powered by Surfing Waves

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαντούδι την Τετάρτη


Συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία Μαντουδίου στη Β. Εύβοια, διοργάνωσαν οι ΚΟ του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιάννης Βάγγος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αγρότης και μέλος της συντονιστικής της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και ο Στάθης Λιαγκάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διαμαντής Κουτσουφλάκης, εργαζόμενος ΟΤΑ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Κατερίνα Μαμούχα - Γεραλή, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από την Ενότητα Ελυμνίων και ο Παναγιώτης Καρατζούδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από την Ενότητα Ελυμνίων.

Επίσης, στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας.

Στην ομιλία του, ο Γ. Μαρίνος τόνισε πως «το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι ένα: Θα συνεχισθεί η μιζέρια που γεννάει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και η πολιτική των κομμάτων και των συνδυασμών του κεφαλαίου, που φορτώνουν τις λαϊκές οικογένειες με ασήκωτα βάρη; Ή θα αντισταθούμε, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και θα αντεπιτεθούμε μαζικά για ν' ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;

Λαϊκή αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ. Αυτή είναι η απάντηση και είναι ανάγκη να κάνουν το βήμα και αυτοί που διστάζουν ακόμα και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα αποκτήσουν δύναμη και θα διαπιστώσουν στην πράξη πόσο αναγκαία είναι αυτή η επιλογή».

Επεσήμανε πως «τα κριτήρια ψήφου είναι αναγκαία. Είναι οι οδυνηρές συνέπειες των τριών μνημονίων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι που διατηρούνται μέχρι σήμερα. Η υψηλή ανεργία και υποαπασχόληση, οι άθλιες εργασιακές σχέσεις, το θάψιμο των Συλλογικών Συμβάσεων, οι δραματικές μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ο ΕΝΦΙΑ και η αβάσταχτη φορολογία που βασανίζει τις λαϊκές οικογένειες, οι πλειστηριασμοί, το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών και των επαγγελματιών. Είναι η υποβάθμιση της Υγείας που χρυσοπληρώνουμε, η υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών.

Δεν μπορούν να κρυφθούν πίσω από το δάχτυλο τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ληστεύει το λαό για να πιάνει τα πλάνα των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060, συγκεντρώνει χρήμα για να τροφοδοτεί το μεγάλο κεφάλαιο με δισεκατομμύρια ευρώ, για τα δίνει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ 4 δισ. ευρώ το χρόνο, για να αποπληρώνει με δισ. τις δόσεις στο ΔΝΤ για χρέη, για τα οποία δεν έχει καμία ευθύνη ο λαός.

Δίνουν τα πάντα στο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους με ψίχουλα, παραμονές εκλογών για προεκλογική κατανάλωση.

Κατασπάραξαν το λαϊκό εισόδημα, καταχρεώθηκαν τα λαϊκά νοικοκυριά και η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία τους, να τα εξαναγκάσει να τρέξουν στις τράπεζες, στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρώσουν με δόσεις. Μια ζωή δόσεις!

Τι λέει η κυβέρνηση στις λαϊκές οικογένειες; Λέει ότι θα διατηρήσει όλα τα μέτρα που τις χαρατσώνουν, οι λαϊκές οικογένειες θα στερούνται τα πάντα για να βρουν χρήματα για να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ και άλλα χαράτσια, για να μη χάσουν την αποπληρωμή των δόσεων για οφειλές που τους φόρτωσε η αντιλαϊκή πολιτική. Στραγγίζει το λαό, ψήφισε την πάρα πέρα μείωση του αφορολόγητου και δίνει δισεκατομμύρια στους εφοπλιστές, στους βιομήχανους στους τραπεζίτες, φοροαπαλλαγές, χρηματοδοτήσεις, για να αυξάνουν τον πλούτο τους.

Το κυβερνητικό επιτελείο οργανώνει πανηγύρια για το επίδομα που βαπτίζει 13η σύνταξη, παίζει με την αγωνία των συνταξιούχων που διεκδικούν ολόκληρη 13η και 14η σύνταξη. Σκεφτείτε καλά. Ο νόμος Κατρούγκαλου μειώνει δραματικά τις συντάξεις και διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έχουν να μούτρα να προσπαθούν χρυσώσουν το χάπι με ένα επίδομα την ώρα που τέσσερις στις δέκα συντάξεις είναι κάτω από τα 500 ευρώ και οι μειώσεις των συντάξεων κυμαίνονται από 40-50%.

Ληστεύουν το λαό, κλέβουν 100 και πετάνε ένα ξεροκόμματο για να του κλέψουν την ψυχή, να του αρπάξουν την ψήφο, για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αυτή η κατάσταση δείχνει πόσο χυδαίο, πόσο κακόγουστο είναι το ανέκδοτο του κ. Τσίπρα ότι μάχεται "για την Ελλάδα των πολλών και όχι την Ελλάδα των λίγων"».

Ο Γ. Μαρίνος υπογράμμισε πως «οι εργαζόμενοι δικαιούνται πολλά και παλεύουν μαζί με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για την ανάκτηση των απωλειών, για να πάρουν πίσω αυτά που τους άρπαξαν. Ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που υπόσχεται η κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, των αγώνων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Πραγματική ανακούφιση δίνουν οι προτάσεις του ΚΚΕ για τους μισθούς, τις συντάξεις, τη μείωση της φορολογίας, τα δάνεια, τις προτάσεις που καταθέτει το Κόμμα μας και στη Βουλή, αλλά τις απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα. Καθημερινά βομβαρδίζουν τη λαϊκή σκέψη με τη δήθεν "δίκαιη ανάπτυξη" του κ. Τσίπρα και τη "βιώσιμη ανάπτυξη για όλους" του κ. Μητσοτάκη.

Τι κρύβουν και οι δύο; Κρύβουν ότι η ανάπτυξη αυτή είναι για τους λίγους και υπηρετεί την κερδοφορία των καπιταλιστών. Στόχος είναι να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους για να στοιχηθούν πίσω από τους αντιδραστικούς στόχους της πλουτοκρατίας, να δεσμευτούν σε συνεχείς θυσίες, να συνθηκολογήσουν με τον πραγματικό τους αντίπαλο.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καλλιεργούν με όλα τα μέσα την πόλωση, καταφεύγουν στους θεατρινισμούς Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή, για να παίξουν και πάλι το διπολικό - δικομματικό παιχνίδι, να εκβιάσουν το λαό με το λεγόμενο μικρότερο κακό, που γίνεται συνεχώς και μεγαλύτερο, όπως έχει αποδείξει ο δικομματισμός ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.

Θυμάστε όλοι σας την ψευτοαντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ , τις αντιδεξιές κορώνες, θυμάστε ότι τα βρήκαν Σαμαράς - Βενιζέλος και σχημάτισαν κυβέρνηση που πέρασε τα δύο βάρβαρα μνημόνια. Θυμάστε τις κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ κατά της δεξιάς, αλλά τέσσερα χρόνια κυβέρνησε μαζί με τον ακροδεξιό Καμμένο. Θυμάστε τις κραυγές του Τσίπρα κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, για να υπηρετήσουν το μεγάλο κεφάλαιο και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της ΕΕ.

Οι διαχωριστές γραμμές στα κόμματα του κεφαλαίου είναι ψεύτικες, όλοι περνάνε από τον πάγκο των μεγάλων επιχειρηματιών, εκεί δίνουν εξετάσεις, ταξιδεύουν στο ίδιο "κότερο" της πλουτοκρατίας. Θρασύτατα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνουν μια κάλπικη αντιδεξιά σημαία και προσπαθούν να παίξουν με τη ΝΔ το παιχνίδι του πρόοδος - συντήρηση, αλλά η πραγματικότητα αποκαλύπτει ότι κινούνται στην ίδια στρατηγική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ καβγαδίζουν για τις σχέσεις τους με μεγάλους επιχειρηματίες, για τα σκάνδαλα που γεννάει η πολιτική τους. Καταφεύγουν στη σκανδαλολογία και σε ανούσιες αντιπαραθέσεις για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Αυτό γίνεται αυτές τις μέρες στη Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ και την πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν γη και ύδωρ στο εγκληματικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, συμφωνούν για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στις ΝΑΤΟικές αποστολές, πηγαινοέρχονται στην Ουάσινγκτον, υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων τον αμερικανό πέσβη Πάιατ στα γραφεία τους».

«Με ισχυρό ΚΚΕ κάνουμε την πραγματική διαφορά! Για μια μεγάλη νίκη του λαού, με ΚΚΕ ισχυρό παντού», τόνισε ο Γ. Μαρίνος, προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, οι νέοι και οι νέες πολύ από τους οποίους θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σ' αυτές τις εκλογές, μπορεί να συμβάλουν αποφασιστικά στην αλλαγή της κατάστασης.

Μπορούν να αχρηστεύσουν τις παγίδες που στήνουν τα κόμματα του κεφαλαίου ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και οι εκπρόσωποί τους στην περιφέρεια και το δήμο, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκειά που έχει προκαλέσει η πολιτική τους.

Ο λαός δικαιούται μια καλύτερη ζωή και καλείται να τη διεκδικήσει. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική, γιατί εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές ανάγκες.

Όλοι στη μάχη! Ακόμα και ο πιο διστακτικός εργαζόμενος, συνταξιούχος, νέος και νέα, μαζί με το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", για να έχει ο λαός δύναμη την επόμενη μέρα, να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης».





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.