powered by Surfing Waves

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Καμιά αντίρρηση από το Ψαρρό για καταστροφή του απολιθωμένου δάσους Κερασιάς από μετάλλευση της ΒΙΟΜΑΓΝ

Στις 14/12/11 δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για μεταλλευτικές έρευνες  για λευκόλιθο σε 10 χιλιάδες στρέμματα στις δημοτικές ενότητες Νηλεως και Ελυμνιων.  Η αίτηση  έγινε στις 3 Φλεβάρη του 2011 και συμπεριελάμβανε 82 γεωτρήσεις. Η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς ορους σε πρώτη φάση  για  24 αναγνωριστικές γεωτρήσεις και σε δεύτερη φάση μέχρι και  8 γεωτρήσεις  περιμετρικά  των θετικών αναγνωριστικών γεωτρήσεων.

10 γεωτρήσεις δεν εγκρίθηκαν γιατί ήταν στο χώρο του απολιθωμένου δάσους Κερασιάς και άλλες 2  ήταν κοντά στις ακτές  (Κοτσικιά-Αχλάδι) που θεωρούνται « περιοχές ιδιαίτερης φύσης που απαιτούν προστασία σαν τοπία».  32 γεωτρήσεις  δεν εγκρίθηκαν γιατί ήταν σε σημαντικής δασονομικής  αξίας εκτάσεις και 14 ήταν σε περιοχή άλλης μεταλλευτικής εταιρείας.

Το θέμα των γεωτρήσεων είχε αναδειχθεί σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Βόρεια Εύβοια».

Είναι  ανεξήγητο το ότι ο κ. Ψαρρός δεν έφερε  ποτέ αυτό το σοβαρό θέμα για συζήτηση  στο δημοτικό συμβούλιο  και αν κρίνουμε από τα έγγραφα που  αναφέρονται στην απόφαση δεν έχει εκφραστεί καμία αντίρρηση από πλευράς δήμου πάνω σε αυτό το θέμα. Είναι προκλητικά ανησυχητική η  εγκληματική αδιαφορία του κ. Ψαρρού  σε θέματα προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του δήμου έως και ύποπτη η στάση του σε ότι αφορά  θέματα της  ΒΙΟΜΑΓΝ και του ομίλου  ΤΕΡΝΑ. 

Η προθεσμία ενστάσεων ενάντια στην απόφαση αυτή από κάθε ενδιαφερόμενο  λήγει στις 14 Ιανουαρίου του 2012

.
lomni45ΨΠΟΡ10-ΞΦ6-signed

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.