powered by Surfing Waves

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων και ιδιοκτησιών από τα ξερόχορτα και τις εύφλεκτες ύλες



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ & ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Αγαπητοί Συμπολίτες

Διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο έτους 2018.

Οφείλουμε και φέτος, όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε να σώσουμε τα δάση μας, να αποφύγουμε καταστροφές σε σπίτια - περιουσίες και κυρίως τραγωδίες από απώλεια ανθρώπινων ζωών σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Υποχρεούμαστε να καθαρίσουμε τα οικόπεδα και τις αυλές μας από τα ξερόχορτα και τις εύφλεκτες ύλες προκειμένου να διαφυλάξουμε κατ’ αρχήν τη δική μας περιουσία, καθώς και την ασφάλεια των οικείων μας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση άρνησης ή αδιαφορίας, θα κινηθούν αυτεπάγγελτα οι διαδικασίες - κυρώσεις α) της Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012 (ΦΕΚ 1346/Β/2012), άρθρο 1, β) του Ν. 3852/2010, άρθρο 94, παράγραφος 1, περίπτωση 26, γ) του Ποινικός Κώδικας, άρθρο 433 περί «Παράβαση διατάξεων για την προφύλαξη από τη φωτιά» και προβλέπουν:

Μήνυση
Διοικητικό πρόστιμο
Αυτεπάγγελτος καθαρισμός με επιβάρυνση των εξόδων.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι υποχρέωση του καθενός.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

& ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.