powered by Surfing Waves

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Δημοτικό κοινωνικό ανταλλακτήριο

Κοινωνικό ανταλλακτήριο δήμου Παλλήνης



Στην 3η χρονιά επιτυχημένης λειτουργίας βρίσκεται το «Κοινωνικό Ανταλλακτήριο», του δήμου Παλλήνης.

Η δομή προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη, καθώς και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παλλήνης.

Ο Δήμος Παλλήνης διευρύνοντας το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο υποστηρίζεται από τις Κοινωνικές Δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, των Κοινωνικών Ιατρείων, της δράσης της Διανομής των προϊόντων χωρίς Μεσάζοντες και της Τράπεζας Χρόνου, δημιούργησε το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο.

Στηρίζεται στην φιλοσοφία της επαναχρησιμοποίησης / ανακύκλωσης και της ανταλλακτικής οικονομίας. Στόχος της δομής, είναι η κατ αρχήν κάλυψη αναγκών των ευπαθών αυτών ομάδων σε είδη ένδυσης υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, βιβλίων και cd καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη υλική βοήθεια. Οι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης οι οποίοι δεν εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να ανταλλάσσουν τα παραπάνω είδη.

Στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο μπορούν να απευθύνονται ΌΛΟΙ οι πολίτες που θέλουν να ανταλλάξουν ρούχα ή άλλα είδη που πλέον δεν χρειάζονται με κάτι άλλο που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο.

Τι μπορείτε να δώσετε η να πάρετε από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο;

Καινούργια ή μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης,
βιβλία,
είδη οικιακού εξοπλισμού,
ηλεκτρικές συσκευές σε λειτουργία

Καλούμε κάθε συμπολίτη που μπορεί να προσφέρει είδη που μπορούν να διατεθούν από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο.

… μπορεί ο καθένας να αφήνει ό,τι δε χρειάζεται

και να παίρνει ό,τι του χρειάζεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης, στεγάζεται στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Παλλήνης, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης (Λ. Λεονταρίου).



Ημέρες και ώρες λειτουργίας :

Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.30 π. μ. έως τις 14:00 μ. μ.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2016032012, 210-6612890

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.