Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Κωλυσιεργία Χατζή. Ο πρόεδρος που ακυρώνει υποχρεωτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού ΣυμβουλίουΣύμφωνα με το άρθρο 67, παρ. 1 του Ν. 3852/2010 το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει μία φορά το μήνα υποχρεωτικά, ακόμα και αν δεν υπάρχουν θέματα για συζήτηση ή όποτε το ζητήσει ο Δήμαρχος.

 Αν υφίστανται λόγοι ανωτέρας βίας, που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης στο χρόνο που είχε ορισθεί ....... .....η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης, άμεσα, μετά την άρση των λόγων αναβολής της, σε χρόνο, που προσδιορίζει ο Πρόεδρος.

Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου  του μήνα   Οκτωβρίου  2017 πού ήταν να γίνει στις 25, Οκτώβρίου με θέμα την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος   ακυρώθηκε λόγω ανωτέρας βίας, την απουσία του πρακτικογράφου.  Δεν έχει οριστεί ακόμη η επαναληπτική συνεδρίαση αν και έχουν αρθεί οι λόγοι ανωτέρας βίας αν κρίνουμε από την ειδική συνεδρίαση της Δευτέρας για την αποδοχή της παραίτησης του κ. Αλεξίου από το προεδρείο.

  
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του  Ιουνίου πού ήταν να γίνει στις 27 Ιουνίου 2017 αναβλήθηκε  δύο φορές  και επαναλήφθηκε στις 14 Ιουλίου. το συμβούλιο του Ιουλίου δεν έγινε και το επόμενο συμβούλιο του Αυγούστου έγινε στις 8 Αυγούστου
 
Ο κανονισμός αναφέρει ότι αν ο πρόεδρος παραλείψει αδικαιολόγητα δύο συνεχείς φορές να καλέσει το συμβούλιο, μπορεί να τεθεί σε αργία και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμα του προέδρου με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας, σύμφωνα με την πειθαρχική διαδικασία του άρθρου 23.
16 Σχόλια:

ΑΝΤΡΙΚΑΝΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ Δ.Σ.

Κριμα που ειμαστε ολοι προβατα.καλα μας κανουν γιατι αυτο εινε το επιπεδο τις κοινωνιας μας..παοδια με πτυχια και αποφιτοι π.ε. να εινε ανεργοι και να ηπαρχουν καπιοι αγραματη που περνουν μισθο στιν πλατη μας

14 Νοε.2017 10:27
Ένας ολόκληρος Δήμος στο έλεος αλητών!!!

ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ

16 Νοεμβρίου 2017 - 1:39 μ.μ.
μακαρι νασαν πασοκ
εκει φαγαν ψωμακ και τωρα γαβγιζνε
σαν κοπροσκυλα

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΤΟΤΕ Η ΑΝΟΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.
ΟΤΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ
ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ.
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ, ΤΟΤΕ
ΤΟ ΕΜΦΥΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται όταν υπάρχουν θέματα-προβλήματα κλπ.
Είναι προφανές πως στο μυαλό του Αντρικάνα (και εκείνων που τον κατευθύνουν) ο Δήμος και οι Δημότες δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Άνδρεα εσυ και ο κάλυβιωτης πρέπει να φύγετε είστε τελείως ακατάλληλοι

5:55
Σωστά, ο Αντρικάνας ακολουθεί τις οδηγίες Καλυβιώτη.
Μαθαίνω έφτυσε τους αποστάτες.
Επιτέλους "κατάλαβε"ότι ήταν πιόνι τους και επαναστάτησε!
Μπράβο κ.Χατζή.

Ποιοι αιρετοί δικαιούνται σύνταξη

Το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι, υπό τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, δεν είναι δυνατή η ανακίνηση του θέματος επέκτασης των διατάξεων που επιτρέπουν τη χορήγηση σύνταξης και σε άλλες κατηγορίες αιρετών οργάνων πλην εκείνων που ήδη προβλέπονται.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/37097-airetoi-syntaxi
Για το ζήτημα αυτό, διαβίβασε έγγραφο στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μετά από ερώτηση που κατατέθηκε από τον βουλευτή της Κυριάκο Βιρβιδάκη, καλώντας την κυβέρνηση να ενημερώσει αν εξετάζει το ενδεχόμενο να καταβληθεί ισόβια χορηγία σε όσους κατείχαν το αξίωμα του προέδρου ή μέλους του Τοπικού Συμβουλίου, εφόσον έχουν συμπληρώσει συνολικά θητεία 20 ετών, εκ των οποίων τα τέσσερα ως πρόεδροι.

Ο βουλευτής έθεσε το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι ο νόμος 2539/1997 κατήργησε τις περισσότερες κοινότητες και ότι τα τοπικά συμβούλια είχαν μακρά προϋπηρεσία και προσφορά.

Όπως εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την ισχύουσα συνταξιοδοτική νομοθεσία, από τα αιρετά όργανα του Κράτους δικαιούνται σύνταξη από το Δημόσιο όσοι διετέλεσαν βουλευτές, δήμαρχοι, μετακλητοί ή αιρετοί νομάρχες καθώς και πρόεδροι κοινοτήτων και υπό τις προβλεπόμενες για κάθε περίπτωση προϋποθέσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 19 του άρθρου 4 του ν. 3513/2006, δικαιούνται σύνταξη από το Δημόσιο και όσοι είχαν διατελέσει αθροιστικά επί μία 20ετία δήμαρχοι ή πρόεδροι κοινοτήτων και δημοτικοί ή κοινοτικοί σύμβουλοι (με μια θητεία δημάρχου ή προέδρου κοινότητας).

Ωστόσο με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 καταργήθηκε το δικαίωμα συνταξιοδότησης από το Δημόσιο για όσα από τα προαναφερόμενα πρόσωπα εκλεγούν στα αντίστοιχα αξιώματα, από 12 Νοεμβρίου του 2012 και μετά.

«Κατόπιν των ανωτέρω και υπό τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, δεν είναι δυνατή η ανακίνηση του θέματος επέκτασης των προαναφερόμενων διατάξεων και σε άλλες κατηγορίες αιρετών οργάνων, πολλώ δε μάλλον για όσους κατείχαν το αξίωμα του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.7 του άρθρου 4 του ν. 2539/1997 ήταν τιμητικό και άμισθο» αναφέρει, στο έγγραφο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.


Πίσω από αυτό κρύβονται πολλά για την επιμονή κάποιων για την εξουσία

Στο χώρο της κεντροαριστεράς, η Φώφη, ο Ανδρουλάκης, ο Βενιζέλος και όλοι οι άλλοι μιλάνε γιά ΕΝΩΤΗΤΑ.
Οι δικοί μας στο δημοτικό συμβούλιο που ανοίκουν στο χώρο αυτό τι λένε για την ΕΝΩΤΗΤΑ.

ΟΧΙ ΑΙΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.
ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ.

ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΝΤΖΟΥΡΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΜΟΥΡΓΙΑΣ ΧΑΝΤΖΗΣ ΚΟΥΛΗΣ ΕΛΠΙΔΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΡΗΣΤΟ

Τους οικολόγους τους θυμόμαστε όταν συμβαίνουν φυσικές καταστροφές και πνίγεται κόσμος όπως στην Μάνδρα για να τους ξεχάσουμε γρήγορα.

Πριν ότι οικολογικό είναι και αντί-αναπτυξιακό και εμπόδιο να φτιάξει ο "φτωχός" ένα σπιτάκι πάνω σε μπαζωμένο ρέμα ή να ρυπαίνει τα ποτάμια και τις θάλασσες ο κάθε ρούλης που θέλει να πλουτίσει ανέξοδα
Αυτή την αμυαλιά πληρώνουμε

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.