powered by Surfing Waves

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Προεκλογικές θεατρικές παραστάσεις: Αφού δεν είναι ικανοί να συντηρήσουν τις σπανίως χρησιμοποιούμενες υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ζητάνε 600.000 ευρώ για να φτιάξουν νέο γυμναστήριο στο Μουρτιά των 190 κατοίκων



Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό της αρίθμ. 6 / 26-2-2019 συνεδρίασης του Δημοτικού
Συμβουλίου
Θ Ε Μ Α : Αποδοχή συμμετοχής & Υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα
΄΄ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ΄΄ κατόπιν πρόσκλησης IV του Υπουργού Εσωτερικών
με τίτλο, «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών
εγκαταστάσεων των Δήμων»
Αριθμός Απόφασης Νο 17 /2019



ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιαννιός Κων/νος αποχώρησε μετά την συζήτηση του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.
Η δημοτική σύμβουλος κ. Γεωργακαινα Ελένη αποχώρησε πριν από την ψηφοφορία του 5ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στέφου Κυριακή, Ψαρρού Ελπίδα, Φλώκου -Κωνσταντάκη Σοφία και Δανέλης Ιωάννης αποχώρησαν μετά από την συζήτηση του 5ου θέματος της ημερήσιας διάταξης
Το συμβούλιο εισέρχεται στην συζήτηση του 5 ου θέματος, της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον δημοτικό σύμβουλο κ. Καντζούρα Ιωάννη που εισηγούμενος το θέμα είπε:
Σύμφωνα με την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙV ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΄΄ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ΄΄
Κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα μόνο μίας αίτησης, με το συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα να ανέρχεται σε 600.000 €.
Κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει έως 2 κύρια υποέργα, με ελάχιστο προϋπολογισμό κύριου υποέργου τα 30.000 €.
Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των Δικαιούχων. Η παράταση δίνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Επιλέξιμες δαπάνες είναι:
• Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων (ενδεικτικά: κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα, ταρτάν στίβου, αποδυτήρια) και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.
• Κάθε είδους δαπάνη που αφορά συναφείς με τις ανωτέρω δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται: κατασκευή ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών των εγκαταστάσεων, παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ασφάλειας των χρηστών κατά την προσέλευση και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, ήτοι ηλεκτροφωτισμοί, διαγραμμίσεις οδών, τοποθέτηση ανακλαστικών οδοστρώματος και εγκατάσταση προειδοποιητικών πινακίδων περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων και πινακίδων σήμανσης.
• Κάθε είδους δαπάνη που αφορά δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται: αντικατάσταση καυστήρα/λέβητα/σωληνώσεων με σύστημα που υποστηρίζεται από ΑΠΕ, ισοθερμικά καλύμματα, ηλιακά πάνελ για θέρμανση πισίνας, προσθήκη μόνωσης στο κέλυφος, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης). Οι παρεμβάσεις πρέπει υποχρεωτικά να αναβαθμίζουν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου κατά μία τουλάχιστον κατηγορία, σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ.
Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 30η Απριλίου 2019.
Επισημαίνουμε ότι για το έργο: Κατασκευή αποδυτηρίων - Κερκίδων στο Δημοτικό- στάδιο Μαντουδίου, υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη την οποία και θα χρησιμοποιήσουμε.
Για το άλλο έργο: Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στο Δημοτικό στάδιο Μουρτιά της Κοινότητας Ελυμνίων με Χλοοτάπητα στο γήπεδο υ Ροβιών Δ.Ε Ελυμνίων, υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για τον χλοοτάπητα του Γηπέδου Ροβιών και μένει το κομμάτι που αφορά το κλειστό γυμναστήριο Μουρτιά κοινότητας Ελυμνίων για το οποίο υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος για την εκπόνηση της μελέτης .
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
1.Την αποδοχή της χρηματοδότησης ποσού -600.000,00- € και την εγγραφή αυτής στον προϋπολογισμό, καθώς και την αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων της πρόσκλησης ΙV, όπως αυτή ισχύει .
2.Την υποβολή πρότασης με τα εξής υποέργα :
Α) ΥΠΟΕΡΓΟ: Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στο Δημοτικό στάδιο Μουρτιά της Κοινότητας Ελυμνίων με Χλοοτάπητα γηπέδου Ροβιών Δ.Ε Ελυμνίων 430.000,00 €
Β) ΥΠΟΕΡΓΟ: Κατασκευή αποδυτηρίων - Κερκίδων στο Δημοτικό
Στάδιο Μαντουδίου Με ποσό 170.000,00 €
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω ,τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και τις προτάσεις των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:
Παζάρας Βασίλειος: Υπάρχει αίτηση των συναδέλφων εδώ που λέει: «αποδοχή συμμετοχής και υποβολής πρότασης το πρόγραμμα Φιλόδημος».
Εκείνο που θέλω εγώ να επισημάνω στο σώμα είναι, ότι εφόσον δεν ήρθε καμία πρόταση για να συμμετάσχουμε στο Φιλόδημος, θα πρέπει εμείς, κι επειδή βλέπω να υπάρχει ομοφωνία, να πάρουμε την απόφαση της ένταξης σε αυτό το πρόγραμμα, κι από κει και πέρα, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο
να έχουμε και την πρόσκληση να τη διαβάσουμε, κι από κει και πέρα να κάνουμε και τις προτάσεις μας
Κουκουρίκος Ηλίας: Προτείνω 450.000,00€ για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στη Λίμνη και συγκεκριμένα στο δημοτικό γήπεδο του Σταυρού στο Μουρτιά και 150.000,00€ για το γήπεδο Ροβιών.
Σκουμπρής Νικόλαος: Θεωρώ ότι έπρεπε να κάνει πρόταση η τεχνική υπηρεσία. Θεωρώ και τις δύο προτάσεις σωστές, είναι δύσκολο το να πάρω θέση αφού δεν υπάρχει πρόταση τεχνικής υπηρεσίας. Την ένταξη στο Φιλόδημο την ψηφίζω.
Παληός Ευστράτιος: Κατ αρχήν συμφωνώ με τον κ. Παζάρα ότι είναι απαραίτητο να έχουμε το περιθώριο να διαλέξουμε, συνεργαζόμενοι με τις υπηρεσίες ή αρμόδιους μελετητές, ποιο θα ήταν το καλύτερο έργο, με τα χρήματα που μας παρέχονται.
Όσον αφορά λοιπόν για πρόταση, συμφωνώ, εφόσον λοιπόν υπάρχει ο όρος να υπάρχει γήπεδο, γήπεδο Ροβιών και αθλητικό στεγασμένο κέντρο στις Ροβιές. Γιατί να είναι στο Σταυρό απομονωμένο μέσα στο δάσος, και να μην είναι μέσα στον οικισμό μας, που μπορούμε να το έχουμε, που είναι και παραλιακή πόλη και θα μας προσφέρει και στον τουρισμό μας ένα κλειστό γυμναστήριο.
Και ποια είναι η διάφορα στην απόσταση Ροβιές -Λίμνη ή Λίμνη- Σταυρός;
Αυτή είναι η δικιά μου πρόταση, ολοκληρωμένο έργο μαζί.
ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
1.Την αποδοχή της χρηματοδότησης ποσού -600.000,00- € και την εγγραφή αυτής στον προϋπολογισμό, καθώς και την αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων της πρόσκλησης ΙV, όπως αυτή ισχύει .
2.Την υποβολή πρότασης με τα εξής υποέργα :
Α) ΥΠΟΕΡΓΟ: Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στο Δημοτικό στάδιο Μουρτιά της Κοινότητας Ελυμνίων με Χλοοτάπητα γηπέδου Ροβιών Δ.Ε Ελυμνίων 430.000,00 €
Β) ΥΠΟΕΡΓΟ: Κατασκευή αποδυτηρίων - Κερκίδων στο Δημοτικό
Στάδιο Μαντουδίου Με ποσό 170.000,00 €

Την πρόταση ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Καντζούρας Ιωάννη – Στεργίου Ιωάννης- Στέφου Κυριακή – Ψαρρού Ελπίδα – Μουργιάς Ιωάννης –
Φλώκου Κωνσταντάκη Σοφία –Αλεξίου Δημήτριος – Λιαγκάκης Ευστάθιος –Χατζής Ανδρέας . Ψήφοι εννέα-9-

Την πρόταση του κ. Κουκουρίκου Ηλία ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βούλγαρης Αναστάσιος –Δανέλης Ιωάννης- Κουκουρίκος Ηλίας- Κουτσουράς Σταύρος Ψήφοι τέσσερες-4-
Ο κ. Παζάρας Βασίλειος ,ο κ. Παληός Ευστράτιος και ο κ. Σκομπρής Νικόλαος υποστήριξαν την δική του πρόταση ο καθένας.
Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω:
O Πρόεδρος H Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας
Χατζής Ανδρέας Στέφου Κυριακή Παζάρας Βασίλειος
ΤΑ ΜΕΛΗ
ΚουτσουράςΣταύρος
ΠαληόςΕυστράτιος
ΣκομπρήςΝικόλαος
ΔανέληςΙωάννης
ΒούλγαρηςΑναστάσιος
Κουκουρίκος Ηλίας
ΣτεργίουΙωάννης
Ψαρρού Ελπίδα
ΜουργιάςΙωάννης
ΚαντζούραςΙωάννης
Φλώκου-
ΚωνσταντάκηΣοφία
Αλεξίου Δημήτριος
ΛιαγκάκηςΕυστάθιος
Ακριβές απόσπασμα
εκ του πρωτοτύπου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΧΑΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.