powered by Surfing Waves

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Κανόνες πυροπροστασίας για την νέα αντιπυρική περίοδο


ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ
Αγαπητοί Συμπολίτες,
Έχουμε ήδη μπει στην αντιπυρική περίοδο, σε μια χρονιά με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Για τις Δασικές πυρκαγιές οφείλουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε και να δράσουμε, για να σώσουμε τα δάση μας, να αποφύγουμε καταστροφές σε σπίτια - περιουσίες και κυρίως τραγωδίες από απώλεια ανθρώπινων ζωών. Σας υπενθυμίζουμε :
1.Απαγορεύεται το άναμμα της φωτιάς στο ύπαιθρο για οποιονδήποτε λόγο. Δεν ανάβουμε φωτιά ούτε στην αυλή μας για κάψιμο σκουπιδιών, ξερόχορτων, κλπ.
2.Καθαρίζουμε τα οικόπεδά μας από τα ξερόχορτα ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Σε περίπτωση αδιαφορίας κινούνται ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ οι κυρώσεις που προβλέπει:
•Η Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012 (ΦΕΚ 1346/Β/2012), άρθρο 1
•Ο Ν. 3852/2010, άρθρο 94, παράγραφος 1, περίπτωση 26
•Ο Ποινικός Κώδικας, άρθρο 433 περί «Παράβαση διατάξεων για την προφύλαξη από τη φωτιά»
3.Δημιουργούμε αντιπυρική «ζώνη» γύρω από το σπίτι μας, απομακρύνοντας οτιδήποτε καίγεται εύκολα και κυρίως σορούς από καυσόξυλα.
4.Διατηρούμε στην αυλή μας δοχεία με νερό ή άμμο για άμεση αντιμετώπιση της φωτιάς.
5.Αποφεύγουμε την άσκοπη κίνηση στο δάσος, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.
6.Δεν χρησιμοποιούμε, το νερό υδατοδεξαμενών που βρίσκονται στο δάσος για αντιπυρική προστασία. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση που αντιληφθούμε άδεια υδατοδεξαμενή
7.Αυξάνουμε την προσοχή μας και γινόμαστε οι ίδιοι πυροφύλακες. Σε κάθε εικόνα καπνού, ειδοποιούμε χωρίς δισταγμό την πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ. 199)
8.Σε περίπτωση πυρκαγιάς εφαρμόζουμε πιστά τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η προστασία των δασών, της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι υποχρέωση του καθενός.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.