Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι προτάσεις από την σύσκεψη για το Περιφερειακό Χωροταξικό


Σύσκεψη φορέων για τη μελέτη του Περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού

Σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα 26-08-2015 στο κτίριο της Π.Ε. Εύβοιας με θέμα την παρουσίαση και αξιολόγηση της Β1 φάσης της μελέτης " Αξιολόγηση, αναθεώρηση & εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας" και ιδίως για το Χωροταξικό Σχεδιασμό και τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις της Π.Ε. Εύβοιας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης και όλοι οι Δήμαρχοι της Εύβοιας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Περιβάλλοντος, η Πρόεδρος και πολλά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Τεχνικό Επιμελητήριο - π.τ. Εύβοιας, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και της Περιφέρειας, καθώς και πολίτες.

Μεταξύ άλλων συητήθηκαν, η  αναγκαιότητα υλοποίησης των οδικών έργων του διαμήκους άξονα της Εύβοιας, η ανάδειξη της Χαλκίδας σε ισχυρό αναπτυξιακό πόλο και η αξιοποίηση όλων των προδιαγραφών, υποδομών και συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Εύβοιας με στόχο την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και του τουρισμού.

Όλες οι επιμέρους προτάσεις θα ενοποιηθούν και θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να συνδιαμορφώσουν την τελική πρόταση/γνωμοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επί του Σχεδίου προς το ΥΠΕΚΑ.


Διαβάστε επίσηςΣημαντική σύσκεψη για το νέο Περιφερειακό Χωροταξικό πού μετατρέπει το δήμο μας σε "Μπανανία"- Αύριο, 26 Αυγ. στην Χαλκίδα

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.