powered by Surfing Waves

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Σήκωσε τον Πατριάρχη από το τραπέζι για να του απονείμει τιμητική πλακέτα











Ο Πρόεδρος του Δημοτικού , Ανδρέας Χατζής, απένειμε εκ μέρους του Δήμου, τιμητική πλακέτα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μονή Οσίου Δαυιδ για την επίσημη αγιοκατάταξη του πρώην ηγουμένου της μονής, Ιάκωβου Τσαλίκη.  Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου  αποφάσισε στις 27 Νοεμβρίου 2017 την αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη της Μονής Οσίου Δαυΐδ στην Εύβοια (1920-1991).
Η απονομή  ήταν δημοσιογραφικά  απαρατήρητη. Μόνο το γνωστό  μπλόγκ  της Χαλκίδας που χρησιμοποιεί η πετ-κοκική σύμπραξη δημοσίευσε ερασιτεχνικές φωτογραφίες της απονομής. Προφανώς στάλθηκαν από την σύμπραξη.

Είναι η δεύτερη τιμητική πλακέτα πού απονέμεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο από το δήμο. Το 1999 του είχε απονεμηθεί άλλη πλακέτα από το δήμο μας στις 27/5/1999 κατά την επίσκεψη του στο Προκόπι Ευβοίας. Την απονομή είχε κάνει ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.  Ι. Κανζούρας.


Από τις παρακάτω φωτογραφίες απονομής τιμών από το Δήμο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο το 1999 και τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη  στις 25.10.2014
είναι  εμφανής η προχειρότητα και η ανεπισημότητα της απονομής τιμών από τον κ. Χατζή προς τον Πατριάρχη.

Η απονομή τιμητικής πλακέτας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη στις 27.5.1999



Η απονομή τιμητικής πλακέτας προς τον  Πατριάρχη Αντιοχείας στις 25.10.2014

Η απονομή τιμητικής πλακέτας προς τον  Πατριάρχη Αντιοχείας στις 25.10.2014

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.