powered by Surfing Waves

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Επιτυχημένη η εκδήλωση ενάντια στην ΒΙΠΕ στην Αθήνα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενάντια στην ΒΙΠΕ Βορείου Ευβοίας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση είχε σκοπό την ενημέρωση των ετεροδημοτών και την ανταλλαγή απόψεων. Οι ετεροδημότες ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν μαζικά στον κατάμεστο συνεδριακό χώρο του Νοβοτελ . Στην συγκέντρωση υπήρξε εκδήλωση συμπαράστασης και κατανόησης των προβλημάτων που δημιουργεί η ΒΙΠΕ από πολιτικά πρόσωπα από σχεδόν όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου και τους πολιτικούς χώρους.

 Από τους βουλευτές του νομού Ευβοίας παρούσα ήταν η κ. Ουρανία Παπανδρέου του ΛΑΟΣ. Τρεις βουλευτές με προ-ανειλημμένες υποχρεώσεις εν μέσω των μεγάλων κινητοποιήσεων της Τέταρτης, απέστειλαν χαιρετισμούς: ο κ. Γιώργος Μαρίνος του ΚΚΕ και οι κύριοι Σίμος Κεδίκογλου και Κώστας Μαρκόπουλος της Νέας Δημοκρατίας. Η κ. Παπανδρέου προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν στην βουλή την Πέμπτη 13/10 που θα συζητηθεί επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος.

 Στην εκδήλωση έκτος από την κ. Παπανδρέου μίλησαν η κ. Σοφία Ντούρου, περιφερειακή σύμβουλος με το ΚΚΕ που ψήφισε εναντίον της ΒΙΠΕ στην περιφερειακή επιτροπή περιβάλλοντος, ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου παλιός βουλευτής του Συνασπισμού, ο κ. Δημήτρης Παπαχρήστου ο εκφωνητής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου με καταγωγή από την Βόρεια Εύβοια, ο κ. Γ. Βότσης δημοσιογράφος και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων, κ. Γ. Αλεξάκης, Ρ. Παύλου, Π. Τσιπτσή-Λυμπέρη, Β. Καραγιώργος και ο κ. Ν. Γιαλός.

 Στις ομιλίες τονίστηκαν τόσο ο παράνομος χαρακτήρας της δημιουργίας ΒΙΠΕ που ευκαιριακά καταπατά ρυθμίσεις τριών χωροταξικών σχεδίων για την συγκεκριμένη περιοχή, όσο και η ζημιά και η υποβάθμιση που θα προκληθεί στο φυσικό περιβάλλον και οι σοβαρές επιπτώσεις για την μελλοντική αναπτυξιακή πορεία όλου του δήμου και τις προοπτικές βιωσιμότητας άλλων κλάδων της τοπικής οικονομίας. Επίσης τονίστηκε ότι τα οφέλη που θα φέρει η ΒΙΠΕ και οι ελάχιστες θέσεις εργασίας δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες και την μακροπρόθεσμη ζημιά που θα υποστούν οι φυσικοί πόροι και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Μια ηπιότερη μορφή ανάπτυξης, συμβατή με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής σαν και αυτή που έχει σχεδιαστεί στα τρία χωροταξικά πλαίσια, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα το πρόβλημα της ανεργίας και της βιώσιμης ανάπτυξης για όλους τους κλάδους στην περιοχή.

 Συζητήθηκαν αρκετές προτάσεις για το πως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα η απειλή της ΒΙΠΕ. Ένα είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία της περιοχής, παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα ανεργίας που αντιμετωπίζει, είναι εναντίον της δημιουργίας ΒΙΠΕ. Η εκδήλωση απέδειξε ότι το θέμα είναι υπερκομματικό και ότι υπάρχει μια αταλάντευτη αποφασιστικότητα να σταματήσει η ΒΙΠΕ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

 Kireas.org




________________________________________________________________________

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.