powered by Surfing Waves

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ανακαλούνται ή δεν ανακαλούνται οι άδειες χρεωκοπημένων Ραδ. Σταθμών; Τι γίνεται με το Ράδιο Λίμνη 106.2;


Ερωτηματικά προκαλεί η πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ να μην ανακαλέσει τελικά την άδεια του εδώ και χρόνια χρεοκοπημένου VFM. Βάσει της νομοθεσίας, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν εκπέμπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χάνουν τη συχνότητά τους και αυτή επιστρέφεται στο κράτος. Ωστόσο, το Συμβούλιο δέχτηκε τον ισχυρισμό των εκπροσώπων της χρεοκοπημένης εταιρίας, ότι βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης και τους επέτρεψε να κρατήσουν την (προσωρινή) άδεια προκειμένου να την πουλήσουν μαζί με την (ανύπαρκτη πλέον) επιχείρηση και έτσι να ικανοποιήσουν τους πιστωτές τους.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διακοπής της εκπομπής, το ΕΣΡ διαπιστώνει ότι η διακοπή ήταν αναγκαστική και όχι εκούσια και έγινε στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας. Με μια περίεργη ανάγνωση της νομοθεσίας, λέει ότι εφόσον η διακοπή δεν έγινε για τεχνικούς λόγους, ο σταθμός δεν εμπίπτει σε αυτή τη διάταξη. Ωστόσο για έναν προσεκτικό αναγνώστη, γίνεται σαφές ότι το ΕΣΡ κατάλαβε λάθος: ο νομοθέτης δέχεται τα τεχνικά προβλήματα ως τη μόνη εξαίρεση για την οποία γίνεται αποδεκτή η διακοπή λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού, και όχι το αντίστροφο, όπως κατάλαβε το ΕΣΡ. Δεν κάνει μάλιστα διάκριση μεταξύ «αναγκαστικής» και «εκούσιας» διακοπής, αφού άλλωστε οι περισσότερες διακοπές λειτουργίας είναι αναγκαστικές.

Η απόφαση αυτή είναι ιστορικής σημασίας, επειδή είναι η πρώτη απόφαση στα χρονικά που επιτρέπει σε χρεοκοπημένο ραδιοφωνικό σταθμό, εκτός λειτουργίας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, να κρατήσει την άδειά του, χωρίς να υπόσχεται ότι θα επανέλθει σε λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, ενώ η μεταβίβαση μεμονωμένης άδειας απαγορεύεται και δικαιολογείται μόνο μέσω της μεταβίβασης μιας επιχείρησης συνολικά, είναι η πρώτη απόφαση που προβαίνει σε αίωλη ερμηνεία του νόμου και αποδέχεται ουσιαστικά την μεταβίβαση της ραδιοφωνικής άδειας από μόνη της ως «άυλο περιουσιακό στοιχείο». Γιατί τι άλλο έχει απομείνει στην εν λόγω επιχείρηση εκτός από την άδεια και τα χρέη, αφού είναι γνωστό ότι έχουν κατασχεθεί και οι πέτρες;

Πρόκειται για μια απόφαση που έχει προκαλέσει στο ραδιοφωνικό χώρο πολλές απορίες και αγανάκτηση για την στάση του ΕΣΡ, την οποία οι γνώστες των ραδιοφωνικών δρώμενων χαρακτηρίζουν από ανεξήγητη έως ανεύθυνη. Άλλωστε η επιστροφή της άδειας αυτή καθ' αυτή πολυ δύσκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη χρεοκοπημένη εταιρία, αφού μια άδεια στην Αττική δεν θα μπορέσει να πουληθεί μισό εκατομμύριο ευρώ, για να εξοφλήσει ο όμιλος τα χρέη του, ιδίως όταν έχει ήδη εξαγγελθεί νέα αδειοδότηση σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κυβέρνηση. Παρά τους ισχυρισμούς το δικηγόρου της επιχείρησης, οποιοδήποτε μικρότερο αντίτιμο θα είναι ασύμφορο, αφού τότε τα εναπομείνανατα χρέη θα συνοδεύουν την επιχείρηση στον νέο ιδιοκτήτη της άδειας.
ά


Ραδιοφωνικοί σταθμοί των οποίων οι άδειες και οι βεβαιώσεις νομίμου λειτουργίας τους έχουν ανακληθεί με προηγούμενες αποφάσεις του ΕΣΡ

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας: Τέταρτο Πρόγραμμα του Αγρινίου στους 92.8 ιδιοκτησίας του ομίλου Μπαμπάνη.

Στο νομό Αργολίδας: Ανατολικός FM 95.8 (πρώην Ράδιο Ήρα) ιδιοκτησίας του Σπυρίδωνα Κουγιά, Πολιτεία 9.66 ιδιοκτησίας του Γαβριήλ Νανόπουλου και ο Flash Αργολίδας ιδιοκτησίας του Θανάση Λειβαδίτη.

Στο νομό Αρκαδίας: Δίαυλος ΕΝΑ 99.7 ιδιοκτησίας του Σωτήρη Καράμπελα.

Στο νομό Αχαΐας: Ιόνιον FM Πάτρας 95.7 ιδιοκτησίας της Αναστασίας Στρατάκη-Γρηγοροπούλου, Enjoy Πάτρας 107 ιδιοκτησίας του Ασημάκη Γεωργούλια, το Ωδείο Πάτρας 90.9 (πρώην Super B) ιδιοκτησίας της Eurobusiness ΕΠΕ, Light FM Αιγίου ιδιοκτησίας της Βασιλικής Αντωνοπούλου και ο Πλανήτης (Planet Πάτρας) 104.5 ιδιοκτησίας του Γιώργου Κανιστρά.

Στο νομό Βοιωτίας: το δημοτικό ραδιόφωνο του δήμου Λεβαδέων (Λάμδα FM 95.1) ιδιοκτησίας της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης.

Στο νομό Δράμας: η Ηχώ 92 ιδιοκτησίας της Ηχώ Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε., ο DCI FM ιδιοκτησίας των Ραδιοτηλεοπτικών και Εκδοτικών Επιχειρήσεων Ενημέρωσης Α.Ε. και η Δραμινή Ραδιοφωνία 92.3 ιδιοκτησίας της Κυριακής Κωφίδου.

Στο νομό Δωδεκανήσου: το Ράδιο 4 91.1 ιδιοκτησίας της Ραδιοτηλεοπτικής Ρόδου Α.Ε., το Αγέρι 102 (πρώην International Radio) ιδιοκτησίας του Δημήτρη Μιχαλού και των Νίκου και Ειρήνης Θεοδώρου, ο Lemon Radio 97.3 (Κόσμος της Ρόδου) ιδιοκτησίας της Ρόδος FM Stereo ΕΠΕ, ο NRG Ρόδου 95.2 (πρώην FM1) ιδιοκτησίας του Σταμάτη Καπιτάνου, ο Super Star 89.1 ιδιοκτησίας της Αργυρώ-Μαρίας Μελλίνη, ο Metropolis Δωδεκανήσου (πρώην Love NRG) ιδιοκτησίας του Γιάννη Κουμεντού, το Ρόδον (πρώην Ράδιο Χάλκη) ιδιοκτησίας των Ραδιοφωνικών Επιχειρήσεων Δωδεκανήσου ΕΠΕ, το Ράδιο Πύλι της Κω ιδιοκτησίας του Μάρκου Σκιαθίτη, ο SGL Radio 95.1 (μετέπειτα Alpha Δωδεκανήσου και νυν Στο Κόκκινο) ιδιοκτησίας του Βασίλη Γεωργαλίδη, το Ράδιο Τηλεπάτμος ιδιοκτησίας του Αντώνη Μπαχά και η Λύρα FM της Κω ιδιοκτησίας του Τάσου Φραζάκη.

Στο νομό Έβρου: το Ράδιο Θαλασσόλυκος 102.1 ιδιοκτησίας του Χρήστου Τυρμπάκη.

Στο νομό Εύβοιας: το δημοτικό ραδιόφωνο του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας (Ράδιο Λίμνη 106.2) ιδιοκτησίας της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης και η Κάρυστος 104.2 (Ακρόαμα της Εύβοιας) ιδιοκτησίας του Δημήτρη Ασπρογέρακα.

Στο νομό Ευρυτανίας: το Ράδιο Ευρυτανία ιδιοκτησίας του συλλόγου φίλων των ερτζιανών και της ενημέρωσης και η Μουσική 90.5 ιδιοκτησίας της Μαριάννας Ζαλοκώστα.

Στο νομό Ηλείας: η Μελωδία FM ιδιοκτησίας του Γιώργου Βισβάρδη.

Στο νομό Ημαθίας: ο Skyline 98.2 (πρώην Ράδιο Ταξιδευτής & Ημαθία Studio 1) ιδιοκτησίας του Εμμανουήλ Τσιώλα, ο Εργατικός FM 101.5 της Νάουσας ιδιοκτησίας της ομότιτλης αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, το Δημοτικό Ραδιόφωνο του δήμου Βέροιας ιδιοκτησίας της Δημοτικής Επιχείρησης IRIS και το Ηχόραμα FM της Βέροιας ιδιοκτησίας του Εκδοτικού Δημοσιογραφικού Οργανισμού EXPLO Α.Ε.


στο νομό Ηρακλείου: Welcome Radio 93.3 ιδιοκτησίας της Μαρίας Κουναλάκη, Vanilla Shake 98.7 (πρώην Radio Active) ιδιοκτησίας της InnerConnect ΕΠΕ, Traffic FM 91.8 (πρώην Ράδιο 1) ιδιοκτησίας των Βλαχάκη-Λασηθιωτάκη, Βαλεντίνο FM 89.5 ιδιοκτησίας του Μιχαήλ Γκιαουράκη και Εν Πλω 90.7 (πρώην Club FM) ιδιοκτησίας του Γιώργου Παπαδάκη.

στο νομό Θεσσαλονίκης: ExtraSport 103 (πρώην Άλφα νυν More 103) ιδιοκτησίας της Ανεξάρτητης Ραδιοφωνίας της Θεσσαλονίκης Α.Ε., Αθλητικά Νέα 98.7 (πρώην Ράδιο ΣΠΟΡ) ιδιοκτησίας της Ραδιοχώρος Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, Άρης FM 92.8 (πρώην Ελληνικός FM και Ράδιο Ανατολικός, νυν Yellow Radio) ιδιοκτησίας της ομότιτλης Μ.Ε.Π.Ε., Heart FM 93.1 (πρώην Ράδιο Παρατηρητής νυν BLE) ιδιοκτησίας της ομότιτλης Α.Ε. και Ράδιο Εγνατία 106.5 (πρώην Cool FM & Blue FM, νυν 1055 Rock Extreme) ιδιοκτησίας της ομώνυμης Α.Ε.

στο νομό Ιωαννίνων: Ράδιο Όαση ιδιοκτησίας του Αντώνη Βλάχου

στο νομό Καβάλας: Ράδιο Αλέξανδρος 98.2 ιδιοκτησίας του Αλέξανδρου Καρτάλη και Ράδιο Λυχνία ιδιοκτησίας του Κώστα Συμεωνίδη

στο νομό Κέρκυρας: το δημοτικό ραδιόφωνο του δήμου Κέρκυρας (πρώην δήμου Θιναλίων 101.5) ιδιοκτησίας της εταιρείας ανάπτυξης/προβολής/προστασίας του περιβάλλοντος, Heart Radio 94.8 ιδιοκτησίας του Χρήστου Μελά, Ελλάδα FM 106.3 ιδιοκτησίας της Μαρίας-Θηρεσίας Γροπετή, Δίκτυο FM 96.5 (πρώην Status & Ηχώ) ιδιοκτησίας των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων Dimension ΜΕΠΕ και Galaxy FM ιδιοκτησίας του Μιχαήλ Μαυρόπουλου.

στο νομό Κιλκίς: Εναλλακτικό Ραδιόφωνο ιδιοκτησίας της Εναλλακτικής Οικολογικής Ομάδας του Κιλκίς.

στο νομό Κοζάνης: ΚΛΙΚ FM 98.5 ιδιοκτησίας της Συχνότητα ΜΕΠΕ, Ελεύθερη Ραδιοφωνία Κοζάνης 102 ιδιοκτησίας του Κωνσταντίνου Γκρίμπα και TOP FM 95.1 ιδιοκτησίας των Τεχνολογικών Εφαρμογών ΕΠΕ.

στο νομό Κυκλάδων: το δημοτικό ραδιόφωνο του δήμου Ιητών (Ίος 96) ιδιοκτησίας της τουριστικής αναπτυξιακής δημοτικής επιχείρησης και Κόσμος της Σύρου και της Ερμούπολης (νυν Αιγαίο Live/TV), ιδιοκτησίας της δημοτικής επιχείρησης μέσων μαζικής ενημέρωσης (νυν ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση δήμου Σύρου και Ερμούπολης).

στο νομό Λακωνίας: Ράδιο Ταΰγετος 92.3 ιδιοκτησίας του Αριστείδη Κουρεμπή, Ράδιο Σπάρτη ιδιοκτησίας του Παναγιώτη Νερτζώτη και Λακωνία Muzik Radio 91.3 (πρώην Λακωνία 91.1) ιδιοκτησίας της Μαρίας Λαμπρινού και του Στυλιανού Θεοδωρίδη.

στο νομό Λασιθίου: Dizzy FM 96.9 ιδιοκτησίας του Γιάννη Σγουρού και ραδιοφωνικός σταθμός Ανατολικής Κρήτης (νυν Madness 95) ιδιοκτησίας του Στυλιανού Αναγνωστάκη.

στο νομό Μαγνησίας: Melody FM 106.8 ιδιοκτησίας του Γιάννη Τσιρογιάννη, Δημοτικό Ραδιόφωνο του δήμου Βόλου 104.6 ιδιοκτησίας της ομώνυμης Δημοτικής Επιχείρησης, Σφαίρα 101.9 (πρώην Astra Media) ιδιοκτησίας των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων ΟΚ Α.Ε., Δημοτικό Ραδιόφωνο του δήμου Σκιάθου 96.4 ιδιοκτησίας της Δημοτικής Επιχείρησης Επικοινωνίας και Ενημέρωσης & Ανάσα και Ρυθμός 96.4 (πρώην Red Hot Radio) ιδιοκτησίας του Γιώργου Πλακίδα.

στο νομό Μεσσηνίας: Cosmic Radio 102.6 (πρώην TOP FM) ιδιοκτησίας του Μιχαήλ Κυριαζή, Melody FM 104.8 ιδιοκτησίας του Μιχάλη Τσουλάκου και ραδιοφωνία της Τριφυλίας 100.4 ιδιοκτησίας του Βασίλη Παναγόπουλου.

στο νομό Ξάνθης: Ράδιο ΕΞΙ 95.4 ιδιοκτησίας του Καναλιού 6 της Ξάνθης, Ραδιοφωνικό Κανάλι Φαντασίας 99.3 ιδιοκτησίας της Θρακικής Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε., Classic FM 91.7 (πρώην Νότα και Πρότυπο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα) ιδιοκτησίας του Φώτη Ίλτσιου και TeleRadio 104.2 (τουρκόφωνος) ιδιοκτησίας του Ραμαδάν Ομέρ Ρετζέτογλου.

στο νομό Πέλλας: Διαδημοτικό Ραδιόφωνο του νομού Πέλλας ιδιοκτησίας της τοπικής ένωσης δήμου και κοινοτήτων και Ράδιο Μελωδία 101.5 των αδελφών Θοδωρή και Βαλεντίνης Τζανή.

στο νομό Πιερίας: Ανατολικός στα FM 98.1 της Λεπτοκαρυάς ιδιοκτησίας της Σταματίας Χατζή και της Μαρίας Παντουρά, Track FM ιδιοκτησίας του Γιάννη Μητσοκαπά και Ράδιο Δίας 99.2 (πρώην Ράδιο Ωμέγα) ιδιοκτησίας της Σοφίας Γαρατσίδου.

στο νομό Ρεθύμνου: Μελωδία FM ιδιοκτησίας του Κωνσταντίνου Κοζάκη.

στο νομό Ροδόπης: HIT FM ιδιοκτησίας του Διονύση Αργυρόπουλου, Έρως 92.1 ιδιοκτησίας του Νίκου Ντογκά και Power FM 93.5 ιδιοκτησίας της Ερωφίλης Θεοδοσιάδου.

στο νομό Σερρών: Μουσικός Γαλαξίας ιδιοκτησίας του Δημήτρη Κιοσσέ.

στο νομό Τρικάλων: Ρυθμός 104.5 (πρώην Ράδιο Μεγαλοχώρι) ιδιοκτησίας του Στέφανου Ιακωβάκη.

στο νομό Φθιώτιδας: Ράδιο Πρώτος 99.5 ιδιοκτησίας του Γιώργου Στεργιόπουλου, Συχνότητες FM ιδιοκτησίας του Χρήστου Καραγιάννη και Baby FM ιδιοκτησίας του Χρήστου Μασιαλά.

στο νομό Χαλκιδικής: Ελληνορθόδοξη Παράδοση και Ζωή ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στη Συκιά της Σιθωνίας και το δημοτικό ραδιόφωνο του δήμου Κασσάνδρας (πρώην δήμου Παλλήνης) ιδιοκτησίας της δημοτικής επιχείρησης πληροφόρησης.

στο νομό Χανίων: Seventh Sky 98.5 ιδιοκτησίας του Νίκου Ζαχαριουδάκη, Studio ALFA 96.6 ιδιοκτησίας της Όλγας Τωμαδάκη, Ράδιο Κρήτες 104.5 (πρώην SUGAR & MEGA) ιδιοκτησίας των ραδιοφωνικών/διαφημιστικών/εκδοτικών επιχειρήσεων SUGAR Α.Ε. & MRB ιδιοκτησίας της Media Plus Α.Ε.

στο νομό Χίου: Ανεξάρτητος ραδιοφωνικός σταθμός της Χίου (Χίος FM 97.8) ιδιοκτησίας της Στεφανίας Δελέγκου, Φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός της Χίου ιδιοκτησίας του συλλόγου φοιτητών Γληνός και του Πανεπιστημίου Αιγαίου με παράρτημα στη Χίο & Δημοκρατική FM ιδιοκτησίας του καταναλωτικού συνεταιρισμού ενημέρωσης/μόρφωσης/ψυχαγωγίας (ονόματι "Η Επικοινωνία")



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.