powered by Surfing Waves

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ο δήμος "επενδύει" σε "άρτο και θέαμα"


O κόσμος έχει καταλάβει, πως υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση και ο καθένας προσπαθεί να περιορίσει τις δαπάνες και κυρίως να περικόψει όσες δεν είναι άκρως απαραίτητες. Φαίνεται όμως, πως ο δήμος μας δεν το έχει καταλάβει ακόμα. Πως αλλιώς να εξηγηθεί το φαινόμενο να σπαταλά χρήματα, αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο, για τη ρίψη πυροτεχνημάτων. 


Στα πυροτεχνήματα πήγε η  μερίδα του λέοντος των χρημάτων του προϋπολογισμού του δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας  για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Καλοκαιριού. 10.000 ευρώ ξόδεψε ο δήμος μας φέτος το καλοκαίρι για πυροτεχνήματα. Είναι αλήθεια ότι ο δήμος μας έχει μεγάλο χρέος και ο προϋπολογισμός για τον πολιτισμό είναι πολύ μικρός. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε 30.000 ευρώ για «πολιτιστικές εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2011». Από αυτά τα χρήματα 6.150 Ευρώ ή το ένα πέμπτο πήγαν στην προμήθεια πυροτεχνημάτων. Ένα κονδύλι  5.000 Ευρώ  για τον εορτασμό τοπικών εορτών διατέθηκε σχεδόν αποκλειστικά για πυροτεχνήματα. 4.305 ευρω απο το κονδύλι αυτό πήγαν στην αγορά πυροτεχνημάτων .

Όταν υπάρχουν άνθρωποι, που δεν μπορούν ούτε ψωμί να αγοράσουν, δεν είναι μεγάλη πρόκληση να ξοδεύονται τόσα χρήματα σε πυροτεχνήματα; Σωστά λένε ότι ο "άρτος και το θέαμα" είναι το αντίδοτο κατά της κρίσης και της φτώχειας.


Οι σχετικές αποφάσεις των δαπανών έχουν δημοσιευτεί στο διαύγεια στις 6/10/11 και 29/9/11 αντίστοιχα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.