powered by Surfing Waves

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το Πόθεν Έσχες του Ψαρρού και των άλλων;



Την πρωτοκαθεδρία στη διαφθορά και στην ατιμωρησία στο Δημόσιο κατέχουν οι ΟΤΑ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

 Ο Καλλικράτης ( άρθρο 61 του Ν.3852/2010)  επιβάλλει οτι ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου . Η παραπάνω διάταξη ισχύει από 1.1.2011.

Ψάξαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μαντουδιου, Λίμνης και Αγιας Αννας  http://www.malian.gov.gr ) αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που έπρεπε να έχουν αναρτήσει, σύμφωνα με το νόμο, οι δημοτικοί μας άρχοντες.


Τι σας κάνει να πιστεύετε οτι είστε υπεράνω υποψίας κυριε Ψαρρέ και λοιποί δημοτικοί αρχόντες;. Με ποιό δικαίωμα περιφρονείτε τους νόμους του κράτους;

Αλλοι δήμαρχοι έχουν δημοσιεύσει τα ποθεν εσχες τους. Εσεις γιατί όχι κυριε Ψαρρέ;

Μερικά παραδειγματα αιρετών που υπέβαλαν τις δηλωσεις πόθεν έσχες

Ο Δήμαρχος και το δημοτικο συμβουλιο Ιωαννίνων,

Ο Δήμαρχος και το δημοτικο συμβουλιο Ηρακλειου


Ο Δήμαρχος και το δημοτικο συμβουλιο Ηγουμενιτσας

Ο Δήμαρχος και το δημοτικο συμβουλιο Ναουσας

Και πάει λεγοντας..



Ποιοί πρέπει να δηλώσουν το Πόθεν Έσχες τους;

Δημάρχος
Ανέστης Ψαρρός

Αντιδήμαρχοι
Καντζούρας  Ιωάννης
Μουστάκας  Νικόλαος
Στάμου  Ιωάννης
Στεργίου  Ιωάννης

Οικονομική επιτροπή
1. Δράκος Ιωάννης
2. Κανελλόπουλος Ιωάννης
3. Φραγκογιαννάκης Κων/νος
4. Παπαντωνίου Κων/νος
5. Κατσούρας Δημήτριος
6. Παναγιώτου Κων/νος

Επιτροπή ποιότητας ζωής
1. Barrett Antony
2. Ριτσώνης Άγγελος
3. Στέφου Κυριακή
4. Τσούμαρης Αθανάσιος
5. Αγγελάρας Αγγελής
6. Κομποθανάσης Χρήστος



Η δήλωση που έπρεπε ήδη να έχουν αναρτήσει όλοι οι δημοτικοί άρχοντες στο site του δήμου

Περιεχόμενο δήλωσης περιουσιακής κατάστασης

Α. Η δήλωση περιουσιακής κατάστασης περιέχει, λεπτομερώς, τα υφιστάμενα κατά το χρόνο υποβολής της περιουσιακά στοιχεία.

Ως περιουσιακά στοιχεία, θεωρούνται, ιδίως:

1. Τα έσοδα, από κάθε πηγή, κατά τα τρία τελευταία οικονομικά έτη πριν από την αρχική υποβολή της δήλωσης και κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος για τις μετέπειτα υποβαλλόμενες δηλώσεις.

2. Τα ακίνητα, καθώς και τα εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, με ακριβή προσδιορισμό τους.

3. Οι μετοχές ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών, τα ομόλογα και ομολογίες κάθε είδους, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους,

4. Οι καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα,

5. Τα πλωτά και τα εναέρια μεταφορικά μέσα, καθώς και τα κάθε χρήσης οχήματα.

6. Η συμμετοχή σε κάθε είδους επιχείρηση.

B.1. Σε περίπτωση απόκτησης νέου περιουσιακού στοιχείου ή επαύξησης υφιστάμενου, στη δήλωση περιλαμβάνεται, υποχρεωτικώς, το ύψος της σχετικής δαπάνης, καθώς και αναλυτική παράθεση της πηγής προέλευσης των σχετικών πόρων. Σε περίπτωση εκποίησης μνημονεύεται το εισπραχθέν τίμημα.

2. Οι υπόχρεοι οφείλουν να επισυνάπτουν στη δήλωση και αντίγραφα των οικείων παραστατικών,

3. Η δήλωση υποβάλλεται από τον υπόχρεο και υπογράφεται από τον ίδιο, αν σε αυτή αναγράφονται μόνον τα δικά του περιουσιακό στοιχεία, από τη σύζυγο του, αν αναγράφονται μόνο δικά της στοιχεία, και από αμφότερους τους συζύγους, αν αναγράφονται περιουσιακά στοιχεία και των δύο ή των ανήλικων τέκνων τους.




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.