powered by Surfing Waves

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Κωλυσιεργία Χατζή. Ο πρόεδρος που ακυρώνει υποχρεωτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου



Σύμφωνα με το άρθρο 67, παρ. 1 του Ν. 3852/2010 το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει μία φορά το μήνα υποχρεωτικά, ακόμα και αν δεν υπάρχουν θέματα για συζήτηση ή όποτε το ζητήσει ο Δήμαρχος.

 Αν υφίστανται λόγοι ανωτέρας βίας, που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης στο χρόνο που είχε ορισθεί ....... .....η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης, άμεσα, μετά την άρση των λόγων αναβολής της, σε χρόνο, που προσδιορίζει ο Πρόεδρος.

Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου  του μήνα   Οκτωβρίου  2017 πού ήταν να γίνει στις 25, Οκτώβρίου με θέμα την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος   ακυρώθηκε λόγω ανωτέρας βίας, την απουσία του πρακτικογράφου.  Δεν έχει οριστεί ακόμη η επαναληπτική συνεδρίαση αν και έχουν αρθεί οι λόγοι ανωτέρας βίας αν κρίνουμε από την ειδική συνεδρίαση της Δευτέρας για την αποδοχή της παραίτησης του κ. Αλεξίου από το προεδρείο.

  
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του  Ιουνίου πού ήταν να γίνει στις 27 Ιουνίου 2017 αναβλήθηκε  δύο φορές  και επαναλήφθηκε στις 14 Ιουλίου. το συμβούλιο του Ιουλίου δεν έγινε και το επόμενο συμβούλιο του Αυγούστου έγινε στις 8 Αυγούστου
 
Ο κανονισμός αναφέρει ότι αν ο πρόεδρος παραλείψει αδικαιολόγητα δύο συνεχείς φορές να καλέσει το συμβούλιο, μπορεί να τεθεί σε αργία και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμα του προέδρου με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας, σύμφωνα με την πειθαρχική διαδικασία του άρθρου 23.




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.