powered by Surfing Waves

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Λιαγκάκης & Γεωργαντζής: καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο και όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις που αντιπροσωπεύονται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, για την στάση τους

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μαντουδιου-Λίμνης-Αγίας Άννας


Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο κ. Καλυβιώτη και συνολικά την Δημοτική Αρχή και όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις που αντιπροσωπεύονται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, για την στάση τους στο πολύ σοβαρό θέμα της αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Πρόκειται για έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό των λαϊκών νοικοκυριών και αγοροτοκτηνοτρόφων που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από τις μεγάλες πλημμύρες για τα αποτελέσματα των οποίων έχει ευθύνη ΚΑΙ η Δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 26 Νοέμβρη καταθέσαμε αίτημα έκτακτης σύγκλησης Δημοτικού συμβουλίου με θέμα τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με τις ζημιές στους τομείς που αφορούν αρμοδιότητες του Δήμου. Συγκεκριμένα για την ύδρευσή και την ποιότητα του νερού, τους αγροτικούς δρόμους και τις σούδες, την αποκατάσταση των σχολείων, την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, τον ποταμών και των ρεμάτων καθώς και την αποστολή καταγραφής από τις ζημιές στα αρμόδια υπουργεία ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός καταβολής των έκτακτων επιδομάτων στους πλημμυροπαθείς. Με πρόσχημα ότι είχε οριστεί τακτική συνεδρίαση μετά από 10 ημέρες η Δημοτική αρχή απέρριψε το αίτημα μας. Κανένας δημοτικός σύμβουλος άλλης πολιτικής δύναμης επίσης δεν το προσυπέγραψε. Φαίνεται ότι για την Δημοτική αρχή, οι μήνες και οι ημέρες που περνάνε δεν έχουν καμιά ουσία, ας ρωτήσουν τα κατεστραμμένα λαϊκά νοικοκυριά και τους αγροτοκτηνοτρόφους πόσο σημαντική είναι κάθε ημέρα που έρχεται..

Στη συνέχεια τέθηκε ως 5ο θέμα στην τακτική συνεδρίαση της 10/12. Την ίδια ημέρα η επιτροπή πληγέντων που έχει συγκροτηθεί στο Δήμο μας, κάλεσε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του ΔΣ με σκοπό να τεθεί ως πρώτο θέμα και να γίνει ενημέρωση. Το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; το ίδιο, ακόμα και ο Δήμαρχος κ. Καλυβιώτης, ο αντιδήμαρχος Κηρέα κ. Χαλιούλιας απουσίαζαν από την συνεδρίαση, καμία ενημέρωση δεν έγινε, ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.

ΑΥΤΗ Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.
Τα πραγματικά προβλήματα των λαϊκών νοικοκυριών του δήμου μας, είναι έρμαια συνειδητής πολιτικής επιλογής καθώς και μικροκομματικών συμφερόντων και αντιπαραθέσεων της δημοτικής αρχής και των υπόλοιπων συνδυασμών.

Και ενώ η επιτροπή πληγέντων έπειτα από αλλεπάλληλες ενέργειες και πιέσεις απέσπασε δέσμευση από την κεντρική κυβέρνηση για έκτακτο επίδομα και αποζημιώσεις εφόσον ο Δήμος στείλει τις απαραίτητες αιτήσεις στο υπουργείο, εδώ οι υπεύθυνοι παίζουν κρυφτούλι και πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ & ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
Καλούμε το λαό της περιοχής, να τους γυρίσει την πλάτη μια και καλή, να διεκδικήσει
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ,
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Λιαγκάκης Στάθης, Γεωργαντζής Βαγγέλης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.