powered by Surfing Waves

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Μουσουλμάνος πήγε να κάνει τις ισλαμικές προσευχές του στον γυναικωνίτη του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου





Άμεση κινητοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος Μαντουδίου προκάλεσε η εισβολή αλλοδαπού, μουσουλμανικής καταγωγής που εντοπίστηκε στις 13:30 της Τρίτης 30 Απριλίου 2019, μετά από ειδοποίηση του συναγερμού, στο γυναικωνίτη του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, στο
Προκόπι.
Έκπληκτος ο Πατήρ Νικόλαος είδε τον άνδρα να προσεύχεται στο χαλάκι του, ο οποίος όπως εξήγησε στον ιερέα, τον «οδήγησε» στο σημείο η φωνή του Αλάχ.
Οι εξηγήσεις που έδωσε ο αλλοδαπός για την ύποπτη εισβολή του στο γυναικωνίτη, δεν ικανοποίησαν ούτε τους Άνδρες του ΑΤ Μαντουδίου που έσπευσαν άμεσα στην Ιερά Μονή, βρισκόμενοι σε αυξημένη επαγρύπνηση λόγω των επεισοδίων στη Σρι Λάνκα.
Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλος μιας ομάδας 20 φοιτητών που επισκέφτηκαν την περιοχή με τον Γερμανό καθηγητή τους, έχοντας καταλύσει σε ξενοδοχείο στο Πήλι . Ισχυρισμούς που επιβεβαίωσε και ο καθηγητής που ανταποκρίθηκε στις ερωτήσεις των αστυνομικών παραδεχόμενος τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της επίσκεψης του γκρουπ στο Πύλι, όχι όμως και τη σκοπιμότητα της επίσκεψης του μουσουλμάνου στο Ναό.
Σημειώνεται ότι ο προσκυνηματικός Ναός είναι επισκέψιμος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Και τη στιγμή που χτύπησε ο συναγερμός υπήρχαν πολλοί επισκέπτες στο χώρο που φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου. Η δίοδος όμως στον «απαγορευμένο» για τους άρρενες επισκέπτες ημιόροφο, ενίσχυσε τους φόβους για σχεδιασμό τρομοκρατικού χτυπήματος, που ούτως ή άλλως υπάρχει ρητή εντολή του Διοικητή να υπάρχει επαγρύπνηση, ενόψει και της επίσημης εορτής του Αγίου στις 27 Μαϊου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.