από πριν, τι εισάγει και τι ψηφίζει, χίλια μύρια …Το χρέος αναπαράγει χρέος …Το σύνταγμα της χώρας έγινε κουρελόχαρτο …όλα έρχονται με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης αριστεράς!

Συγνώμη σύντροφοι ,δεν μπορώ να τα διαχειριστώ. Με θλίψη σας γνωρίζω πως αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εκφράζει και από σήμερα δεν επιθυμώ καμία οργανική σχέση μαζί του. Κρατώ τις καλύτερες αναμνήσεις από όλους εσάς, που πορευτήκαμε μαζί από το 1991-92, σας θεωρώ συντρόφους εφόρου ζωής. Όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός θα βγουν τα ανάλογα συμπεράσματα.

Δεν θα πάω σπίτι μου. Δηλώνω μάχιμος, συνεχίζω τη πορεία από εκεί που σταμάτησε η προωθητική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να απαλλαγεί ο λαός μας από τα μνημόνια και τις καταστροφικές των συνέπειες. Θα αναζητήσω νέο πολιτικό υποκείμενο, πιο έμπειρος πια, που θα σταθεί ουσιαστικό εμπόδιο μετατόπισης απογοητευμένου λαού προς τις μαύρες στολές με τα ξυρισμένα κεφάλια. Θα συναντιόμαστε στα μετερίζια, με αμοιβαίο σεβασμό, εκτίμηση και επίγνωση για το πλουραλισμό και τη πολυχρωμία της σύγχρονης αριστεράς.

Ζητώ κατανόηση για τις προσδοκίες που προσωπικά καλλιέργησα στο κόσμο άθελά μου, με τη παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο την 25/1/2015 από τις γραμμές του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ».




Παλαιότερη τηλεοπτική συνεντευξη του κ. Αλεξίου

Αλεξίου Δημήτρης ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας by LAMIASTARGR

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.